Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

K-1 : χρεοκοπία?


Σε μία συνέντευξη του πρωταθλητή Strikeforce, Κ-1 και Dream FC, Alistair Overeem, με το αθλητικό κανάλι ESPN, βγήκαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της μεγαλύτερης διοργάνωσης kick-boxing στον κόσμο, το Κ-1.

Ο Ολλανδός μαχητής κέρδισε το Κ-1 Grand Prix stις 11 Δεκεμβρίου 2010. Το συμβόλαιό του έλεγε πως θα πληρωθεί 400.000 δολάρια (US) εντός 48 ωρών... Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, καταλήγουμε στο οτι οι ιθύνοντες του Κ-1 έχουν καθυστερήσει περίπου 1464 ώρες. Είναι άλλο ένα όνομα που προστίθεται στη λίστα των μαχητών σε αντιδικία με Ιαπωνικές διοργανώσεις για οικονομικά ζητήματα.

Άλλες πληροφορίες λένε οτι το FEG (Fight Entertainment Group), μητρική εταιρεία του Κ-1, δήλωσε χρεοκοπία.

Σημαίνει αυτό το και το τέλος των super battles μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου (ανάμεσά τους και ο δικος μας Μιχάλης Ζαμπίδης)?....... Μάλλον όχι. Η χρεοκοπία είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να απαλλαγεί κάποιος απο τα συσσωρευμένα χρέη και ρίξει το βάρος στους απλούς φορολογούμενους. Στη συνέχεια τα πρόσωπα πίσω απο την εταιρεία ξεκινούν μία καινούρια μεταφέροντας εκεί τα πιο προσοδοφόρα περουσιακά στοιχεία. Στη περίπτωση μίας εταιρείας που διοργανώνει αγώνες, τα στοιχεία αυτά θα είναι τα πιο συμφέροντα και πρωτοκλασάτα συμβόλαια πυγμάχων.

2 σχόλια:

  1. αυτα τα μπατακια οι γιαπωνεζοι ειχαν φερει τους καλυτερους του κοσμου για αγωνες,και τωρα ολη η αφροκρεμα την εκανε για usa μερια,και οι σχιστοματιδες θα παλευουν σε λιγο μονοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειχανε την Pride FC και ήταν οι Νο1. Δε ξέρω γιατί την πούλησαν. Ακούγεται οτι έχαναν πολλά λεφτά απο την Yakuza (Γιαπωνέζικη μαφία, το πώς και το γιατί δε το ξέρω) και έτσι είδε και απόειδε ο ιδιοκτήτης και τη πούλησε στο UFC. Βασικά είναι πολλοί κουφό το οτι φαλήρησαν απο τη στιγμή που οι τύποι ήταν sold out σε αρένες των 40-80.000 ατόμων. To Nogueira vs Sapp το είχαν δεί live 80.000 σε ανοιχτή αρένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή