Κυριακή 1 Μαΐου 2011

UFC: Πέντε γύροι από τρείς για τους σημαντικούς αγώνες


Σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή στο Toronto του Καναδά, ο πρόεδρος του UFC, Dana White, αποκάλυψε κάποιες σημαντικές επερχόμενες αλλαγές.

Είναι πολύ πιθανό, σύντομα, τα μάτς που θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, όπως main events στα οποία δεν παίζεται τίτλος ή αγώνες που θα καθορίζουν τον Νο 1 διεκδικητή τίτλου, να πηγαίνουν στους πέντε γύρους, αντί για τους τρείς που ξέραμε ώς τώρα.

Ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι οτι πολλές φορές κάποιοι αγώνες πάνε σε ισοπαλία. Όπως είδαμε πρόσφατα ο αγώνας για τον Νο 1 διεκδικητή του welterweight τίτλου, μεταξύ των Jon Fitch και του BJ Penn, πήγε σε ισοπαλία αφήνοντας μία μέτρια ώς πικρή γεύση στους οπαδούς. Με τους 5 γύρους, δίνετε η ευκαιρία στον καλύτερο μαχητή να αποδείξει την αξία τους, μειώνοντας την τύχη του πιο αδύναμου.

Σίγουρα αυτό θα οδηγήσει και σε αλλάγές στο πρόγραμμα προπόνησης των αθλητών οι οποίοι θα πρέπει τώρα να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη φυσική τους κατάσταση, όχι μυικά αλλά καρδιοαγγειακά.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται εν όψη του αγλωνα για τον Νο 1 διεκδικητή του τίτλου βαρέων βαρών μεταξύ των Brock Lesnar και Junior Dos Santos.

3 σχόλια:

  1. Πολύ σημαντικό νέο.

    Τώρα βέβαια κατά πόσον αυτό θα είναι καλό για εμάς του fans δεν ξέρω...

    Για παράδειγμα, θα πετούσα την σκούφια μου για fights του στυλ Griffin Vs Bonnar να ήταν 5-Rounds, αλλά όσο σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να βλέπω 5 γύρους fights του Fitch... Δεν ξέρω...

    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, απόψεις για προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Symfwnw apolytws. Tha einai pio dikaio to apotelesma, alla isws pio ftwxo to theama.

    Kostas "Rua"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Egw pisteuw oti auto tha kourasei polu tous fighters k den tha mporoun na apodosoun toso kala sto octagwno apo tin allh se agwnes tupou Machida-Jones tha uparxei polu theama giati kai oi 2 einai polu ekriktikoi mesa sto octagon kai auto tha anevasei tiletheaseis sto ufc k tha klinoun pio polles theseis sta PPVs...alla kai pali ola einai stin krisi tou dana...ade na doume

    Nikos"The Destruction" Tzes

    ΑπάντησηΔιαγραφή