Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

UFC 135: Jones vs Jackson


Πολλοί παλιοί και νεοι superstars του ΜΜΑ στη κάρτα του περασμένου Σαββάτου. Στο main event ο Rampage Jackson διεκδίκησε τη ζώνη που είχε κερδίσει πριν 4 χρόνια από τον Chuck Liddell και έχασε πρίν από 3 χρόνια από τον Forrest Griffin. Η ίντριγκα χτίστηκε σιγά-σιγά, με τον Rampage να φωνάζει “I want my belt back!!!” και τώρα έχει μπροστά του έναν από τους μεγαλύτερους φόβους του UFC ρόστερ, τον εκρηκτικό και τεράστιο Jon “Bones” Jones.

Quinton “Rampage” Jackson vs Jon “Bones” Jones

Στον 4ο γύρο με rear naked choke, το παιδί θαύμα της light – heavyweight division νίκησε τον θρύλο Jackson. Για 3 ολόκληρους γύρους είδαμε ένα ρεσιτάλ κλωτσιάς από τον νεαρό Jones, ο οποίος έριξε high kicks, low kicks, mid kicks, side kicks, front kicks, spinning back kicks, flying scissor kicks, push kicks προκειμένου να ελέγξει την απόσταση με τον πυγμαχoκεντρικό Rampage. Το μόνο είδος κλωτσιάς που του ξέφυγε ήταν η γνωστή burger-kick και ίσως η όχι τόσο γνωστή κλωτσιά «φωλιά της νυφίτσας»… Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν οτι ο Rampage περνούσε πολύ ώρα κοιτάζοντας τον πρωταθλητή χωρίς να είναι σίγουρος τι θέλει να κάνει. Ίσως ο φόβος ότι δε μπορείς να ανοιχτείς στο striking ενάντια σε έναν πολύ καλό wrestler όπως ο Jones, ίσως η απροβλεψιμότητα του νεαρού Jones στα strikes με αγκώνες, γόνατα, γροθιές, πάντως κάτι τον έκανε να σταματάει. Όταν η απόσταση έκλεινε, οι δύο μαχητές έρχονταν σε clinch και ενώ εκεί ήταν η ευκαιρία του Rampage για λίγο dirty boxing απλά δεν το έκανε. Ο ίδιος ευχαρίστησε το θεό που δε χτυπησε και παραδέχτηκε τις αρετές του πρωταθλητή. Τώρα περιμένουμε το Jones vs Evans.

Matt Hughes vs Josh Koscheck

Στο τελευταίο αγώνα της καριέρας του ο Matt Hughes ακολούθησε τον δρόμο που έδειξαν οι Randy Couture και ο Chuck Liddell, αφήνοντας το κλουβί με μία ήττα από ΚΟ. Ο ίδιος έδειξε διστακτικός βέβαια για το κατά πόσο ήταν η τελευταία φορά που τον είδαμε. Ο 1ος γύρος άνοιξε με καλό stand up από τον βετεράνο Hughes, ο οποίος στόχευε για τον πονεμένο μάτι του Koscheck (από τον αγώνα του με τον GSP). Σύντομα ο Kos βρήκε στόχο με γρήγορα χέρια και πήγε τη μάχη στο έδαφος. Εκεί ακολούθησε με ground and pound και πήρε τη νίκη με ΚΟ.

Mark Hunt vs Ben Rothwell

Στο πρώτο γύρο είδαμε το πλεονέκτημα του Hunt στο striking. Χέρια αστραπή από τον παλαίμαχο του K-1 και της Pride με τον Rothwell να ψάχνει τη λύση με takedowns. O Hunt έδειξε πολύ βελτιωμένο sprawl και scramble, και μέχρι το τελευταίο λεπτό έδειξε να έχει μάθει τη τέχνη του εδάφους. Στα highlights του 1ου γύρου ήταν και το full mount του Rothwell στο τέλος. Στο 2ο γύρο τα πράγματα ξεκίνησαν αργά, με τον Hunt να βρίσκει επιτυχία με lowkicks αλλά και με το δικό του takedown και ground and pound από το guard. Όταν ο Rothwell αντέδρασε είδαμε τις βελτιωμένες δυνατότητες του Σαμοανού, με πολύ καλό wrestling/positioning και προσπάθεια για armbar. Ποιος θα το πίστευε? Στο τρίτο γύρο ο Rothwell δε μπορούσε να πάρει τα πόδια του, ενώ ο Hunt απαντούσε στα takedown attempts με σωστά uppercuts. O Rothwell έτρωγε τις γροθιές και συνέχιζε να προχωρά μπροστά θυμίζοντας το παλιό B-movie της δεκαετίες του 80, “Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα.” Στο τελευταίο λεπτό ο μόνος που είχε ενέργεια για να κάνει έστω και ένα βήμα ήταν ο Hunt, αλλά με κάποιον τρόπο ο Rothwell βρέθηκε σε full mount. Νίκη με ομόφωνη απόφαση για τον Mark Hunt.

Browne vs Broughton

Στο 1ο γύρο είδαμε πολύ καλό footwork (για heavyweight αθλητή) και αποτελεσματικά low kicks από τον πρώην μπασκετμπολίστα (τριάρι) από τη Χαβάη, Travis Browne. Ο ίδιος έχει πεί ότι σταμάτησε το μπάσκετ γιατί τσακωνόταν πολύ συχνά. Προφανώς στη συνέχεια βρήκε το άθλημα που του πήγαινε καλύτερα. Ο 2ος γύρος κύλησε χωρίς πολλές αλλαγές, αλλά σίγουρα ο Travis Browne που είδαμε ενάντια στον Stefan Struve απουσίαζε το περασμένο Σάββατο, καθώς είδαμε σημάδια κούρασης και χαμηλότερη εκρηκτικότητα και ταχύτητα από ότι παλαιότερα. Οι εκφωνητές το έριξαν στο υψόμετρο του Denver, το οποίο δεν επιτρέπει στους αθλητές να οξυγονώνουν τους μύες τους αποτελεσματικά. Στο 3ο γύρο η μάχη πήγε στο έδαφος αλλά δεν είδαμε κάποιο highlight εκεί. Νίκη με ομόφωνη απόφαση για τον Browne.


Takanori Gomi vs Nate Diaz

Πάνε 4 χρόνια από τότε που ο πρώην lightweight πρωταθλητής Pride, Takanori Gomi, αντιμετώπισε τον Nick Diaz. Το περασμένο Σάββατο ήρθε η ώρα να πάρει πίσω το αίμα του ενάντια στο Ντιάζικο (το σοι των Diaz). Ο Ιάπωνας έχει ΚΟ power που πολύ θα ζήλευαν αλλά το cardio του απεδείχθη ανεπαρκές ενάντια στον Guida. Στο 1ο γύρο είδαμε τον Nate να κερδίζει τον Gomi σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Εξαιρετικό stand up με πολύ μεγάλο ποσοστό ευστοχίας και στυλ Anderson Silva. Στο τέλος του γύρου ο gangster έπιασε τον Ιάπωνα σε ένα arm triangle και αμέσως πέρασε σε arm bar, κάνοντας τον αντίπαλό του να παραδοθεί. Μεγάλη νίκη, φοβερή απόδοση από τον «μικρό» Diaz.

Μετά απο τόσο trash talking έρχεται και η συμφιλίωση:


Τα αποτελέσματα της 2ης καρτας

* Ferguson νίκησε τον Riley με TKO (doctor's stoppage) - Round 1, 5:00
* Tim Boetsch νίκησε τον Nick Ring με ομόφωνη απόφαση (29-28, 29-28, 30-27)
* Junior Assuncao νίκησε τον Eddie Yagin με ομόφωνη απόφαση (30-26, 30-26, 30-27)
* Takeya Mizugaki νίκησε τον Cole Escovedo με TKO (γροθιές) - Round 2, 4:30
* James Te Huna νίκησε τον Ricardo Romero με KO (γροθιές) - Round 1, 0:47

23 σχόλια:

  1. Ο Jones απλά δεν πιάνεται,το είχαμε ψιλιαστεί,νομίζω χθες το εξακριβώσαμε.Ποιος Evans?Ο μόνος αντίπαλος που του αρμόζει τώρα είναι ο Anderson Silva,λέω εγώ.Σοβαρά πάντως,δεν βλέπω κάποιον στην LHW να μπορεί να τον κοντράρει και ίσως θα πρέπει να επισπεύσει λίγο την άνοδο του στην HW.Μάλλον ακούγομαι υπερβολικός και θα μου πείτε στην τελική,μόνο 1 φορά υπερασπίστηκε την ζώνη του...συμφωνώ αλλά είμαι ακόμα εντυπωσιασμένος από την χθεσινή του εμφάνιση και γι'αυτό τα λέω έτσι.Από κει και πέρα,έχω να πω ότι γκρεμίζεται σιγά σιγά ο μύθος που λέει ότι οι HWs αγώνες είναι κ οι πιο εντυπωσιακοί.2 είχαμε χθες και κόντψαν να με κοιμήσουν!Ενώ έβλεπες π.χ πριν κάνα 2μηνο το Cruz-Faber και άνοιγε η ψυχή σου!Πολύ καλός ο Diaz jr.,σωστά έπραξε και ξανακατέβηκε στην LW.Κρίμα για τον Hughes,θα ήταν πολύ καλό να σταματούσε με νίκη.Τέλος να πω ότι με εντυπωσίασε για άλλη μια φορά από τότε που κατέβηκε στην MW o Boetsch!Δείχνει ασταμάτητος και είδα και το καλύτερο throw ever...απλά εκπληκτικό!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι φίλε G_Mos. Ο Rua είχε πει οτι θα δουλέψει για να επανέλθει και να πάρει ρεβάνσ με τον Jones, αλλά απο οτι φάνηκε στον πρώτο αγώνα έχει πολύ δρόμο.

    Για τους bantamweights τι να πώ? Εχεις απόλυτο δίκιο. Είναι και αυτό που λένε για το Denver οτι λόγω υψομέτρου κουράζονται οι αθλητές πιο εύκολα. Οι πιο ελαφριοί αθλητές έχουν πολύ μικρότερη σωματική μάζα, αλλά λίγο μικρότερη καρδιά και πνευμόνια. Γι'αυτό είναι cardio kings οι μικροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε λέω , πολύ καλός ο Jones, αλλά εκεί που έχει τελειώσει ο γύρος και έριξε κάτω τον ραμπατζ, που είχε βάλει το κεφάλι του ανάμεσα στα πόδια του, ήταν πολύ γελοίος. Πραγματικά, μηδεν σεβασμος.

    Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια ο άνθρωπος δεν υπάρχει... Και δε μπορώ να φανταστώ το πως θα είναι σε 4-5 χρόνια που ηλικιακά θα είναι στο απώγειο της καριέρας του... Αν μπει και κερδίσει με παρόμοιο τρόπο και τον Εβανς, για μένα είναι το Νο1 Ρ4Ρ.


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 135 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, εγώ δε τον βάζω για κορυφαίο P4P, είναι πολύ νωρίς. Πρώτα απ'ολα για να είσαι τοπ P4P πρέπει να έχεις παίξει και μία κατηγορία πάνω απο το φυσιολογικό σου βάρος. Ο Jones είναι γίγαντας light heavyweight με το μεγαλύτερο reach σε όλο το division και όλοι φαίνονται νάνοι μπροστά του. Τοπ lightheavyweight ναί, αλλά για P4P μόνο top 5 παίζει, και αυτό γιατί κατέστρεψε με ευκολία δύο θρύλους του ΜΜΑ. Όταν δεί μπροστά του Velasquez και JDS τότε θέλω να δώ τι θα γίνει. Ο top P4P είναι ο Anderson γιατί έχει παίξει απο catchweight 179 pounds μέχρι και 205 pounds και έσκισε.

    Χρήστος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalos o jones o rampage pragmatika san na fovotan edixne...pantos o monos pou mpori na sigrithi somatika kai athlitika kai me megalo reach stin katigoria einai o davis,pantos exei dromo akoma i katigoria den xriazete sizitisi akoma gia match me silva den exei palepsi me machida,evans,davis akoma kai thiago silva tha elega ego pou mpori apo to tipota na faei mia geri na pesi kato kai den kseroume akoma pos tha antidrasi...leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Χρήστος Μ.:
    Δεν έχει απλά το μεγαλύτερο reach στην κατηγορία του,αλλά και το μεγαλύτερο σε όλο το ufc...!Ο τύπος είναι 1.93,πολλοί ΗWs είναι κοντύτεροί του.O Velasquez ας πούμε που ανέφερες είναι 1.85 και ο JDS 1.93,και σκέψου ότι κανονικά ο Jones κινείται γύρω στις 225 λίβρες..οπότε είναι κομπλέ και για την HW.

    @Kimura:
    Ανυπομονώ για τα 2 ερχόμενα events που θα έχουμε τους "μικρούς"...πολύ εύστοχα είπε ο Joe Rogan για το Cruz-Jonshon ότι θα πρέπει να το βλέπουμε σε ριπλέι το fight λόγω της εξωπραγματικής ταχύτητας με την οποία κινούνται και οι 2!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα πρεπει να προτεινει καποιος στον ντανα οι αγωνες βαρεων β. να ειναι ενας η αντε δυο γυροι, δεν γινεται αλλιως δεν ειναι θεαμα αυτο κυριε μου
    τζι-μος διαφωνω οτι οι β.β. αγωνες ειναι εντυπωσιακοτεροι, μονο οι μαχητες ειναι λογω σωματοδομης. αν δεις σε ολα τα μαχητικα σπορ(ολυμπιακα κ μη)οι μικρες κατηγοριες εχουν αναμφιβολα πιο εντυπωσιακους αγωνες.
    παει κ η τελευταια μου ελπιδα για τον ραμπατζ,
    ηταν πολυ αργος για τον τζοουνς, τον οποιον δεν τον "βρηκε" ουτε μια. αυτο που ηλπιζα ηταν η να τον "βρει" μια καλη οβερχεντ η να τον γραπωσει κ να τον σλαμαρει εκτος 8γωνου, αλλα ...λαστ γιαρ.
    παντως το βλεπω πιο προσιτο το τζοουνς-σιλβα ειναι πιο κοντα απο τις αλλες κτγριες (ας μην βιαστουμε ομως να ξεγραψουμε ειδικα τον εβανς αλλα κ ματσιντα κ ντεβις).
    απιστευτο τζουντο ριξιμο απο μποετς!!!
    ο φεργκιουσον (οπως περιμενα) πολυ καλος(αλλα με ευκολο αντιπαλο). ειδες το σπασμενο σαγονι ε?
    ασχημο θεαμα, σου τρεχουν τα σαλια πω πω , φαντασου να πας να την πεσεις σε γκομενα ετσι, θα βγαλει τετοια στριγκλια ....λολ.
    απο τον χαντ δεν το περιμενα, να κοβει βολτες μεσα στο 8γωνο κ οπου τον εβλεπε μπροστα του τον αλλον του 'ριχνε κ μια. ο δε αλλος ηταν το ορθιο βαδιζων νοκ αουτ!!
    "κιμουρα" τι σοι κλωτσιες ειναι αυτες οι χαμπουργκερ και νυφιτσες? μηπως εννοεις τις "δις ις σπαρτα ?
    παντως οντως επηρεαζει τους αθλητες το υψηλο υψομετρο λογω υπεροξυγονωσης, δεν εχεις δει ποδοσφαιρο η στιβο σε υψομετρο?
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν διευκρινισα για τον χαντ αυτο, που δεν περιμενα ηταν οτι δεν προσπαθησε να "τελειωσει" τον αγωνα αλλα επαιξε γκατενατσιο. χαιρεται !
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @κουβανος:
    Μπερδεύεσαι ρε κουβανέ,ακριβώς το αντίθετο είπα και εγώ...ότι δλδ οι HW αγώνες είναι χειρότεροι από τις ελαφριές κατηγορίες!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποπο ρε μάγκες είδε κανείς το KO του Vila στο Bellator?!?!Τον διέλυσε!!Πάρτε μάτι... http://www.youtube.com/watch?v=WhXOS7gBlFU&feature=player_embedded#!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλα κουβανέ, η κλωτσιά νυφίτσα είναι απο την πανάρχαιη τεχνη του παγκρατείου νιντζιτσου (καμία σχέση έτσι?).


    Γενικά, ο Jones μάλλον θα κυριαρχήσει στη LHW και οντως πρέπει να ξεκουμπιστεί να΄φύγει να πάει στη HW γιατί καταντάει freakshow. Τι θα πεί ρε παιδιά 1.94 93 κιλά. Εγώ είμαι 94 κιλά με 1.80 (εντάξει κάτι οι μπύρες κάτι τα σουβλάκια). Θα τους συνθλίψει όλους.


    Ο μόνος λόγος που καταφέρνει να πέφτει στις 205 λίβρες είναι οτι έχει πόδια λεπτά σα κότας. Αντε να φύγει να δούμε το Rampage vs Evans 2 και αφο΄λυ κερδίσει ο Rampage να δουμε το Rua vs Rampage.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @G_Mos

    όντως πολύ brutal KO τυο Vila, γεμάτος μίσος.

    Εγώ μόλις είδα και το press conference του UFC 135 και ρε παιδιά έχει απίστευτο γέλιο ο διάλογος Rampage και Jones. Ειναι σα να βλέπεις ταινία με τον Eddie Merfy. Λέει ο rampage στην αρχή του πρώτου γύρου νόμιζα οτι προσπαθούσε να μου ρουφήξει τη πατούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά, τι να το κάνει το μέγεθος ο Davis??? Εδώ με τον Rogerio Nog δυσκολευτηκε ο άνθρωπος, σιγά μη τα κααφέρει με τον Jones. Δε θέλω να τον θεοποιιήσω τον Jones γιατί είναι νωρίς, αλλά όπως είπε και ο Rampage, μόνο ο Evans ίσως καταφέρει κάτι, μονο και μόνο επειδή ξέρει τα μυστικά του απο το camp.

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ίσως, ο Ματσιντα γιατί έχει πολύ διαφορετικό στυλάκι και footwork. Απο την άλλη, αφου τον διέλυσε ο Σογγουν , φαντάσου τι θα πάθει απο τον Jones.

    Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειπες για τον μπραουν επαιζε "τριαρι"
    μαλον "κριαρι" επαιζε .
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Χρήστος Μ.
    Εγώ πάντως το πιστεύω. Αν κερδίσει έτσι ανετίλα και τον Evans, για μένα είναι No1 στο P4P.
    Και αυτό που λες για την πάνω κατηγορία, δεν συμφωνώ. Ο GSP για πολλούς ήταν 1-2 χρόνια στο Νο1 P4P και έχει αγωνισθεί σε μία κατηγορία μόνο. Με αυτήν τη λογική ένας HW στα κιλά και σωματότυπο του Lesnar που δεν μπορεί να πάει σε άλλη κατηγορία, δε θα μπρούσε δηλαδή να γίνει ποτέ Νο1;

    @John "The Kimura" Pastas:
    Τι είναι ρε συ η κλωτσιά νυφίτσα;;; :Ρ



    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC On Versus 6 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε, εντάξει, με τσακώσατε. Δεν υπάρχει η "νυφιτσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι γίνεται ρε παιδιά; Γιατί τόση νέκρα;


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 138 by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου φίλe GSP

    Νομιζω η "καριέρα" μου στο blogging έφτασε στο τέλος της... (σνιφ). Εχω αλλάξει δουλειά και τρέχω και παράλληλα περιμένει παιδί η γυναίκα οπότε δεν υπάρχει χρόνος πια. Ισως ανεβάζω που και που κανένα αρθράκι όπως παλιά στο άλλο μου blog (το οποίο δεν είναι μόνο ΜΜΑ)αλλά μιλάμε για μία φορά το μήνα το πολύ. Τωρα με την ανάπτυξη που υπάρχει στο ΜΜΑ τα events είναι πολλά και δεν υπάρχει χρόνος ούτε για xe$imo!

    Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή ως τώρα, ήταν πολύ καλές οι συνομιλίες μας, και φυσικά καλή συνεχεια με το δικό σας blog.

    Peace

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταρχάς, καλά γεννητούρια!!!! :D

    Ευχαριστούμε για τα καλά άρθρα σου ως τώρα, θα χαρώ να μας επισκέπτεσαι όποτε μπορείς και να μας λες καμιά γνώμη :)

    Καλή νέα καριέρα στην εργασία σου και πάλι συγχαρητήρια για τον/την διάδοχο!!!


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC On Fox Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πωπω ρε παιδια ακουω ολους να μιλανε για τον jones λες και δεν ειναι γηινος,λες και ειναι φτιαγμενος απο αλλο dna.χαλαρωστε.ο τυπος εχει το momentum του αλλα δεν ειναι το reach που το κανει αυτο.αν ηταν ετσι ολοι οι lhv πανω απο 1.90 θα ηταν πρωταθλητες. η επιτυχια του οφειλεται στο απιστευτο wrestling και bjj του και κυριως στην ωριμοτητα που εχει για την ηλικια του.ολοι μιλανε για το πως θα τον κερδισει κανεις.ο machida μας απεδειξε οτι η ταχυτητα ειναι το οπλο,γνωριζοντας ομως στοιχειωδη παλη...ο evans τα γνωριζει και τα δυο καλα.αν καταφερει να μπαινει γρηγορα και να χτυπαει και να φευγει χωρις να πιαστει ασχημα,εχει καποια τυχη.ο machida εκανε τεραστιο λαθος που δεν ορμησε και να τα παιξει ολα για ολα με τον jones τη στιγμη που του εριξε δυο καλες στο counter attack.ολοι φοβουνται μαζι του.δεν το καταλαβαινω.για μενα ο jones αν δεχτει δυο-τρεις καλες δε θα αντεξει,φαινοταν απο την αντιδραση του και κατα τη γνωμη μου δε θα εχει καλη αντοχη με αυτο το σωματοτυπο...ο jones νομιζω οτι θα βραχυκυκλωνε με εναν τυπου henderson που θα εμπαινε πολυ αγρια απο τον πρωτο γυρω με πολυ μαζικο,βρωμικο boxing,χωρις τακτικη και με καλη one punch ko power...

    ΑπάντησηΔιαγραφή