Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Strikeforce 29-1-2011: Diaz vs Cyborg


Άλλη μία βραδιά διαφήμισης για το ΜΜΑ απο το Strikeforce. Μία απίστευτη κάρτα με δύο διεκδικήσεις τίτλων (middleweight και welterweight).

Ο welterweight πρωταθλητής Nick Diaz, έχει προκαλέσει ανοιχτά τον τελευταίο καιρό τον welterweight πρωταθλητή UFC, τον George St Pierre, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε οτι ίσως φλερτάρει με μία μετακίνηση πρός UFC, ειδικά μετά και απο μία φιλική συνάντηση που είχε με τον Dana White στα ζυγίσματα του τελευταίου αγώνα του αδερφού του Nate Diaz. Ίσως μετά το περασμένο Σαββάτο, η welterweight division του Strikeforce να μην έχει και πολλές προκλήσεις για τον Diaz, εκτός του Paul Daley.

Στη κάρτα του Σαββάτου o Nick Diaz αντιμετώπισε τον Evangelista "Cyborg" Santos. Ο 1ος γύρος ήταν μία επίδειξη δεξιών low kicks από τον Cyborg. Κάθε φορά που έβρισκαν το πόδι του Diaz ακουγόταν σαν ένα ρόπαλο του baseball βρίσκει στόχο. Μέχρι το 3¨15 πρέπει να είχαμε μετρήσει περίπου 15 κλωτσιές, και ο Diaz φαινόταν να χάνει λίγο το πάτημά του, μέχρι που στο 1¨15 για τη λήξη, πήρε μπρός. Με ένα αριστερό κροσέ έκανε το κεφάλι του Cyborg να γυρίσει και μετά ακόλούθησε μία βροχή από γροθιές, jabs στο πρόσωπο και short uppercuts στο σώμα που κόλλησαν τον βραζιλιάνο στο δίχτυ. Το κοινό είχε πάρει πραγματικά φωτιά.

Στο δεύτερο γύρο, ο Cyborg μπήκε ανανεωμένος και συνέχισε αυτό που είχε αφήσει στη μέση του 1ου γύρου. O Diaz απο την άλλη έδειξε πολύ πιο ενεργός απο τον 1ο γύρο, συμμετέχοντας και αυτός στον stand up πόλεμο. Ο μαχητής της Chute Box Academy συνεχίζοντας το πολύ καλό stand up game σε όλο το γύρο, πέτυχε ένα spinning back-kick και άμεσα takedown στα 15 δευτερόλεπτα πρίν το τέλος του 2ου γύρου. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο λάθος του "muai thai machine" Cyborg. Μπορεί να είναι και αυτός BJJ μαυροζωνάς, αλλά ένα άθλημά όταν το αφήνεις σε αφήνει. O άσσος του Βραζιλιάνικου jiujitsu, Diaz χρειαστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να κλειδώσει το armbar και να πάρει τη νίκη. Ήταν ένας αγώνας που έδειξε την αντοχή του Diaz στο πόνο και την καρδιά του πρωταθλητή, ο οποίος παραμένει αήττητος εδώ και 9 αγώνες.

Στον δεύτερο αγώνα τίτλου, ο πρωταθλητής Ronaldo "Jacare" Souza αντιμετώπισε μία μεγαλη πρόκληση απέναντι στον δολοφονικό striker Robie Lawler. Ο Lawler έχει σπείρει τον φόβο σε όλο το middleweight division με ΚΟs ενάντια στoυς Melvin Manhoef, Matt Lindland, Frank Trigg, Scott Smith και τον αδερφό του light-heavyweight πρωταθλητή του UFC, Murillo Rua, ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Στην αρχή του αγώνα ο Lawler έδειξε το εκρηκτικό του stand up με γροθιές, γονατιές και κλωτσιές, καταφέρνοντας να κρατήσει την μάχη για 2μισι λεπτά στο όρθιο. Τον είδαμε να ζαλίζει τον Βραζιλιάνο και να τοπν κυνηγάει ώσπου αυτός να πάει τη μάχη στο έδαφος. Στο δεύτερο γύρο είδαμε πολύ grappling και μάχη στο έδαφος απο τον Jacare, με απόπειρες για leglock και δύο armbar. Προς τιμή του Lawler κατάφερε να ξεφύγει απο όλα αυτά. Οταν ακούστηκε το καμπανάκι είδαμε τον Lawler να πηγαίνει καταπονημένος στη γωνία του, πράγμα που ίσως θα μας προϊδέαζε για αυτό που θα ακολουθούσε στον τρίτο γύρο. Στον τρίτο γύρο, ο Jacare ξεκίνησε με ένα δυνατό muai thai clinch, τράβηξε τον Lawler στο έδαφος ελέγχοντας τον αντίπαλό του. Κατάφερε να βρεθεί στην πλάτη του αντιπάλου του και πέτυχε το rear nake choke. Θριαμβευτική νίκη για τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή, ο οποίος υπερασπίστηκε για πρώτη φορά τον τίτλο του.

Στην υπόλοιπη κάρτα ο Herschel Walker, ήρθε να αποδείξει στο κοινό οτι είναι εδώ για να μείνει και το ταξίδι του 48χρονου στο κόσμο του ΜΜΑ δεν τέλειωσε ακόμα. Ο πρώην παίκτης του American Football, με ένα τόνο διακρίσεις στο ενεργητικό του αντιμετώπισε τον Scott Carson. Με ένα αριστερό hook o Walker έριξε κάτω τον αντίπαλό του, και μετά είδαμε μισό γύρο απο ground and pound. Όταν ο Carson πήγε να σηκωθεί ο Walker επιχείρησε suplex και τον ξαναέφερε στο έδαφος όπου και τέλειωσε τον αγώνα με TKO.

Τέλος, ο απόγονος των Gracie, Roger, αντιμετώπισε τον Νοτιο-Αφρικανό, light-heavyweight πρωταθλητή της διοργάνωσης Shark fights, Trevor Prangley. Να υπενθυμίσουμε οτι πριν λίγο καιρό ο Prangley νίκησε τον Keith Jardine. Αρχικά ο Βραζιλιάνος έδειξε πως δε φοβάται να εμπλακεί σε ένα γύρο kick-boxing, όμως σύντομα μόλις δώθηκε η ευκαιρία πήγε τη μάχη στο έδαφος. Εκεί γρήγορα-γρήγορα τέλειωσε τον αγώνα με body-triangle και rear-naked choke. Τέταρτη σερί νίκη για τον Roger.

Στην υπόλοιπη κάρτα:

•Nate Moore νίκησε Nathan Coy με KO (γροθιές) - Round 2, 0:25
•Isaiah Hill νίκησε Bobby Stack via submission (triangle choke) - Round 1, 1:02
•Ron Keslar νίκησε Eric Lawson via submission (armbar) - Round 1, 1:57
•Germaine de Randamie νίκησε Stephanie Webber via TKO (γροθιές) - Round 1, 4:25
•James Terry νίκησε Lucas Gamaza via TKO (γροθιές) - Round 1, 3:26
•Jenna Castillo νίκησε Charlene Gellner via TKO (γροθιές) - Round 2, 3:57
•Anthony Dariano νίκησε Alan Perez via unanimous decision
•Ricky Jackson νίκησε Niko Jackson via unanimous decision
•Armin Safiari νίκησε Sam Bracamonte via unanimous decision

4 σχόλια:

  1. καλος ο αγωνας ντιαζ- σαιμποργκ αλλα καλυτερος ο λοουλερ -ζακαρε ,πιο πολυ και καλο γκραπλινγκ απο ζακαρε οι αλλοι αγωνες νορμαλ.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεχνικά ναι ήταν κάλύτερος, πιο ανταγωνιστικός. Ο Jacare τα σπάει.

    Ο Cyborg πρέπει να έφαγε και 2ο γύρο ξύλου στο σπίτι απο τη γυναίκα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιο πολυ παντως φχαριστηθηκα τη νικη του χερσελ γουοκερ επειδη ειναι σχεδον σηνομιλικος μου (ειναι 3 χρονια μεγαλυτερος μου) αυτο σημενει οτι μετραμε ακομα χαχαχα!!
    υ.σ. δεν βλεπω την ωρα για το σιλβα μπετφορτ αυριο.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τύπος ειναι σε τρελή φόρμα για την ηλικία του, όπως και ο Randy Couture. O Couture, τα σπάει.

    Ασ'τα να πάνε, για αύριο έχω χάσει τον ύπνο μου.
    Το william-hill το δίνει 1.40 Silva vs 2.90 Belfort.

    Λέω να παίξω λίγο Belfort. Λες να κάνει το θαύμα ο Vitor!!! Να σου πώ την αλήθεια, θέλω να κερδίσει ο Belfort,αλλά μετά δε θα δούμε το GSP vs Silva.

    ΑπάντησηΔιαγραφή