Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Strikeforce: Barnett vs Kharitonov


Πόσο κακή θα μπορούσε να είναι μία κάρτα η οποία στα preliminaries έχει τον Mike Kyle, τον Rafael Cavalcante καθώς και τον Cyborg Santos. Πόσο μάλλον όταν η κανονική κάρτα φιλοξενεί τα ημιτελικά του Heavyweight Grand Prix Tournament. Σίγουρα το τουρνουά δεν κουβαλάει το ίδιο ενδιαφέρον μετά την απόλυση και μεταγραφή του Alistair Overeem στο UFC καθώς και τον αποκλεισμό του Fedor Emelianenko από τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης και την επακόλουθη απόλυσή του από τη Zuffa. Όπως και να’χει το Barnett vs Kharitonov είναι μία μάχη που προέρχεται από τα βάθη της Pride FC και κανένας δε θα έμενε ασυγκίνητος.

Josh Barnett vs Sergei Kharotonov

Λίγο πρίν μπεί στο κλουβί ο Barnett έφαγε τα χαστούκια της χρονιάς του από τον μέντορά του Erik Paulson. Μία πολύ σπάνια περίπτωση που κάποιος θα επιζούσε μετά από μία τέτοια αψυχολόγητη ενέργεια.

Νωρίς στο πρώτο γύρο ο Kharitonov είχε επιτυχία καθώς έβρισκε στόχο με ωραία combos στριμώχνοντας τον Barnett στο κλουβί. Εκεί ο Josh ήξερε τι να κάνει. Takedown με full mount και εκεί δεν υπάρχει επιστροφή ή σωτηρία για κανέναν αντίπαλο. Το ground and pound άρχισε να πέφτει αργά και βασανιστικά, ο Ρώσος γύρισε και μισό λεπτό πρίν το τέλος του γύρου είχαμε arm triangle choke και υποταγή του Ρώσου Sergei Kharitonov. O Warmaster (πρώην baby faced Assassin) προχωράει προς τον τελικό του Grand Prix.

Antonio “Bigfoot” Silva vs Daniel Cormier

ΔΕΞΙ overhand και knock down ο γίγαντας Silva στο πρώτο λεπτό. Ο Cormier αφήνει τον Silva να σηκωθεί και εκεί φαίνεται ότι ο βραζιλιάνος δεν έχει συνέλθει πλήρως καθώς ότι ρίχνει ο αμερικανός βρίσκει στόχο και ζαλίζει τον Silva, ο οποίος έχει χάσει την ισορροπία του. Με ένα αριστερό hook και δεξί uppercut o ολυμπιακός παλαιστής έστειλε τον Antonio Silva στο έδαφος με ΚΟ και εκεί τον ακολούθησε για δύο ακόμα γερές. Νίκη με ΚΟ για τον Daniel Cormier o οποίος προχωράει στον τελικό του Grand Prix και παίζει με τον νικητή του Barnett.

Ronaldo “Jacare” Souza vs Luke Rockhold

Αγώνας για τον middleweight τίτλο του Strikeforce. Εδώ ήταν η έκπληξη της βραδιάς. Ο Luke Rockhold μετά από πολλούς τραυματισμούς και μάχες στα undercard πήρε την ευκαιρία του και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Ο πρωταθλητής έδειξε πολύ δυνατός στους δύο πρώτους γύρους με διάθεση για takedowns, αλλά με τον δικό του τρόπο ο Rockhold κατάφερνε να τελειώνει τους γύρους με καλό striking. Στους γύρους 3-5 οι κλωτσιές του αμερικανού και τα hooks του, τα οποία έδειχναν να τρυπάνε την άμυνα του Jacare έκαναν τη διαφορά υπέρ του. Και έτσι, με ομόφωνη απόφαση κριτών, έχουμε έναν νέο middleweight πρωταθλητή Strikeforce.

Kingo Mo Lawal vs Rogier Gracie

To κλειδί για τον Mo θα ήταν να κρατήσει τη μάχη στο όρθιο καθώς το έδαφος είναι ο βυθός για κάθε καρχαρία με το επώνυμο Gracie. Έτσι και έγινε. Μετά από 4 λεπτά μίας διαδικασίας κατά την οποία οι μαχητές τεστάρουν αποστάσεις και δυνάμεις ο Roger έδειξε να φοβάται το δεξί του King Mo, και μάλλον καλά έκανε αφού όταν αυτό βρήκε στόχο ένα λεπτό πρίν το τέλος του 1ου γύρου, έστειλε τον Gracie κατευθείαν στο έδαφος. Άλλη μία τον έβγαλε νοκ αουτ και ευτυχώς η τρίτη ποτέ δε βρήκε στόχο λόγω της επέμβασης του διαιτητή. Νίκη με ΚΟ για τον αμερικανό wrestler ο οποίος ζήτησε rematch με τον Cavalcante μετά τον αγωνα.

Pat Healy vs Maximo Blanco

O βραζιλιάνος Blanco έδωσε ρεσιτάλ striking στο πρώτο γύρο με δύο πολύ καλά high kicks τα οποία βρήκαν στόχο και ακολούθησε με βροχή από γροθιές. Οι δύο βρέθηκαν στο έδαφος και ο Healy πήγε για kneebar. O Blanco αμύνθηκε με παράνομες κλωτσιές στο πρόσωπο κάτι που του κόστισε ένα βαθμό μείωση από τους κριτές. Λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση βαθμού ο γύρος θα λέγαμε ότι έληξε ισόπαλος καθώς ο Blanco είχε δουλέψει σκληρότερα με φανταστικό striking χρησιμοποιώντας (γυριστές high kicks, backfists, overhands) και ο Healy απλώς έλεγξε τη ζημιά με wrestling. Στο δεύτερο γύρο ο αμερικανός με απανωτά takedown attempts τέλειωσε το cardio του Blanco και με ένα crucifix choke τον τέλειωσε.

Αποτελέσματα δεύτερης κάρτας
• Mike Kyle νίκησε τον Marcos Rogerio de Lima μέσω ομόφωνης απόφασης (29-28, 29-28, 30-27)
• Rafael "Feijao" Cavalcante νίκησε τον Yoel Romero μέσω KO (γροθιές) - Round 2, 4:51
• Jordan Mein νίκησε τον Evangelista "Cyborg" Santos μέσω TKO (γροθιές) - Round 3, 3:18
• Alexis Davis νίκησε τον Amanda Nunes μέσω TKO (γροθιές) - Round 2, 4:53
• Dominique Steele νίκησε τον Chris Mierzwiak μέσω ομόφωνης απόφασης (29-28, 29-27, 29-27)

16 σχόλια:

  1. Παρα πολυ καλο το χθεσινο strikeforce ..
    josh Barnett - Sergei Kharotonov
    Aπλα προσκυνω το "catchwrestling" του Βarnett.Αψογο wrestling ,gnp ,arm triangle choke !!!
    Στην αρχη του round o ρωσος εριξε κανα 2 επικυνδινες γροθιες αλλα ηταν θεμα χρονου πριν ο barnett εξαπολυσει το πρωτο του takedown...και μολις εγινε αυτο το παιχνιδι ειχε τελειωσει για τον Ρωσο ...

    Cormier - Silva !
    WTF !!!!!!
    H εκπληξη της βραδιας μαγκες !!Τι εκανε το παλικαρι ???
    εκανε τον big foot , που να μην ξεχνιομαστε το reach των χεριων του σε σχεση με του cormier ειναι σαν νυχτα με την μερα , να φαινετε σαν amateur fighter !!!Aπλα τον διελυσε στο stand-up war με jabs !!!! KTFO !!!!

    Απο την δευτερη καρτα την βραδιας ,αξιζει να αναφερθει το τελειωμα στο match Rafael "Feijao" vs Yoel Romero !!!!Απλα δειτε το τελειωμα μαγκες !!!απιστευτο τελος με ενα εκπληκτικο spinning back fist !! ;)

    2 part !
    http://www.youtube.com/watch?v=1fcP031p8p8&feature=player_embedded

    ( στα + στον barnett πηγαινει και το θεικο t-shirt απο τους ΘΕΟΥS BOLT THROWER !!!)
    WARMASTERRRRRRRR!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SIDE CHOKE IS THE BEST!! :P
    Ποπο το λατρεύω αυτό το πράμα!

    Για μένα καθόλου έκπληξη ο Cormier. Όπως είχα πει, καθόλου περίεργο δε θα μου φαινόταν αν κέρδιζε τον Bigfoot.


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "Strikeforce 36: Barnett Vs Kharitonov predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Cavalcanτε 'οντως τα έσπασε, το έγραψα και στα comments στο blog του GSP, φοβερό highlight, όπως θα έπρεπε να είναι το ΜΜΑ. Ο άλλος ο Ρομερο ο αντίπαλός του, μας έφαγε 5 λεπτά ζωής χωρίς να μας δώσει τίποτα. Γυρω γυρω όλοι έπαιζε.

    Ο Cormier θα είναι ο νέος Fedor μου φαίνεται. 1.83 και κερδίζει γίγαντες. Δυστυχώς γι'αυτόν όμως ο Barnett δεν είναι Silva. Εκεί θα είναι πραγματικά έκπληξη aν κερδίσει ο Cormier.

    Πολύ καλό event πάντως.

    ΥΓ: μα καλά οι Bolt Thrower υπάρχουν ακόμα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re mages mou fanike i to event argise na ksekinisi?...leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως είδα ότι απλά ο Bigfoot δε μπορούσε να πάρει τα πόδια του, όχι μόνο δε μπορούσε να σηκώσει τα χέρια του... Εκτός και αν τον επηρέασε τόσο πολύ η δεύτερη γροθιά του Κορμιερ που προκάλεσε και το πρώτο knockdown του Silva. Αλλά και πριν τις πρώτες γροθιές του Κορμιερ, μου φαινόταν απελπιστικός ο Silva. Είμαι προκατειλλειμένος και θα πω αυτό: Ίσως να μην έβρισκε αρκετό "φάρμακο" ο Silva πριν τον αγώνα ;)

    Tsambo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Leonidas: δεν έχω ιδέα. Εγώ παίζει και να μην έχω δεί πο΄τέ live event (οικογενειάρχης ανθρωπος).

    @ Tsambo: Γειά σου φίλε Tsambo και welcome. Δε ξέρω τι να πώ γι'αυτό, όντως τον έχουν πιάσει στο παρελθόν τον Silva για αναβολικά, αλλά νομίζω τώρα στο τουρνουά τους τσεκάρουν όλους υποχρεωτικά. Πάντως, συμβαίνει συχνά να μην αναρρώσει κάποιος απο γροθιά και μετά να μη ξέρει που του πάνε τα 4. Ειδικά η πρώτη η γερή που τον έβγαλε νοκ νταουν ήταν για διάσειση. Αν είδες ακόμα και ένα απλό jab που έφαγε μετά πήγε να πέσει κάτω.

    Ασχετο, αλλά ακριβώς την ίδια γροθιά είχε φάει και απο τον Mike Kyle (light-heavyweight) και πάλι είχε πέσει κάτω (αλλά στο τέλος τον σάπισε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερό event ρε παιδιά, αλλά με τέτοια ονόματα και η αρένα ήταν μισοάδεια. Η Zuffa φαίνεταιι οτι δεν σπρώχνει ούτε ένα φράγκο για marketing του strikeforce. Πάει για διάλυση.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω με δικαίωσε πλήρως το event,που το περίμενα πιο πολύ απ'ότι το ufc135!Ο Blanco είναι φοβερός στο σταντ απ παιχνίδι,αλλά έχει ακόμα αρκετά να μάθει για το έδαφος,πολύ καλό choke για τον Healy.O Rochold μου 'κανε μεγάλη εντύπωση,άξια πήρε την ζώνη.Νομίζω ότι τον είχε κ λίγο υποτιμησει στην αρχή ο Jacare και όταν κατάλαβε έπειτα ότι ο τύπος δεν αστειεύεται,προσπάθησε να το γυρίσει αλλά μάταια.Όσο για τον Cormier,ούτε εμένα μου 'κανε εντύπωση,το 'χα προβλέψει στο blog του GSP.Είναι φοβερός fighter,εξαιρετκό striking και εννοείται φοβερό wrestling!Μου θυμίζει πάρα πολύ Velasquez (άλλωστε προπονούνται μαζί).H νίκη του Barnett αναμενόμενη,αν και στην αρχή τον τακτοποίησε καλά ο Kharitonov!Αλλά τα 'χουμε πει...αν σε βάλει από κάτω ο Barnett δεν υπάρχει σωτηρία,νομίζω για κανέναν!Στα prelims τώρα,εκπληκτικό KO του Feijao,ο άλλος ήταν πουθενάς,μόνο να χορεύει ήξερε,το striking του απλά για γέλια.Όπως φοβερό και το TKO του Mein,τον έλιωσε στις αγκωνιές τον κακομοίρη τον Cyborg!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο τον Kyle περίμενα νοκ αουτ στο undercard. Υπο κανονικές συνθήκες είναι κτήνος. Ωραίο event αλλά θα συμφωνήσνω με τον φίλο που μίλησε για διάλυση του strikeforce παραπάνω. Αδεια η αρένα.

    Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γεια χαρα σε όλους,

    συμφωνω απολύτα με τα περι διαλυσης του SF. Τόσα ονόματα στη κάρτα (και στη preliminary) και μιλάνε για περίπου 2.000 άτομα attendance. Όπως είχαμε πεί και πρόσφατα, το UFC αγόρασε το SF βασικά για να το κλείσει και να μην υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν έχουν λόγο να το κρατησουν ζωντανο. Αυτό που έχουν λόγο να κάνουν τουλάχιστον είναι να κρατησουν τα μεγάλα ονόματα, γιατι το Bellator και το Dream δεν εχουν αρκετα λεφτά για τους πάρουν.

    Όλα τα λεφτά ήταν οι δηλώσεις του King Mo, σχετικά με το θέμα. Είπε πως το Strikeforce "αργοπεθαίνει απο AIDS και κάποιος τώρα ετοιμάζεται να τραβήξει τη μπρίζα του ασθενή", κάπως έτσι τελος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σκεφτείτε μόνο ότι κανένας της zuffa,ούτε ο White,ούτε ο Fertitta,δεν έχει εμφανιστεί σε event του strikeforce για να το προωθήσει!Μόνο στο Diaz-Daley το οποίο όμως ήταν το πρώτο μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.Έκτοτε,ποτέ ξανά.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλα ο καιλ δεν μπορουσε να τελειωσει τη δουλεια στον 1ο ? ο ρογκειρο φαινοταν ζαλιζμενος.
    ο μπλανκο ειναι φωτια αν του αφησεις χερια ποδια ελευθερα, αλλα εχασε απο την εμπειρια ασε που μετα το ριξιμο του χελευ εμεινε απο καυσιμο αποτομα!! παντως πολυ καλη κινηση του χελευ(σταυρωμα)!
    οσο για τον σιλβα θα πρεπει να ειναι ευκολο να τον βρεις ειδικα στο σαγονι αφου το κεφαλι του ειναι απο ηρωα καρτουν!
    τα αλλα τα εγραψα απο 'κει στο αλλο σαιτ ξερετε.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσχετο αλλά μόλις βρήκα 9 fights του ufc,για τις μεγάλες αντιπαλότητες!Είχα να δω πολύ καιρό αυτούς τους αγώνες και τρελάθηκα!Έχει Coutoure-Liddel,Lesnar-Mir,GSP-Hughes και Machida-Rua!!Δείτε τα,αξίζει! http://www.ufc.com/straw-dogs

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίο σαν theme, αλλά ρε παιδιά το site του UFC είναι θεόβαρο!! Πιο αργό και από τα takedowns του Hamill..! Το player τους δε, πιο αργό και από τα fights του Fitch...!!!


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...πιο εκνευριστικό απο το footwork του Clay Guida...

    GSP μήπως τα λές αυτά γιατί στο videaki χάνει ο GSP απο τον Hughes? :) (όλο βαζω φυτίλια τώρα τελευταία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμ;;; Αυτό που το πας??? Βάλανε το παιδί μας τον GSP (Τον καλύτερο welterweight ever!) να χάνει από τον καράβλαχο τον αχώνευτο!! :Ρ


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή