Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Strikeforce Heavyweight Tourney: και τα στοιχήματα πήραν φωτιά!


Μία βδομάδα πριν την έναρξη του τουρνουά και το εμπόριο των σωστών και τυχερών προβλέψεων έχει ανάψει. Οι bookies δίνουν τον Ολλανδό Alistair Overeem ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Είναι όμως η απόφαση τους αυτή απόλυτα δικαιολογημένη? Πολλοί θα έλεγαν οτι βεβαίως και είναι το φαβορί αφού είναι ήδη ο πρωταθλητή βαρέων βαρών. Απο την άλλη όμως, η ζώνη που φοράει έχει ζωή δύο αγώνων. Στον πρώτο αγώνα τη διεκδίκησε απέναντι στον Paul Buentello, ενώ στον δεύτερο την υπερασπίστηκε ενάντια στον Brett Rogers. Εν ολίγοις, δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα κορυφαίο ανταγωνισμό στα βαρέα βάρη του ΜΜΑ. Άξιο αναφοράς είναι και το οτι έχει ήδη ηττηθεί στο παρελθόν απο έναν άλλο συμμετέχοντα στο τουρνουά, τον Fabricio Werdum. Αν παρόλα αυτά ο Ολλανδός βγεί νικητής απο την όλη διοργάνωση, ίσως μπορούμε να μιλάμε για έναν Top 1-2 μαχητή σε όλο το ΜΜΑ.

Δεύτερο φαβορί, ο Ρώσος Fedor Emelianenko. Αν δεν είχε προηγηθεί η τελευταία του ήττα απο τον Βραζιλιάνο Werdum, σίγουρα θα μιλούσαμε για το Νο 1 φαβορί. Για να τον δούμε να στέφεται πρωταθλητής θα πρέπει να κερδίσει τον Silva σε μια εβδομάδα, στη συνέχεια τον νικητή του Werdum/Overeem και έπειτα τον νικητή του δεύτερου bracket του τουρνουά, πιθανότατα δηλαδή τον φίλο του, Josh Barnett. Στον αγώνα του με τον Antonio Silva, οι αποδόσεις είναι 1.22 για τον Fedor και 4.00 για τον Antonio Silva. Ελαχιστες λοιπόν οι πιθανότητες σύμφωνα με τους bookies για νίκη του Βραζιλιάνου, ο οποίος δηλώνει οτι έχει βρεί το αδύνατο σημείο του Ρώσου και αυτό είναι το rolling στο έδαφος. Έχει όμως ο γιγαντώδης Silva την ταχύτητα που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον αγώνα? Μάλλον όχι, αλλά σε αυτό το άθλημα όλα γίνονται.

Στον 2ο αγώνα της βραδιάς (12-2-2011) θα δούμε τον Andrei Arlovski ενάντια στον Sergey Kharitonov. Εδώ οι bookies δίνουν ενα μικρό προβάδισμα στον Λευκορώσο Arlovski, πιθανότατα λόγω του οτι είναι ο πιο ενεργός μαχητής εκ τον δύο και του οτι ο Kharitonov φαίνεται σημαντικά πιο αργός απο τον παλιό καλό του εαυτό. Ένα πολύ ωραίο match με δύο βετεράνους που χρειάζονται απεγνωσμένα αυτή τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στο στερέωμα του ΜΜΑ

Τέλος αξίζει να σημειωθεί το οτι την τρίτη θέση ώς φαβορί κατέχει ο Josh Barnett και όχι ο Fabricio Werdum, ο οποίος έχει ήδη νικήσει τους Νο1 και Νο2 φαβορί, Emelianenko και Overeem.

Σημαντικός παράγοντας πάντως στην όλη αξιολόγηση είναι και το οτι ο Alistair Overeem δεν είναι ο αδύνατος 23χρονος που ήταν στην Pride FC. Μιλάμε πλέον για έναν θηριώδη heavyweight, με πολύ καλό stand up και πολλές συμμετοχές σε grappling tournaments. Η αυλαία του τουρνουά ανοίγει το επόμενο Σάββατο 12/2/2011 με τους Fedor/Silva και Arlovski/Kharitonov, καθώς και 2 εφεδρικά match.

4 σχόλια:

  1. Υποτιμημένος ο Werdum στα odds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λεφτά είναι στον Barnett!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδια πονταρετε στο θοδωρο (το εμαλιανενκο ντε),εχασε απ το βερντουμ, ενταξει, εμαθε ομως! κατα τ αλλα αυτος ο μπερνετ, δεν ξερω ...ολα να τα περιμενεις απο αυτη την αλεπου.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασ'τα να πάνε,

    o Werdum έχει κερδίσει Emelianenko, Overeem και Silva. Οπότε είναι καλό bet. Από την άλλη o Barnett είναι κτήνος, αλλά έχει χάσει και 3 φορές από τον Cro-cop! (Ασχετο αλλά και σχετικό). Ο Overeem είναι γρίφος, δεν έχει δοκιμαστεί με κτήνοι, αλλά είναι πολύ δυνατός και έχει όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού (έδαφος, submissions, stand - up)!!.

    Πέρα απο τα bet, πάντως , είμαι με τον FEDOR!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή