Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Strikeforce: Diaz vs Daley



Μία πολύ καλή κάρτα απο τη Strikeforce με τη διεκδίκηση δύο τίτλων (lightweight & welterweight). Οι Kawajiri και Daley, είχαν την ευκαιρία να κλέψουν τις ζώνες των πρωταθλητών Melendez και Diaz.

Στον πρώτο αγώνα της βραδιάς ο πολεμοχαρής Ιάπωνας, Shinya Aoki, αντιμετώπισε τον λιγότερο έμπειρο Lyle Beerbohm. Ενάμιση λεπτό ήταν αρκετό για να πάει τη μάχη στο πάτωμα ο άσσος του jiujitsu και να πάρει τη νίκη με μία υποταγή neck crank.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Keith Jardine, δέχτηκε τον αγώνα με μία ειδοποίηση 2 εβδομάδων, αντικαθιστώντας τον τραυματισμένο Mike Kyle, ενάντια στον πρώην lightheavyweight πρωταθλητή, Gegard Mousasi. Στους 3 γύρους είδαμε τον Jardine να πηγαίνει διαρκώς για το takedown και σε 3 περιπτώσεις να το πετυχαίνει, χωρίς όμως να προκαλεί ιδιαίτερη ζημιά στον Mousasi. O Mousasi έδειξε πολύ ανώτερο και πιο ακριβές striking, και ήταν ο θύτης κατα το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ένα αντικανονικό χτύπημα στο πρόσωπο του Jardine κατά τον 1ο γύρο ίσως να ήταν αυτό που έπεισε τους κριτές να δώσουν την ισοπαλία στον Αμερικανό. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας ήταν μονόπαντος υπέρ του Mousasi, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη την αφαίρεση βαθμού.

Στο τρίτο αγώνα ο Ιάπωνας Kawajiri προκάλεσε τον πρωταθλητή ελαφρών βαρών Gilbert Melendez. Οι προσδοκίες για τον Kawajiri ήταν υψηλές μετά τον θρίαμβίο του ενάντια στον Αμερικανό Josh Thompson. O Gilbert δεν άφησε απολύτως κανένα περιθώριο στον Kawajiri ρίχνοντας ότι είδος γροθιάς γνωρίζουμε στον πρωταθλητή shooto. Αν υπήρχε και κανένα σιφώνι μπάνιου στην άκρη, μάλλον θα του το είχε πετάξει και αυτό. Σημείο κλειδί ήταν η αρχή του γύρου όπου ο Ιάπωνας πήγε για το αριστερό long hook, και ο Melendez έσκυψε και έριξε ένα δικό του δεξι το οποίο ζάλισε ανεπανόρθωτα τον αντίπαλό του. Ακολούθησαν γροθιές και γονατιές απο θέση muai thai clinch και αγκωνιές στο έδαφος, οδηγώντας τον Αμερικάνό στον θριάμβο μέσω ΤΚΟ και στη διακράτηση του τίτλου. Στη συνέντευξη μετά τον αγώνα, προκάλεσε ανοιχτά και τον πρωταθλητή UFC Frankie Edgar. Όπως φαίνεται η πρόσφατη εξαγορά του Strikeforce έχει προκαλέσει πανικό στους ίδιους τους αθλητές.

Στον βασικό αγώνα της βραδιάς ο Βρετανός Paul Daley, αντιμετώπισε τον πρωταθλητή Nick Diaz. Μία μάχη που μας πάει στα βασικά του ΜΜΑ. Ποιος επικρατεί? Ο άνθρωπος με τη γροθιά δυναμίτη, ή ο άσσος του jiu jitsu. Βέβαια ο Diaz, εκτός απο κορυφαίος μαχητές jiujitsu είναι πολύ καλός και στα χέρια με το ρεκόρ για τις περισσότερες εύστοχες γροθιές ανα αγώνα. Οι δύο μαχητές ξεκίνησαν και για 4 λεπτά δε σταμάτησαν. Ο Paul Daley είναι γνωστός για τα θανατηφόρα hooks, όπως έχουμε δεί επανειλημμένως. Ετσι και σε αυτό τον αγώνα κατάφερε να ρίξει knock down τον "σαγώνια" Diaz. Σε ένα ιδιαίτερα αλλόκοτο στιγμιότυπο, ο Diaz έμεινε στο έδαφος εξασκωντας head movement και αποφεύγοντας τις γροθιές του αντιπάλου του ο οποίος απαγορευόταν να τον κλωτσήσει. Έχουμε δει πολλές φορές head movement, αλλά ποτέ μπρούμυτα στο έδαφος. Μετά απο πολλές εναλλαγές, όπου το πάνω χέρι είχε μία ο ένας και μία ο άλλος, ο Diaz στριμωξε τον Daley στο φράχτη και ρίχνοντας βροχή από hooks και κροσέ στο κεφάλι και στο σώμα του αντιπάλου του, τον τέλειωσε με λίγο ground and pound. Δέκα σερί νίκες λοιπόν για τον Nick Diaz, o οποίος δείχνει να ξεμένει απο αντιπάλους στο strikeforce.

7 σχόλια:

  1. o diaz pistevo prepei na perasi mia volta apo to ufc giati den exei antagonizmo sto strikeforce kai oso pernaei o kairos pistevo oti einai sigoura kaliteros apo ton aderfo tou..o aoki o tipos einai master ti na poume miso lathos na kanei o antipalos ton exei stili gia ipno...afta apo mena leonidas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Diaz είναι κορυφαίος pound for pound μαχητής. Ο White τον θέλει στο UFC, αλλά κολλάει στο χαρακτήρα του, το είπε σε συνέντευξη πριν το event (ο τύπος έσκασε με μπλουζάκι Strikeforce και πρίν απο 6 μήνες τους αποκαλούσε 'strikefarce'). O Aoki πολύ καλός, αλλά τις έχει φάει γερά κατά καιρούς και πρέπει να βελτιώσει το stand up. Ποιός ήταν αυτός ο αντίπαλος, ο μπυρομπόμπας (Beerbohm), ούτε η μάνα του δε τον ήξερε.

    Κώστας "Rua"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ντιαζ ειναι περιπτωση παιδια , δεν βγαινουν καθε μερα τετοιοι παικτες το ματι του γυαλιζει, αν παει στο ufc θα βρει καλους αντιπαλους αλλα δεν θα κωλωσει αυτος γιατι απλα δεν μασαει.
    αυτος ,ο αδερφος του και ο τορες (που μοιαζει με κατι πιτσιρικαδες που σουζαρουν παπακια) δεν σου γεμιζουν το ματι λογω σωματοδομης, αλλα ειναι φωτια και οι τρεις. οσο για το χαρακτηρα του οντως δεν ειναι και το καλυτερο παιδι , αλλα ισως καλυτερα ετσι. το βλεπω και στο ποδοσφαιρο τα σκατοπαιδα παιζουν καλυτερη μπαλα.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α ξεχασα να σχολιασω αυτο που ηθελα,
    ο αγωνας ντιαζ-νταλευ ηταν απο τα καλυτερα τριλεπτα που εχω δει με φουλ εναλλαγες και απιστευτα comeback αν και το knock down του νταλευ δεν το κτλβα καλα . α τοδες στο τελος που ο ντιαζ τραβαγε την καμερα να παει πανω στον πεσμενο νταλευ ? δεν παιζετε ο τυπος
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γώ το knock down του Daley το είδα 2-3 φορές για να καταλάβω τι έγινε. Την είχε φάει ενώ είχε πλάτη στο κλουβί γι αυτό δεν έπεσε, και μετά πάει να σπρώξει τον Diaz και πέφτει κάτω σα μαιμου. Ούτε ο ίδιος κατάλαβε τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gia sas ! poly kalo to site paidia den iksera oti yparxei bravo sas!! tha to episkeytome syxna !
    ps o koubanos exei poly humor!!!
    giorgos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υχαριστούμε φίλε! Να περνάς να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή