Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Strikeforce: Fabricio Werdum vs Alistair Overeem


Στο δεύτερο event του πρώτου γύρου του Strikeforce Heavyweight Tourney είδαμε τους Josh Barnett, Alistair Overeem, Brett Rogers και Fabricio Werdum να διαγωνίζονται για το ποιός θα περάσει στον επόμενο γύρο. Με τόσα τόπ ονόματα στο κλουβί κανείς δε θα αδικούσε τους οπαδούς οι οποίοι περίμεναν να δουν πυροτεχνήματα. Πήραμε όμως όλοι αυτό που περιμέναμε?

Ας ξεκινήσουμε απο τους αγώνες του τουρνουά.

Overeem vs Werdum

Όλοι περίμεναν απο τον πρωταθλητή Alistair Overeem να νικήσει με χαρακτηριστική ευκολία τον Βραζιλιάνο σταρ του BJJ, συμπεριλαμβάνοντας και τους book makers που καθορίζουν τους συντελεστές των στοιχημάτων. Πιστεύω πως έπεσαν λίγο έξω (αλλά όχι αρκετά).

Όλοι ήξεραν οτι ο Werdum θέλει τη μάχη στο έδαφος ενώ ο Ολλανδός στο όρθιο. Στο πρώτο γύρο ο Βραζιλιάνος έκανε αλλεπάλληλες προσπάθειες για takedown. Για κάποιο λόγο οι προσπάθειες αυτές ήταν πολύ αργές. Μπορούσες να δείς οτι πάει για takedown αρκετή ώρα πριν, και αυτό έδινε στον Overeem άπλετο χρόνο για να εκτελέσει το sprawl και να αμυνθεί. O Werdum πολλές φορές έπεφτε κάτω σχεδόν μόνος του προκαλώντας τον αντίπαλό του να πάει κάτω και αυτός αλλά δεν… Ο Overeem είχε το πάνω χέρι στο striking game. Μόνο λίγο πριν το τέλος του γύρου κατάφερε να βάλει τον Overeem σε guard αλλά πολύ αργά.

Στο δεύτερο γύρο, ο Werdum έδειξε πολύ βελτιωμένο stand up βρίσκοντας στόχο ουκ ολίγες φορές και χρησιμοποιώντας το muai thai clinch για μερικά γόνατα. Ο Alistair από την άλλη πήγαινε για αυτό που λέμε one punch knock out, χωρίς να επιδεικνύει συνδυασμούς. Για κάποιο λόγο ο Βραζιλιάνος στο 2ο γύρο φάνηκε εξουθενωμένος, σχεδόν δε μπορούσε να πάρει τα πόδια του και έφαγε μερικές γερές γονατιές στο σώμα από τον Ολλανδό.

Στο τρίτο γύρο, ο Werdum ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά με πολύ εύστοχα χτυπήματα, ενώ ο Overeem απαντούσε με ένα και καλό κάθε φορά, αναγκάζοντας τον Βραζιλιάνο να τραβήξει guard και ουσιαστικά να σταματήσει το fight. Στο τέλος είδαμε προσπάθεια για kneebar από τον Werdum.

Συνολικά, ο Werdum έριξε τα πιο πολλά εύστοχα χτυπήματα, αλλά το γεγονός ότι πήγαινε τη μάχη εκβιαστικά στο έδαφος καθώς και το ότι ίσως τα χτυπήματα του Ολλανδού ήταν πιο ζημιογόνα έπεισε τους κριτές να δώσουν τον αγώνα με ομόφωνη απόφαση στον πρωταθλητή Alistair Overeem. O τελευταίος θα συναντήσει τον Antonio "Bigfoot" Silva σε δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Να σημειωθεί ότι η σταμινα των δύο μαχητών ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Όταν ακούει κάποιος τις δηλώσεις του Alistair Overeem ως προς το ότι είναι έτοιμος για τον Cain Velasquez, περιμένει να δει έναν λιγότερο λαχανιασμένο μαχητή στο τρίτο γύρο, και στο τέλος του αγώνα.

Brett Rogers vs Josh Barnett

Ο βετεράνος της Pride FC, Josh Barnett, ήταν αναμφισβήτητα το φαβορί μπαίνοντας στο κλουβί ενάντια στον brawler Brett Rogers, ο οποίος είχε χάσει τους τελευταίους δύο αγώνες του στο strikeforce ενάντια στους Emelianenko και Overeem. Ο Barnett ξεκίνησε με δυνατό takedown και αμέσως κόλλησε σα βδέλα πάνω στον αντίπαλό του δοκιμάζοντας λίγο ground and pound. O Rogers τον κρατούσε σφιχτά για να περιορίσει τη δύναμη των χτυπημάτων και τίναζε τους γοφούς και τη λεκάνη για να τον πετάξει απο πάνω του αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον απαλλάξει απο το μαρτύριο. Στο δεύτερο γύρο ο Barnett ευστόχησε με δυνατό αριστερό hook και πέτυχε το takedown. Εκεί τέλειωσε τον αγώνα με πολύ καλό arm triangle choke. Έτσι ο "baby faced assassin" προχωράει στην επόμενη φάση του τουρνουά όπου θα συνατήσει τον εξίσου έμπειρο Sergei Kharitonov, ενώ ο Rogers πέφτει ακόμα πιο χαμηλά στα heavyweight rankings.

Στους υπόλοιπους αγώνες της κάρτας:

Chad Griggs vs Valentijn Overeem

O Griggs με το φαινομενικά (στα χαρτιά) ανύπαρκτο ground game κατάφερε να πάει σε takedown τον αδερφό του πρωταθλητή. Εκεί έκανε το αντίπαλό του να παραδοθεί λόγω γροθιών στο πρόσωπο πολύ νωρίς στον πρώτο γύρο.

Monson vs Cormier

O δύο φορές «Ολύμπιος» παλαιστής Daniel Cormier κατάφερε να λάμψει ενάντια σε έναν βετεράνο του ΜΜΑ τον Jeff Monson. Τα δυνατά στοιχεία του Cormier ήταν καλή κίνηση δεξιά-αριστερά, δυνατό αριστερό hook, clinch με dirty boxing, γροθιές από απρόβλεπτες γωνίες και πολλές ψηλές κλωτσιές. Νίκη με ομόφωνη απόφαση για τον Cormier.

KJ Noons vs Jorge Masvidal

Στο πρώτο γύρο μεταξύ των δύο πολύ ταλαντούχων πυγμάχων είδαμε μαγικό stand up με άριστο footwork και κίνηση. Ο πιο ακριβης από τους δύο όμως ήταν ο Masvidal. Με ένα συνδυασμό 1-2-κλωτσιά βρήκε τον Noons στο πρόσωπο και τον έστειλε στο έδαφος, ακολουθώντας τον για δυνατό ground and pound. Στο δεύτερο γύρο είδαμε takedown από τον Masvidal αλλά και πολύ αποτελεσματικό head movement. O τρίτος γύρος επίσης κύλησε υπέρ του ενώ στο τέλος το compustrike είχε γράψει 102 εύστοχες γροθιές για τον Jorge έναντι 57 για τον Noons. Έτσι ο Jorge Masvidal πήρε μια καθαρή νίκη με ομόφωνη απόφαση κριτών, και τώρα ίσως κοιτάει κατάματα τον πρωταθλητή Gilbert Melendez.

14 σχόλια:

  1. ΣΟΡΥ
    σορυ οταν σχολιασα χαλια εννοουσα μονο τα 2 χεβιγουειτ ματς, γιατι τα υπολοιπα ηταν καλα ,μαλιστα με εντυπωσιασε ο μασβινταλ(πολυ καλος στρικερ με καλη κινηση) αλλα πιο πολυ ο κορμιερ ο οποιος για τα κιλα του ειναι κ γαμω τους στραικερ, αυτα μεχρι νεωτερας.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den mporo na katalavo aftos o werdum ti ekane,re mages otan epaize o gracie me ton leopordo kai alous tosou pou o pio elafris tou erixne 10 kila ksaplone xoris logo?ama theli na paei na paiksi se kana protathlima bjj ..o agonas mou fanike psilo isopalia kalitera tha itan na paei se tetaro giro mpas kai doume tipota,o overeem htan poli katoteros ton prosvokion an thimame kala eixe pei oti tha ton riksi ko ston proto giro..o banett san na mou fenete favori gia na ftasi ston teliko htan poli kalos..i maxi tou noons vs mascidal htan i oreoteri xthes...a kai mia aporia o aderfos tous alistair ithele na teliosi ton agona grigora gia na kani mpanio kai na di ton aderfo tou?...leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτο το συγκεκριμένο strikeforce...πολύ κακοί αγώνες,αν εξαιρέσεις το KJ-Masvidal.Κακός ο Overeem,ελεεινός ο Werdum.Μιλάμε για την απόλυτη δυσφήμηση του αθλήματος το συγκεκριμένο fight.Περισσοτερο κορόιδευαν παρά αγωνίζονταν οι 2 τους...τι να πω κ τους είχα σε μεγάλη υπόληψη,ειδικά τον Overeem.Επίσης να πω ότι ήταν αστείο αυτό που έλεγε ο Ολλανδός για το cardio του και ότι είναι έτοιμος για Velasquez ή Dos Santos...δεν εξηγείται αλλιώς.Τέλος να πω ότι δεν μου φάνηκε και τόσο δίκαιη η απόφαση,αλλά προφανώς και οι κριτές επηρεάστηκαν από το πως έπεφτε μόνος του ο Werdum.Μόνο το UFC 132 μας σώζει.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ μάγκες, και γώ αν ήταν στο χέρι μου, ισοπαλία θα το έβγαζα. Ο Barnett τον βλέπω να τα σαρώνει όλα, αν αυτό είναι το cardio του Overeem, τότε δεν έχει ελπίδα ο Ολλανδός. Περιμένω απο τον Silva να τoν σαπίσει τον Alistair.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ρε Kimura και εγώ τον είδα πολύ δυνατό τον Barnett.Ακούγεται εν τω μεταξύ,ότι ο πρωταθλητης του grand prix θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή που θα προκύψει από το Dos Santos-Velasquez και έχς μεγάλη περιέργεια να δω τί θα κάνουν στο ufc αν τελικά κερδίσει ο Barnett.Θυμάστε όλοι τί έχει προηγηθεί μεταξύ τους...

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Barnett όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά αρχισε να λέει τα καλύτερα για τον White, έτσι ξαφνικά. Αναρωτιέμαι αν και ο White θα βάλει νερό στο κρασί του. Πάντως αν γίνει αυτό που λένε, οι μόνοι που θα μπορούσαν να σταθούν ενάντια σε JDS/Cain μέχρι στιγμής είναι Silva και Barnett. Επόμενος γύρος του GP μάλλον Οκτώβρη λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόσο αργά ε?Τότε λίγο χλωμό να ισχύει αυτό...αν σκεφτείς ότι το fight για τον τίτλο του ufc θα γίνει στο 138,δηλαδή Νοέμβριο.Αν όντως γίνουν οι ημιτελικοί Οκτώβρη τότε δύσκολα να συμπίπτουν οι ημερομηνίες.Παρ'όλα αυτά δεν βλέπω και κάποιον σοβαρό διεκδικητή από το ufc!Ίσως,τον Schaub αλλά απο'κει και πέρα το χάος...έχετε να προτείνετε κάποιον άλλον που ίσως να μου διαφεύγει??

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστεύω πως και μόνο για εμπορικούς λόγους όταν επιστρέψει ο Lesnar (λένε για αρχές του 2012) θα είναι έναν αγώνα μακρυά απο τον αγώνα τίτλου, για να μη σου πώ οτι θα του δωσουν αμέσως τον αγώνα με τον JDS αφου δεν έγινε στο 131, ακόμα και αν ο τελευταίος έχει στευθεί πρωταθλητής ανάντια στον Velasquez.

    O Schaub αν κερδίσει τον Minotauro είναι σίγουρα ένας απο τους top contenders. Γενικά, όταν δίνουν σε έναν νέο να παίξει με έναν θρύλο του ΜΜΑ όπως ο Crocop (τον οποίο νίκησε) και ο Minotauro είναι σημάδι οτι τον προορίζουν αργά ή γρήγορα για titleshot (βλ. JDS vs Cro-cop και Velasquez vs Nogueira).

    Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα είναι και ο νικητής του Strikeforce GP υποψήφιος.

    Το μέλλον του division πιστεύω θα είναι Schaub, Mitrione, Browne και ίσως Struve και Morecraft.

    To Σάββατο έχει πάντως Mitrione vs Morecraft. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμενα κυρίως με απογοήτευσε ο Werdum, και δευτερευόντως ο Overeem. Θεός ο Masvidal παιδιά, θέλω να τον δώ ενάντια στον Melendez.

    Χρήστος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Magkes xalaroste ligo peri overeem kai werdum ...Ena match den krinei enan fighter...Oloi oi megaloi fightes exoun kanei apoigoteutikes emfaniseis..
    Katarxin to match werdum - overeem itan athlio ..Perimena polla kai sto telos perimena na teleiosei oso pio grigora gt lipomoun ta matia mou..lol!!!
    Pantos niki axsia sto overeem , (an kai ta xtipimata to werdum itan perisotera).
    O barnett pantos me entiposiase ..Para poli kala ta wrestling , cardio ,takedowns tou .Exei melon akoma .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο, αρκεί να δώ τι θα κάνει ο Overeem με τον Silva. Είχε και μία ωραία συνέντευξη Overeem στο mmafighting τη Δευτέρα.

    Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά ανέβηκαν τα predictions του UFC Live On Versus 4! Αν θέλετε ρίξτε καμιά ματιά! :)


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pedia osa exete pei ta kalibete olla !! to mono pou 8elw na dw einai barnett - silva..!! kai xeretao ton filo JOHN meta apo poli kairo


    KWSTAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή