Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η εμπορική δολοφονία του Νο 2 promotion στο ΜΜΑ


Ήταν κάπου στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη όταν ξαφνικά κάποιοι executives απο το Strikeforce άρχισαν να δημοσιεύουν οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν τα ετήσια έσοδα (περίπου 30 εκατ. δολάρια το χρόνο άν θυμάμαι καλά) του Νο 2 promotion στο ΜΜΑ. Στο παρασκήνιο, το Strikeforce είχε μόλις χάσει την χρηματοδότηση απο τον ιδιοκτήτη της ομάδας ice hockey του San Jose, και έψαχνε να βρεί αγοραστή.

Ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης της σούπερ διεφθαρμένης λίγκας EliteXC (θυμάστε, αυτοί που απειλούσαν τον Petruzeli να μην πάει για takedown ενάντια στον Kimbo Slice). Φυσικά, αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Dana White, ο οποίος δεν έμεινε αδιάφορος μπροστά στη ευκαιρία να αγοράσει όλο το roster και να παίρνει το 100% των εσόδων ενός promotion για το οποίο οι φίλαθλοι του ΜΜΑ είχαν ιδιαίτερο σεβασμό. Έτσι, έβαλε στην άκρη όλα αυτά που τους έσερνε τόσα χρόνια (θυμάμαι που τους φώναζε Strike-farce) και έσκασε το παραδάκι για να πάρει το "κασέρι". Μέχρι εκεί όλα καλά.

Αυτό που ανησύχησε την κοινότητα του ΜΜΑ ήταν το ποιά θα ήταν η επιρροή του UFC πάνω στις καθημερινές δραστηριότητες του Strikeforce. Τί θα απογίνονταν όλοι αυτοί οι μαχητές οι οποίοι είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια για το UFC? Μερικοί απο αυτούς ήταν ο Fedor Emelianenko, o Dan Henderson (τον οποίο ο White αποκαλούσε μαιμού αφού αρνήθηκε να ανανεώσει μετά το ΚΟ του Bisping στο UFC 100), o ορκισμένος εχθρός του White, Josh Barnett, ο Matt Lindland και πολλοί άλλοι. Πόση ακεραιότητα και ελευθερία αποφάσεων θα απέμενε στον διευθύνοντα σύμβουλο Scott Coker μετά απο μία τέτοια επενδυτική κίνηση? Η απάντηση του Dana White ήταν απλή: Οι λειτουργία του Strikeforce θα συνεχίσει ώς "business as usual". Καμία επιρροή απο το UFC. Ο Scott Coker θα διαπραγματεύται συμβόλαια, προσλήψεις, διοργάνωση των event κτλ κτλ...

Μερικούς μήνες μετά ίσως είναι η ώρα με καθαρό μυαλό να κάνουμε τον απολογισμό μας.

Fedor Emelianenko: πρίν τον αγώνα του με τον Dan Henderson ο Ariel Helwani ρώτησε τον Scott Coker αν μία ήττα θα σήμαινε και τέλος της καριέρας του ρώσου στο Strikeforce. Ο ίδιος είχε απαντήσει οτι δε μπορεί να πεί κάτι τέτοιο για τον Εμελιανενκο γιατί δεν πρόκειται για έναν τυχαίο μαχητή. Μήπως κατέλαβαν το μυαλό του εξωγήινοι και τον ανάγκασαν λοιπόν να το κάνει? Όλοι ξέρουμε οτι ο Fedor αποτελεί πια παρελθόν για τον οργανισμό.

Alistair Overeem: όπως προείπαμε σε προηγούμενο post ο Alistair Overeem αποτελεί παρελθόν για το Strikeforce. Σε συνέντευξή του στο Inside MMA ο Ολλανδός heavyweight πρωταθλητής Strikeforce, δήλωσε οτι ο Scott Coker του είχε υποσχεθεί οτι ο επόμενος γύρος του τουρνουά θα ήταν Οκτώβρη/Νοέμβρη. Τελικά, μία μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και ενημερώθηκε οτι θα μπεί στο κλουβί μόλις 2 μήνες και 20 μέρες μετά τον αγώνα του με τον Werdum για να παλέψει με τον Antonio Silva. Ο λόγος σύμφωνα με τον ίδιο είναι οτι ο Οκτώβρης είχε ήδη πολλά events κανονισμένα και δεν ήθελε ο White να υπάρξει ανταγωνισμός απο το Strikeforce. Ένα λογικό ερώτημα τίθεται εδώ. Δεδομένου οτι τα μεγάλα ονόματα του UFC (Lesnar, GSP, Anderson Silva κτλ) μάχονται το πολύ 3 φορές το χρόνο, είναι λογικό ο heavyweight πρωταθλητής Strikeforce να δέχεται απειλές οτι θα "κοπεί" αν δε μπεί στο κλουβί 2 φορές σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα (2μιση μήνες). Δε νομίζω. Επίσης, απορίας άξιο είναι οτι οι υπέυθυνοι του Strikeforce δε ζήτησαν καμία απολύτως ιατρική εξέταση/τεκμήριο απο τον Overeem ο οποίος τους είπε οτι είχε σπασμένο δάχτυλο στο πόδι και σπασμένο πλευρό. Αντί να ζητήσουν κάποιο τεκμήριο, προχώρησαν και τον έκοψαν. Να υπενθυμίσουμε οτι ο Dana White έχει δείξει τεράστια επιοίκεια στο παρελθόν στα μεγάλα του αστέρια, όπως πχ με τον Randy Couture όταν ο τελευταίος έτρεχε στα δικαστήρια να σπάσει το συμβόλαιό του, αλλά δε τον άφησαν. Προφανώς, το να προστατεύσει την ποιότητα του ρόστερ του Strikeforce δεν είναι στις προτεραιότητές του.

Marloes Coenen: η κοπέλα που πρίν δύο βδομάδες έχασε τον bantamweight τίτλο γυναικών, μία καταξιωμένη αθλήτρια με φανταστικά submissions και αξιοπρεπέστατο stand-up βρέθηκε επίσης χωρίς δουλειά την προηγούμενη εβδομάδα. Ο λόγος κατά τον Dana White ήταν οτι η αθλήτρια ήθελε να πληρώνεται μέσω του μάνατζέρ της, δηλαδή να εκδίδεται η επιταγή στο όνομα της εταιρείας Golden Glory, και στη συνέχεια η εταιρία να την πληρώνει. Όπως προέκυψε όμως, αυτή ήταν μία ψευδή δικαιολογία απο τον Dana White, καθώς η αθλήτρια εξέδωσε την ίδια μέρα στο site της φωτοτυπία της επιταγή της, η οποία έδειχνε τον εργοδότη ZUFFA LLC να πληρώνει κατευθείαν την Marloes Coenen. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό o Dana White, απάντησε οτι "..Ναι... τους πιέσαμε και δέχτηκαν να πληρώνονται κατευθείαν οι αθλητές...". Μάλιστα. Ε, τότε γιατί την απέλυσες ρε Dana?

Valentijn Overeem/ Jo Olav Einemo: την ίδια μέρα που κόπηκε η Coenen, κόπηκαν και άλλοι δύο μαχητές heavyweights της Golden Glory απο το Strikeforce/UFC, ο βετεράνος της Pride και Sengoku, Valentijn Overeem με ενερητικό 1-1 στην διοργάνωση (αδερφός του Alistair, τυχαίο? δε νομίζω...) και ο Einemo που έχασε τον πρώτο του αγώνα στο UFC με τον Dave Herman, κερδίζοντας όμως το bonus για Fight of the Night.

Μερικές σκέψεις:

Γκρινιάζαμε οτι το Strikeforce δε μπορεί να βάλει τους κορυφαίους μαχητές του να παίξουν σε αγώνα. Λύθηκε το πρόβλημα αυτό με την εξαγορά? Μάλλον όχι.

Λέγαμε οτι τώρα οι καλύτεροι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν. Πήραμε αυτό που περιμέναμε? Ίσως το Diaz vs GSP είναι ένα παράδειγμα. Αλλά γενικά, μάλλον όχι.

Ακούσαμε οτι με την εξαγορά θα εμπλουτιστεί το ροστερ του Strikeforce. Έχει γίνει η παραμικρή κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση? Όχι. Μάλλον προς την αντίθετη κατέυθυνση.

Συνοψίζοντας:
Μέχρι τώρα, το UFC έχει αγοράσει το συμβόλαιο του middleweight πρωταθλητή Jake Shields, του welterweight πρωταθλητή Nick Diaz, και έχει απολύσει τους

- heavyweight πρωταθλητή Alistair Overeem
- την μόλις πρίν ένα αγώνα bantaweight πρωταθλήτρια γυναικών Marloes Coenen
- τον Νο 1 πιο εμπορικό μαχητή του ΜΜΑ εκτός UFC, Fedor Emelianenko (Νο 1 σε τηλεθέαση μαχητής εκτός UFC στην Αμερική).

Συμπέρασμα:

Η εξαγορά του Strikeforce απο το UFC είχε ακριβώς τον ίδιο σκοπό που είχε η εξαγορά του Pride, και του WEC. Μεσοπρόθεσμα να εξαφανιστεί ο ανταγωνισμός του UFC. Business as usual.

37 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο που ήθελα να κάνω και γω κάποια στιγμή, αλλά με πρόλαβες!! :Ρ

    Κάποια πράγματα μόνο με τα οποία είτε δεν συμφωνώ απολύτως είτε θα ήθελα να πω και γω μια γνώμη...

    (1) Κανένας νομίζω δεν πίστεψε ότι ο Dana White αγόρασε το Strikeforce μόνο και μόνο για να δώσει στους φίλαθλους αυτά τα fights που θέλουν. Εννοείται ότι το έκανε πάνω από όλα για το καλό της εταιρείας του. Ακριβώς αυτό που είπες δηλαδή ως συμπέρασμα.

    (2) Για τον Josh Barnett είχε όλα τα δίκια του κόσμου όμως. Δε λέω, ο άνθρωπος είναι κορυφαίος, αλλά δε γίνεται να σε βρίσκουν 3 φορές ένοχο για αναβολικά. Αυτό ήταν και το πρόβλημα μαζί του.

    (3) Πως γίνεται κανείς να συμπαθεί άτομα σαν τους Lindland και Frank Shamrock; Όλοι έχουν να λένε για το πόσο π@π@ρες είναι.

    (4) Συμφωνώ για τον Coker. Ο άνθρωπος έχει ψιλοκαταντήσει σαν γλάστρα πια... Ο λόγος που πιστεύω ότι ο Dana δε θέλει να κάνει εμφανίσεις στο Strikeforce είναι για να μη φανεί ως ο δυνάστης (που ισως και να είναι).

    (5) Όλοι αυτοί οι Ολλανδοί δεν απολύθηκαν για τα ρεκόρ τους. Απολύθηκαν επειδή είναι στο Golden Glory. Τώρα για την όλη υπόθεση δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο, αλλά νιώθω ότι το έχει η πλευρά του Dana. Για αυτό άλλωστε το Golden Glory έβγαλε αυτήν την άκρως πολιτική δήλωση χθες-προχθές.

    (6) Έχω την εντύπωση ότι όλα τα events του Strikeforce μετά την αγορά, είναι 5 φορές καλύτερα στα χαρτιά από ότι ήταν πριν. Το Strikeforce έχει γίνει καλύτερο προιόν.

    (7) Η απόλυση του Fedor είναι η μόνη που με ξενίζει από το όλο θέμα. Όλες τις άλλες τις καταλαβαίνω (τουλ. σύμφωνα με τα λεγόμενα του Dana). Τους Hardy, Stevenson κτλ που κράτησες μετά από 3 ήττες, γιατί δεν τους έδιωξες και έδιωξες τον Fedor; Τώρα θα μου πεις ότι τα λεφτά που παίρνουν αυτοί δεν είναι ούτε το 1/10 από αυτά που παίρνει ο Fedor. Σωστό κι αυτό. Αλλά σίγουρα υπάρχει κάποιος ελεκτρισμός μεταξύ του Dana και της πλευράς του Fedor. Ειδικά με αυτούς γύρω από τον Fedor...

    (8) Το δικό μου συμπέρασμα είναι το εξής... H ZUFFA θα κρατήσει στη ζωή το Strikeforce τόσο χρόνο όσο ακριβώς χρειάζεται ώστε να καθαρίσει το roster του. Θα απολύει ή θα αφήνει να εκπνεύσουν συμβόλαια σποραδικά από fighters που δε θέλει να έχει στο UFC, θα κάνει events με τα ονόματα που επιθυμεί να κρατήσει μετά το merge και θα είναι λίγο πολύ η ίδια ιστορία με το merge του WEC... Βλέπω δηλαδή να έχουμε το πολύ 10 ακόμα events, οι άδειες ζώνες (light HW, HW, WW) θα παραμείνουν άδειες, o νικητής του tournament θα αντιμετωπίσει τον UFC HW Champion και θα γίνουν και τα unification fights για τα MW και LW titles. Ή κάτι τέτοιο. Δε νομίζω δηλαδή το 2013 να υπάρχει το Strikeforce. Μην πω δηλαδή ούτε και του χρόνου τέτοιο καιρό.


    Συγγνώμη για το μεγάλο post.


    Φιλικά πάντα,
    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαινόταν παιδιά ότι θα συμβεί όλο αυτό,το είχα γράψει και παλιότερα εδώ...το strikeforce μετάσ την εξαγορά απο την zuffa έχει μικρό χρόνο ζωής.Είχα τονίσει ότι εδώ είχε κλείσει ακόμα και το wec που όσο να πεις είχε και 2 κατηγορίες που δεν είχε το ufc,οπότε κάπως δικαιολογούσε την ύπαρξή του.Τώρα το strikeforce πώς θα το κατάφερνε αυτό?Όπως και να έχει,ο White δείχνει ότι είναι πλέον ο κυρίαρχος του mma παγκοσμίως,κάτι το οποίο ίσως να μην είναι τόσο κακό όσο γκρινιάζουμε,γιατί αγαπάει στ'αλήθεια το άθλημα και εξαιτίας του (κακά τα ψέματα) έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @GSP: Μη το συζητάς φίλε, μακάρι όλα τα σχόλια να είναι έτσι αναλυτικά

    @G_Mos: Συμφωνώ οτι ο σκοπός του Dana ήταν αυτός εξ'αρχής!!




    Γενικά.Όλα αυτά είναι καλά και ωραία και δεν είναι τίποτα καινούριο, ο ανταγωνισμός είναι βάναυσος και μένει πάντα μόνο ο πιο δυνατός.

    Παρόλα αυτά νομίζω οτι ο White στη περίπτωση του Golden Glory έχει κάποια κρυφή ατζέντα. H Coenen τον τάπωσε άσχημα με την φωτοτυπία της επιταγής της. Το μόνο επιχείρημα του White ήταν οτι η Golden Glory ήθελε να πληρώνεται κατευθείαν η εταιρία. O White εκεί δεν είχε απάντηση. Ήμαρτον!!! Μιλάμε για την κοπέλα που είχε τη ζώνη πρίν ένα αγώνα, και την έκοψε αμέσως μόλις την έχασε. Ο Valentijn και ο Einemo, επίσης, δεν δικαιολογείται το κόψιμό τους. Με μία ήττα??? (και απο μία καλή εμφάνιση ο Einemo) Δε παίζει.

    Και φυσικά εννοείται οτι δεν κόβεις έτσι απλά τον heavyweight πρωταθλητή. Ο άνθρωπος (Dana) αποδεκάτισε εντελώς το ροστερ. Και δε νομίζω οτι αυτό είναι υπέρ των οπαδών. Είναι καθαρά οι προσωπικοί τσαμπουκάδες του White. Τα λέω όλα αυτά γιατί έχω βαρεθεί να ακούω απο τον White τις κλασικές αμερικανιές "For the fans!!!" και "we wanna see the best fight the best!!!". Το μόνο πράγμα που θέλει ο White είναι μία θετική απόδοση στις επενδύσεις του καθώς και μηδενικό ανταγωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι η Coenen έδειξε ότι πληρώθηκε η ίδια δεν λέει κάτι για τον Dana. Ο Dana τους πλήρωσε τους ίδιους τους αθλητές. Το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με τον ίδιο, μετά που πλήρωσε τους αθλητές αυτούς προσωπικά, πήγε το Golden Glory και του έκανε μανούρα. Ότι "έπρεπε να πληρώσεις εμάς" και τα λοιπά και τσατίστηκε και τους έδιωξε όλους ως μορφή πίεσης στο γυμναστήριο. Ο Dana δεν είπε ποτέ ότι πλήρωσε το Golden Glory, oπότε η φωτογραφία της Coenen δε λέει τίποτα.

    Και όπως είπα παραπάνω, το πόσες ήττες και νίκες είχανε οι συγκεκριμένοι δεν είχε σημασία στον λόγο που (σύμφωνα με τον Dana) απολύθηκαν. Απολύθηκαν επειδή ανήκαν στο Golden Glory.

    Εννοείται ότι δε θέλει ανταγωνισμό, αλλα τον πιστεύω όταν λέει ότι θέλει να δει τους best vs the best...



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω οτι το να δεί τους best of the best είναι δευτερεύον σε σχέση με το να είναι το απόλυτο αφεντικό και το να πουλάει PPVs. Γι'αυτό έφερε και τον Lesnar. Ο Lesnar δεν είναι best of the best. Απλά όλοι τον ξέρουν στην Αμερική γιατί αγόραζαν τα PPV του απο το WWE. Με ενεργητικό 1 ήττα και 1 νίκη στο UFC του έδωσαν το title shot!!!!! Ετσι είναι οι best of the best?? Όλα γίνονται για τις πωλήσεις.

    Με το Golden Glory οτι τους απέλυσε γιατί του έκαναν μανούρες με το ποιός θα πληρώνεται, προσωπικά δε το πιστεύω. Αποκλείεται κοτζάμου πολυεθνική να κόλλησε σε τέτοια λεπτομέρεια, ειδικά απο τη στιγμή που τον Anderson Silva τον πληρώνουν με 10 διαφορετικούς τρόπους (δηλώνουν 200 χιλιάρικα ανα fight και στη πραγματικότητα παίρνει 1 εκατ). Η απόλυση των μαχητών Golden Glory έχει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ALISTAIR OVEREEM. Εκεί παίζεται το παιχνίδι και αυτό δε μας το λέει ο White.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. By the way, με λένε Μάνο, εγώ έγραψα το παραπάνω σχόλιο. Συγχαρητήρια παιδιά που γράφεται και μαζευεστε να τα λέτε (και στο 4-sport).

    @GSP: απλά να πώ οτι δε νομίζω οτι μπορούμε να πούμε οτι βελτιώθηκε η κάρτα του Strikeforce μετά τηην εξαγορά. Γενικά το SF είχε πολύ καλές κάρτες και πρίν. Και η κάρτες του GP είχαν προαποφασιστεί πρίν την εξαγορά, μη σου πώ οτι η εξαγορά τις χάλασε τις μελλοντικές κάρτες γιατί έτσι οπως τα έκαναν τώρα αποκλείεται να δούμε το Overeem vs Silva ή το Overeem vs Barnett ή το Werdum vs Fedor II κτλ. Φιλικά πάντα.
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Μάνος:
    Καλά εντάξει, εννοείται ότι δεν το έκανε για την ψυχή της μάνας του και ότι νοιάζεται για την εταιρεία του πρώτα από όλα.

    Για αυτό με τις κάρτες θα διαφωνήσω. Το UFC αγόρασε το SF την αρχή του έτους. Οι κάρτες αυτές βγαίνανε 2 μήνες πριν το event.

    Να'σαι καλά Μάνο και επειδή νομίζω ότι σε βλέπω πρώτη φορά, να πω ότι χαίρομαι που αυξήθηκε η παρέα μας, γιατί το ΜΜΑ στην Ελλάδα χρειάζεται φωνές να το εκφράζουν και να το υποστηρίζουν, έστω και με ένα απλό comment :) Θα χαρώ να τα λέμε πιο συχνά, βλέπω ότι έχεις καλές και τεκμηριωμένες απόψεις πράγμα καλό για τη διαφήμιση του αθλήματος! :Ρ


    Εννοείται ότι πάντα φιλικά! 10 νοματέοι είμαστε όλοι κι όλοι σε 2 blogs!! :D Αν μαλώναμε κιόλας... Ο Θεός κι η ψυχή του!!!



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α και κάτι ακόμα... Ο Lesnar κατά τη γνώμη μου κουβαλώντας αυτήν τη μαρκίζα του WWE pro wrestler, αδικείται κατά την γνώμη μου. Αν εξαιρέσεις τους Velasquez και Carwin (τον οποίον τελικά και νίκησε) τους οποίους αντιμετώπισε και μετά το πρόβλημα υγείας του, την ευκαιρία την πήρε σε μια πεθαμένη division (την οποία και βοήθησε να γίνει η καλύτερη πλέον του κόσμου) όπου αρκούσε μια νίκη ώστε να πάρεις μια τέτοια ευκαιρία (εννοείται ότι βοήθησε και το γεγονός ότι ήταν ο Lesnar) απέναντι σε ένα τύπο 45 χρονών, και την οποία ευκαιρία απέδειξε ότι την άξιζε τελικά κάνοντας λιώμα τον Couture... Δεν ήταν μόνο στο WWE, αλλά και NCAA div.I και μάλιστα πολύ καλός...


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To deal μεταξύ Alistair & UFC μοιάζει να είναι πιο κοντα απο ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ΜΜΑ οπως καθε σπορτ χρειαζοντε "αφεντικο" για να βγαζει πραγματικα μεγαλες μαχες στο κλουβι οπως γινεται σε πολλα αθληματα και να εχουμε την αισθηση του πραγματικα καλυτερου και αξιοτερου να αποκαλειται παγκοσμιος πρωταθλητης. Σε ποιον θα αρεσε να βλεπουμε champions league και εναν αλλο οργανισμο και να μη παιζει η Μπαρτσελονα με την Ρεαλ η Αρσεναλ με την Μπαγερν να να ημαστε στην ιδια φαση που ημασταν " Τι θα γινοτανε αν ο Φεντορ εμπαινε στο κλουβι με τον Λεσναρ κτλ κτλ"

    Το strikeforce μπορει να ειναι ενα promotion σαφως λιγοτερο εμπορικο και γιατι οχι με ανοιχτα στην τηλεοραση σοου το οποιο θα αναδυκνιει ταλεντα για το UFC και παραλληλα θα αποτελει ενα χωρο να συνεχιζουν οι κομμενοι του UFC με την ελπιδα οτι η ανακαμψη τους θα τους δωσει μια ευκαιρια να επιστρεψουν στο κορυφαιο ανταγωνιστικο promotion.

    Οι ΜΜΑ δεν ειναι κατς για να μιλαμε οτι ο ανταγωνισμος θα ειναι καλος. Το μονο που μπορει να γινει ανταγωνιστικα ειναι ενα προμοσιον με κανονες Pride. Ομως οι κανονες pride κατα την γνωμη μου (soccer kicks κτλ) αγκιζουν πολυ το Street fighting εκτος απο τις πολεμικες τεχνες.

    Ταπεινη αποψη αλλα πιστευω οτι οι κανονες του UFC δημιουργουν καλυτερες συνθηκες για να δουμε τις μικτες πολεμικες τεχνες ως αθλημα. Η εικονα του Shogun να τραβαει συνεχομενα soccer kicks σε πεσμενο αντιπαλο απομακρυνεται σημαντικα απο αυτο που εγω προσωπικα θελω να βλεπω. Εγω θελω να βλεπω τις ΜΜΑ ως αθλημα το οποιο θα ειναι σκληρο αλλα οχι αποκρουστικο. Και πανω απο ολα θα ειναι ΑΘΛΗΜΑ. Σκληρο αθλημα αλλα αθλημα. Οχι street fighting αλλα μικτες πολεμικες τεχνες υπο την μορφη ενος θεαματος σε αθλητικα πλαισια.

    Απο εκει και περα. Οι μονοι που θα μπορουσαν (πλην Ντιαζ που πηγε) να πανε στο UFC ειναι ο Reem ο Werdum (αν και εκει θα ειναι mid carter αφου η νικη απεναντι στον ρωσσο εχει ξεθωριασει) και ο Χεντο ο οποιος μπορει να δωσει καποια καλα match up

    Ο Φεντορ αυτη την στιγμη εχει χασει τοσο την εμπορικη του αξια (καλος η κακως οταν βλεπεις ενα επαγγελματικο σπορ το βλεπεις και ετσι) αλλα και την αγωνιστικη του αξιοπιστια αφου περα απο το 0-3 οποις ριξει μια ματια απο το 2005 και μετα στους αντιπαλους του Φεντορ θα καταλαβει πολλα.

    Εγω πιστευω οτι και τον Ολλανδο και τον Ρωσσο θα κανει μια προσπαθεια να τους φερει για καποια fight στο UFC ειδικα τον Φεντορ ομως με σκληρους ορους. Αν και οπως εχουν τα πραγματα δεν ειμαι σιγουρος τελικα οτι ο Φεντορ δεν dodgare το UFC για να κρατησει ζωντανο τον μυθο του. Μετα απο αυτα που ειδα δεν με πειθει τιποτα.

    Υ.Γ Το καθε αθλημα χρειαζεται τον μυθο του. Ο μυθος δεν ειναι αναγκη να ειναι περα ως περα αληθινος. Ο Φεντορ ειναι μυθος. Τον μυθο του παντως τον εχτισε παρα πολυ εξυπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ γενικά με το φίλο Sonnen is god. Πρώτη φορά γράφεις αν δεν κάνω λάθος έτσι;

    Το ΥΓ σου είναι απολύτως στον στόχο. Ακριβώς έτσι είναι, αλλά επειδή δεν έβαλε και τα καλύτερα θεμέλια, άρχισε να γκρεμίζεται λιγουλάκι...

    Σε ένα πράγμα διαφωνώ μόνο... Είπες ότι οι μόνοι που μπορούν να σταθούν στο UFC είναι οι Overeem, Werdum και Hendo.

    Σου παραθέτω κι άλλους που σίγουρα μπορούν κατά την γνώμη μου να στεργιώσουν στο UFC:
    - Daniel Cormier
    - Antonio Silva
    - Josh Barnett
    - Ovince St.Preux
    - Gerard Mousasi
    - Roger Gracie
    - Tim Kennedy
    - Tyron Woodley
    - Paul Daley
    - Gilbert Melendez (Aυτός κι αν μπορεί!!)
    - Jacare

    Ενώ επίσης πολλές ελπίδες έχουν και οι:
    - Tarec Saffiedine
    - Josh Thompson
    - Caros Fodor
    - Jorge Masvidal
    - JZ
    - Billy Evangelista
    - Justin Wilcox
    - James Terry
    - Robbie Lawler
    - Cung Le
    - Luke Rockhold
    - Feijao
    - King Mo
    - Keith Jardine
    - Renato Sobral
    - Chad Griggs
    - Lavar Johnson
    - Sergei Kharitonov
    - SHane del Rosario



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. gsp ναι ειναι η πρωτη φορα που γραφω.

    Η διατυπωση μου ηταν λανθασμενη και ζητω συγγνωμη. Ηθελα να πω ονοματα που θα σταθουν στο UFC απο το strikeforce και με το που πατησουν το ποδι τους θα ειναι main/co-main event members, conteders η γενικα μαχητες που μπορουν να βγαλουν super fight. Σαφως το SF εχει αξιολογους μαχητες γιατι οσοι αγαπαμε το σπορ πρεπει να κοιταμε παντου και οχι μονο τα μεγαλα ονοματα.

    Ο Mousasi πχ O Μο και ο bigfoot ειναι 3 πολυ ενδιαφερουσες περιπτωσεις οι οποιοι μετα απο 2-3 νικες θα μπορουσαν να παρουσιαστουν ως Conteders. Και αλλοι αθλητες θα ειχαν σιγουρη θεση ειτε σε main-card/undercard ufc event.

    Γιαυτο ακριβως το σκεπτικο μου ειναι οτι το συγκεκριμενο promotion θα ειναι καλο να ειναι ειτε χωρος προθαλαμου για το UFC ειτε χωρος που αθλητες με ασχημα ρεκορ θα κανουν θορυβο ωστε να παιρνουν παλι ευκαιρια στο UFC.

    Ο Ντανα παιζει πολυ καλα τα χαρτια του UFC και το κραταει σε ενα επιπεδο "ελιτ" με μικρες πινελιες που ειναι για το καλο της προβολης του αθληματος (λεσναρ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λέω κι εγώ, τέτοιο nickname και να μην το θυμόμουν; :Ρ

    Ελπίζω να μην αρχίσεις να μας λες κι εσύ σε λίγο καιρό τα τρελά του φίλου σου του Sonnen; (πλάκα κάνω).

    Ναι έτσι ΟΚ, συμφωνώ. Αν και σε αυτήν τη λίστα σου με τους Overeem, Hendo και Werdum, θα έβαζα άνετα και τους Melendez, Barnett και Jacare... Anyways...

    Πάντως πολύ χάρηκα που όλοι και πιο πολλοί συμμετέχουν στα blogs μας... Δεν έχει σημασία πιανού, το δικό μου (ρίξτο καμιά ματιά αν θες κάποια στιγμή, θα χαρώ να μου πεις και τις απόψεις σου για τα άρθρα μου) ή του φίλου Kimura, μόνο και που όλο και περισσότεροι γεμίζουν τα comments είναι καλό για το άθλημα. :)

    Έτσι δεν είναι φίλε John;

    Αυτό για το SF που λες ότι να γίνει σαν προθάλαμος, δεν το βλέπω, το roster του Strikeforce μικραίνει όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο πράγμα που εμένα μου λέει ότι όπου να'ναι θα έρθει και το merge... Η ίδια ακριβώς ιστορία και με το WEC...

    Τέλος, επειδή βλέπω ρε παιδιά ότι υπάρχει πολύ προκατάληψη για τον Lesnar, εσείς δηλαδή πιστεύετε ότι ο Overeem τον έχει;; Εγώ πάντως τα λεφτά μου στον Lesnar θα τα έβαζα μια φορά...!


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αρχιναμε διαφονωντας.
    προσωπικα δεν πιστευω στο θεο γενικως, ποσο μαλλον οτι αν υπαρχει τελικα ειναι ο σονεν!
    ο οποιος αν μαχοταν οπως μιλαει θα 'ταν σιγουρα πρωταθλητης!
    τωρα παμε να συμφωνησουμε σε κατι, οτι αν δεν εχει μπαρτσα κ μαντσεστερ κλπ δεν βλεπεις ανταγωνισμο, σωστα.
    το ufc ειναι το champions league
    και το strikeforce ειναι το UEFA.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @κουβανός:
    Μπορεί να είναι παρλαπίπας ο Sonnen, αλλά είναι πάρα πολύ καλός. Πιστεύω ότι αν είχε αξιοπρεπές SUB defence, θα ήταν σίγουρα μέσα στους top10 pound for pound fighters.

    Και UEFA δεν υπάρχει πια! Europa League είναι τώρα..!! :Ρ



    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "MMA fighters: Πως ήταν όταν ήταν μικροί"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε κουβανε δεν καταλαβα ομως την ουσια της σκεψης σου. Λες δηλαδη οτι και το Ουεφα εχει ανταγωνισμο. Συμφωνουμε. Οταν ομως στο Ουεφα αγωνιζεται επειδη εκανε μια κακη σεζον η Λιβερπουλ ή η Μπαγερν χανεις. Επειδη ειναι λιγο ακυρος αυτη η συγκριση καθως αλλο ΜΜΑ και αλλο ποδοσφαιρο μεινε στην ουσια της σκεψης μου. Πρεπει να υπαρχει ενα promotion στο οποιο θα βρισκοντε οι καλυτεροι. Και για να υπαρχει αυτο το prom θα πρεπει να ειναι τιτανας εμπορικα και να μην εχει σκληρο ανταγωνισμο.

    Ο ανταγωνισμος ευννοει καποιες καταστασεις και για αλλες ειναι βλαβερος. Στην συγκεκριμενη περιπτωση κακο θα κανει μονο στις τσεπες των αθλητων πραγμα που εμας δεν πρεπει να μας απασχολει. Ο πραγματικος ΜΜΑ μαχητης θα μπει στο κλουβι ειτε για 100 δολαρια ειτε για 1 εκατομμυριο.

    Οσο για τον Σοννεν εγω τον κρινω και ως αθλητη αλλα και ως συνολο. Καθε ανθρωπος εχει τον χαρακτηρα και μερικες φορες για να καταλαβεις μερικους ανθρωπους πρεπει να διαμορφωσεις την οπτικη γωνια που τον βλεπεις.

    Για εμενα ειναι ο πιο απολαυστικος ανθρωπος να τον ακουω να μιλαει για ΜΜΑ .. ΕΙΤΕ διαφωνω ειτε συμφωνω μαζι του. Η 18 λεπτη συνεντευξη στον Αριελ ηταν οτι πιο γαματο εχω ακουσει τον τελευταιο καιρο. Και μεσα στα αστεια του ειπε και αληθειες.

    Θα μου επιτρεψεις λοιπον καθως ζουμε σε εποχες ανεξιθρησκειας να ειμαι πιστος του Μεγαλου Σοννεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Που είστε ρε παιδιά? Χαμός έγινε να πούμε!! Είπα να πάω στο χωριό της γυναίκας (με φάγανε τα πεθερικά και "κάτσε" και "μείνε" και "πού να τρέχεις Αθήνα τώρα") , με αυτά και αυτά δεν ανέβασα και άρθρο για το UFC Live 5 (θα γράψω μόνο τα αποτελέσματα εν συντομία έτσι για ιστορικούς λόγους).

    Sonnen is God καλωσορισες φίλε, όπως προείπε και ο GSP χαιρόμαστε να μεγαλώνει η παρέα.

    Γενικά, πολύ σεβαστές και καλά τεκμηριωμένες όλες οι απόψεις σου και πάλι ευχαριστώ.

    Απλά να πώ το εξής:

    Εξαρχής ήταν ξεκάθαρο σε όσους έχουν παρακολουθήσει στοιχειωδώς το άθλημα οτι ο White δεν αγόρασε το strikeforce για να το κάνει μεγάλο, αλλά για να το κλείσει/υποβαθμίσει τσιμπώντας τα καλά συμβόλαια και αφήνοντας τους υπόλοιπους να πάνε να πνιγούν (tough luck).

    Όταν έγραψα το αρθράκι δεν ήθελα να πώ οτι "οι παλιομασώνοι του UFC τον πήραν τον οργανισμό και τον τέλειωσαν". Αυτό ήταν δεδομένο. Ήθελα να πώ οτι δε μασάει η κατσίκα ταραμα. Δηλαδή όταν ο White αγόρασε το Strikeforce και είπε οτι όλα θα συνεχίσουν ώς "Business as usual" έλεγε ψέματα και όλοι το ξέραμε. Τα ίδιο είχε κάνει και με την Pride όπου στη συνένταυξη τύπου είχε πεί ο Fertitta ότι θα συνεχίσουν να διοργανώνουν «Pride events». ΜΟΥΦΑΑΑΑΑ!!!!

    Ας δούμε που μας κοστίζει αυτή η επιθετική πολιτική του UFC. Αν το SF δεν είχε εξαγοραστεί, τότε θα έκανε τον επόμενο γύρο του τουρνουά Οκτώβρη/Νοέμβρη το οποίο σημαίνει 3 πράγματα:

    1) ανταγωνισμός για τα UFC 136, 137, Live 6, 138 με δωρεάν broadcasting)

    2) Ο Overeem δε θα ήταν άνεργος

    3) Εγώ σαν οπαδός θα έβλεπα το Bigfoot vs Overeem το οποίο με ενδιαφέρει σαν αγώνας πάρα πολύ.

    Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ. Λέμε ότι το UFC δεν είναι κάτς. Συμφωνώ αλλά ταυτόχρονα αναρωτιέμαι. Σε τι βαθμό δεν είναι??? Ναι, δε λέω,το αίμα είναι αληθινό, τα ΚΟ είναι καρα-brutal. Και όντως κάποιοι φτύνουν αίμα για να φτάσουν στην κορυφή και το δικαιούνται. Όταν όμως εμπορικές σκοπιμότητες καθορίζουν και το μίγμα τον αγώνων αλλά και των title holders τότε εγώ καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα 100% αθλημα. Μάλλον έχουν λόγo που το φωνάζουν και “sports entertainment”. Υπόψη ότι αυτός ο όρος χρησιμοποιείται και για το κατς. Αν δούμε την ευκολία με την οποία στο παρελθόν κάποιοι αθλητές εχουν πάρει title shots λόγω του πόσο αγαπητοί ή μισητοί ήταν στο κοινό, ή τα κριτήρια με τα οποία άλλοι μαχητές κόβονται και άλλοι όχι τότε δεν μιλάμε για 100% άθλημα. Πώς μπορείς να κόβεις τον Emelianenko με τρείς ήττες και να ανανεώνεις στον HARDY ME 4 ΗΤΤΕΣ????????????? Είναι δυνατόν ρε παιδιά? Βγήκε χθές ο Fertitta και είπε στο twitter ο Hardy θα έχει τουλάχιστον άλλη μία ευκαιρία στο octagon!!! Είμαι εγώ ο οπαδός υποχρεωμένος να ξαναδώ τον Hardy (με 4 σερί ήττες) στη βασική κάρτα, απλά και μόνο επειδή είναι πρόσωπο κλειδί για την εξάπλωση του UFC στην Αγγλία?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ..... (kophke to mynhma)

    Εν ολίγοις, δε νομίζω ότι το πρώτο μελημα του Dana White είναι να χτίσει το Champions League από άποψη αξιοπιστίας και αξιοκρατίας. Απλά, δε γουστάρει να παίζουν άλλοι στην αυλή του. Και το κατάφερε.

    Σχετικά, με το ότι με το να κόψουν κάποια πολύ brutal στοιχεία όπως τα soccer kicks το έκαναν περισσότερο άθλημα και λιγότερο αποκρουστικό (κάτι σαν το αρχαίο παγκράτιον) συμφωνω απολύτως. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τον άλλον να του λιώνουν το κεφάλι μέσα στο κλουβί. Γι’αυτό πρέπει να απολύσουν και τον Dan Miragliotta. Με αυτόν το μαλάκα μέσα στο κλουβί θα θρηνήσουμε καμία μέρα (δείτε το Carwin vs Mir). Από την άλλη, αυτό που θα ήθελα να δω θα ήταν και τους διαιτητές να μην επιτρέπουν το stalling μέσω takedowns. Όταν κάποιος έχει ως μόνο σκοπό να πάει τη μάχη κάτω, και εκεί δεν κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια να τελειώσει τον αγώνα, αλλά απλά περιμένει να περάσει ο χρόνος και να πάρει το ματσάκι με ground control, τότε θα πρέπει να τους σηκώνει ο διαιτητής. Θεωρητικά, και τώρα ισχύει αυτό, αλλά θα ήθελα να τους δώ το κάνουν πιο αυστηρά. Το σύστημα αυτό επιβραβεύει κατά πολύ τους NCAA wrestlers που έρχονται κατευθείαν από τα κολέγια της Αμερικής.

    Τέλος, να πώ κάτι σχετικά με το υστερόγραφο για τον Fedor. Μέχρι ένα σημείο ο Fedor δεν είχε μύθο. Μέχρι ένα σημείο πάλευε πραγματικά με τους καλύτερους που υπήρχαν. Οι δύο του ξεκάθαρες νικες επι του Nogueira ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Εκείνη την εποχή το UFC, δεν είχε τίποτα σε heavyweight. O Sylvia δεν είχε ποτέ τις γνώσεις να ανταπεξέλθει στον Fedor, και ο Arlovski είχε ήδη σαγόνι λάστιχο, ενώ ο Couture (respect πάντα) επί της ουσίας ήταν λιγότερο heavyweight και από τον Fedor με μεγαλύτερη νίκη του σε heavyweight αυτή του Gonzaga. Προσωπικά, δεν έχω αμφιβολία ότι ο ρώσος μέχρι το 2007 ήταν ο καλύτερος heavyweight που υπήρχε αλλά και ένας από τους top pound for pound. Από εκεί και πέρα, στο Strikeforce έψαχνε για το one punch KO και αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Έδειχνε το άγχος του. Τα τελευταία 2 χρόνια πιστεύω και εγώ πως dodgαρει το UFC γιατί θα του πάρουν το scalp.

    Πώ πω ρε παιδιά, αν δε κατάφερα να σας κουράσω, σίγουρα κατάφερα να κουράσω τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γειά σου ρε Κιμούρα!! Πιστεύω πώς συμφωνούμε ενάντια στι UFC Hype Μachine.

    Το καινούριο το άκουσατε? O Dana White δήλωσε οτι ο Yushin Okami είναι ο καλύτερος Ιάπωνας fighter όλων των εποχών. Ώπα ρε!!! Δηλαδή τον Sakuraba που σκότωσε όλους τους Gracie έναν-έναν να τον ξεγράψουμε απο την ιστορία του ΜΜΑ επειδή δεν είναι υπο το banner του UFC?????

    Δε νομίζω...


    Μάνος

    υγ: και φυσικά παραδέχομαι οτι το UFC είναι και θα είναι ο Νο 1 ΜΜΑ promoter, αλλά μη μας τα λένε και όπως θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙΙΙΙΙ !!!
    gsp το ξερω οτι δεν ειναι πια ουεφα αλλα εμεις οι παλιοι το λεμε παντα ετσι.
    sonen is god ναι ειναι ακυρος ο παραλληλισμος αλλα φιλε μου μιλαω(μαλλον γραφω) παντα με λιγη χαλαροτητα κ δοση χιουμορ, οποτε μην τα παιρνεις κατα γραμμα οτι λεω.
    σου ει[α οτι πιο πολυ ειμαστε κοντα στη φιλοσοφια του αθληματος. ολα αυτα που ανεφερες για το αθλημα οτι το βλεπεις σαν ΑΘΛΗΜΑ κ οχι σαν βια με βρισκει 100% συμφωνο γιατι κ εγω (αν κ ειναι οξυμωρο) ειμαι ειρηνηστης κ κατα της βιας, μου αρεσουν οι πολεμικες ΤΕΧΝΕΣ. δεν ειναι το καλυτερο θεαμα να βλεπεις να κλωτσουν στο κεφαλι εναν ανθρωπο.
    οσο για το σονεν δικη σου επιλογη εμεις απλα σε "πειραζουμε" μην το παρεις στραβα.
    φιλικα
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Μάνος

    Φίλε ο SAKU θα μείνει για πάντα στην ιστορία του MMA, γιατί είναι σα τους Gracies. Είναι απο τους προπάτορες του αθλήματος.

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Koubane πες ρε συ οτι ο θεος εχει triangle defence αν θελεις να με πειραξεις χεχε. Αστειευομαι.
    Τωρα σε παρακαλω ασε μας γιατι υπερασπιζομαστε τον τιτλο μας απεναντι στον Σταν σε λιγο καιρο. Το 1 contender παντως στην βραζιλια αναμεσα στον Σιλβα και τον Οκαμι εχει ενδιαφερον

    Και οπως ειπε ο θεος

    "In what parallel universe you punch a man 300 times, he wraps his feet around you for 8 seconds and they declare him the winner?"


    Οσον αφορα τον Οκαμι κτλ.

    Οπως σε ολα τα σπορτ και οι ΜΜΑ εξελισοντε και οι νεες γενιες ειναι καλυτερες απο τις παλιες τοσο σε φυσικη κατασταση οσο και σε τεχνικη. Ειτε γιατι ανακαλυπτουν νεες μεθοδους εκγυμνασης και προετοιμασιας αλλα και διατροφης, ειτε γιατι προσαρμοζουν και αλλες τεχνικες πολεμικων τεχνων με τα χρονια, ειτε γιατι το αθλημα ειναι πολυ πιο ανοιχτο πλεον και ερχοντε περισσοτεροι αρα απο αυτους προκυπτουν και καλυτεροι αθλητες και 1002 αλλα πραγματα.

    Δεν ειναι τυχαιο οτι ο αδερφος του Φεντορ αφησε αιχμες για το καμπ που εκανε προετοιμασια ο αυτοκρατορ. Ειναι πιθανον αν ο Φεντορ πηγαινε στην αμερικη πριν αρκετα χρονια σε ενα μεγαλο γυμναστηριο και δεν εμενε στην ρωσσια -να κανει σπαρινγκ με αρκουδες- να ειχε καθαρισει ολο το SF και να πηγαινε να ξεπεταξει και ολο το τοπ 5 του UFC τωρα.. Στις ΜΜΑ μετραει πολυ το gym που εισαι οι trainers, sparring partners και γενικα η ΟΛΗ "επιστημη" που εχει στηθει στην αμερικη.. Και εκει μπορεις να βαλεις και τις π..ες... που μπορει να υπαρχουν.


    Για να επιστρεψω στην αρχικη μου σκεψη δεν μπορει να ειναι τυχαιο περισσοτεροι Pride αστερες ενω ειναι σε καλη ηλικια για τα δεδομενα των ΜΜΑ δεν τα καταφερνουν γενικα στην Αμερικη και αρκετοι απο αυτους εκτεθηκαν. Απο τα μεγαλα ονοματα μονο ο Χεντο τα καταφερε αρκετα. Απο εκει και περα Ο Τζακσον πηρε τιτλο στο δευτερο αγωνα του και μετα τον εχασε. Και ο αγαπημενος μου απο τα χρονια του Pride, Shogun πηρε τον τιτλο ( οκ μπορεις να πεις 2 φορες απο τον Ματσι) και εκτεθηκε απο τον Jones. Τον κυριο Τ μενει να τον δουμε απεναντι στον πιτσιρικα καθως περιμενουμε να δουμε αν ο ΧΟΥΑ νικησει τον αινιγματικο καθε φορα Γκριφιν να μπει παλι για τροχια ζωνης.

    Ο Wandy εχει εκτεθει στο UFC αλλα ποιος που αγαπα τις ΜΜΑ δεν θα τον θυμαται? Ολοι οι Prider(s) ειναι θρυλοι γιατι εκαναν τις ΜΜΑ αυτο που ειναι σημερα.

    Σαφως και για εμενα ο Οκαμι με βαση την παραπανω συλλογιστικη ειναι ο καλυτερος αλλα ο Σακου ηταν ειναι και θα ειναι θρυλος.

    Ο Dana White κανει μαλακια που κοροιδευει τον Φεντορ αλλα το κανει γιατι 1)τρολλαρει τους Φεντορ φανς και το εχει πει 2)Στον χωρο των επιχειρησεων δυσκολα συγχωρεις ανθρωπο που σου χαλασε δουλεια.

    Σεβασμος σε αυτους που εδειξαν τον δρομο. Τωρα ποιος ειναι ο καλυτερος.. Μωρε στην ουσια δεν εχει σημασια να το κουβεντιαζουμε. Και ο White μια γνωμη εξεφρασε οπως δικαιουντε να εχουν ολοι. Αυτοι που διακριθηκαν στο Pride ηταν ειναι και θα ειναι με χρυσα γραμματα στην ιστορια των ΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ελα ο κουβανος ειμαι παλι.
    για 'υτο που ειπε ο σονεν για το πρλλο συμπαν
    σηκωνει πολυ κουβεντα αλλα αστο για αλλη φορα.
    τωρα οι πραγματικοι πιονειροι του αθληματος πριν απο τους πραιντ ηταν οι πρωτοι ufcδες δλδ γκρεισι(οικογενειακως) σαμροκ,σεβερν,αμποτ,σμιθ κλπ δεν ξερω αν τους εβλεπες τοτε (ηταν αρχες '90)αλλα οι τυποι ειχαν πολλα κιλα cojones για να μπουν σ 'ενα κλουβι κ να πλακωθουν μ 'εναν μαλλον αγνωστο(και μιλαμε για ταβερνοξυλο τα πρωτα εκεινα χρονια ουτε τεχνικες ουτε fight plan τιποτα απ αυτα που βλεπουμε τωρα. βεβαιως ΚΑΙ τα pride εχουν συμβαλει πολυ στην σχετικα συντομη ιστορια των μμα κ εχουν αναδειξει ηρωικους μαχητες οπως και ο σακου !
    τα μμα με αιχμη του δορατος το ufc(καλως η κακως) κ μεσω του ντανα γουαιτ τεινουν για να μην πω ειναι ηδη ΠΡΟΙΟΝ και οχι ενα ΑΓΑΘΟ με τη μορφη αθληματος που ειναι για τον καθενα!
    και για αυτο αντιμετωπιζονται σαν προιον, συμφερει? ενταξι δεν συμφερει? αστο.
    απ οτι φαινεται συμφερει και για αυτο ειναι απο τα πιο γρηγορα αναπτυσομενα σπορ ! αυτααα.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κοιταξε το 90 να εβλεπε καποιος χωρις το νετ Ufc το βρισκω ιδιαιτερα χλωμο οποτε δεν θα σου πω ψεματα. Δεν υπηρχε και τροπος να το δει καποιος απο Ελλαδα εκτος αν ζουσε εκεινη την περιοδο στην Αμερικη αλλα και παλι αν δεις στατιστικα το πρωτο ufc ειχε 2800 κοσμο και 80κατι χιλιαδες μονο buyrate. Και μιλαμε για 1993. Ιστορικα Gracie, Shamrok κτλ ειναι μεγαλα κεφαλαια αλλα στον κοσμο οι ΜΜΑ ηρθαν με το Pride γιαυτο δεν πηγα τοσο πισω. Ασε που τεχνικα καποιοι μαχητες του Pride μπορει σημερα σουπερ αλλα ειναι αξιομαχοι ενω στην αντιπερα οχθη οι περισσοτεροι πρωτοποροι σημερα ουτε απεξω απο το σταδιο του εβεντ δεν θα παιρνουσαν.
    Παντως ειχαν σιγουρα @@ για να το κανουν αυτο. Γιαυτο αλλωστε ο Σαμροκ και ο Κολμαν ειναι στο HOF ενω σε μερικα χρονια απο πλευρα αξιας, επιτυχιων κτλ θα μεινουν εξω πιο σημαντικοι μαχητες.

    Σε αυτο που λες για το ufc θα συμφωνησω και πολυ απλα θα βαλω το λιθαρακι μου λεγωντας οτι οι ΜΜΑ στα πλαισια του ufc γινοντε εμπορευμα. Περα απο καποιες σκοπιμες καταστασεις νομιζω οτι βαζουν στο τραπεζι πραγματα που θελει να δει ο κοσμος.

    Οι ΜΜΑ ειναι ακομα αθλημα στα σπαργανα. Οτι μαχητες απο συγκεκριμενες χωρες θα προωθηθουν ειναι γεγονος. Οπως και μερικες φορες καποιοι αθλητες παρουσιαζοντε larger than life γιατι οσο και αν ειναι περιεργο το pool μαχητων μεγαλου επιπεδου ειναι μικρο. Γιαυτο ειχες τον Hardy να παρουσιαζεται ως δυσκολος αντιπαλος του GSP ενω βλεπουμε οτι δεν μπορει το παλικαρι που λεει και ο αλεφαντος. Στα πλαισια της εμπορευματοποιησης ειναι ολα αυτα αλλα στο τελος της ημερας εμας μας νοιαζει να μπαινουν στο κλουβι μαχητες που θελουμε να δουμε να αντιμετωπιζουν ο ενας τον αλλο. Και εκει μπαινει ο Ντανα. Και ειτε ειναι αγγελος ειτε σατανας επειδη θελει τα "λεφτα" μας θα το κανει. Και θα ημαστε ολοι ευχαριστημενοι. Τωρα αν κραταει τον Αγγλο με το ζορι με την δικαιολογια οτι ειναι εντυπωσιακος μας χαλαει αλλα οκ δεν μας καταστρεφει και την εμπειρια. Απλα δακρυζει η αφισα Keith Jardine που εχω κρεμασμενη στο δωματιο μου απο μικρο παιδι (Πλακιτσα) Γιατι στο κατω κατω ο φιλοτιμος/χαλκεντερος Jardine ειναι και 10 φορες πιο εντυπωσιακος απο τον μοικακα.

    Τεσπα. Να εισαι καλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γειά σας ρε παληκάρια.

    Ο Dana πάντως τον έχει εκθιάσσει μία φορά τον Saku, είχε πεί πολύ καλά λόγια. Απλα τώρα προωθεί το UFC 134 οποτε δεν περίμενα και καλύτερα απο αυτόν.

    Για τους μαχητές που ήρθαν απο Pride να πώ οτι ναι μεν ήρθαν σε καλή ηλικία, αλλά ήρθαν με πολλά και δύσκολα χιλιόμετρα στο κοντέρ (τουρνουά με 3 αγωνες σε 1 βραδιά κτλ). O Crocop ήρθε με τραυνατισμένα γόνατα και γι'αυτό δεν έριχνε και left high kick. Μετά τον αγώνα με τον Kongo έκανε 2 επεμβάσεις και γι'αυτό στον αγώνα με τον Overeem στο Dream φορούσε επιγονατίδες και περπατούσε σα χέστης. Για Nogueira έχει πει ο Rutten οτι ουσιαστικά δε βλέπει σχεδόν καθόλου απο το ένα μάτι, και όντως στον αγώνα με τον Mir έβλεπε μμόνο τις δεξιές να έρχονται δεν έβλεπε τις αριστερές και παρτον κάτω. Ο Jackson θεωρώ οτι τα έχει πάει πολύ καλά στο UFC και ο Hendo αρκετά καλά. Μεγάλοι χαμένοι είναι ο Wandy και πλέον ο Fedor. Πάντως, όταν ήταν στη κορυφή τους στις αντίστοιχες κατηγορίες βαρών στη Pride, δεν υπήρχε καλύτερος μαχητής απο αυτούς στο UFC (δε ξέρω για το Ortiz vs Wandy όταν ο Ορτιζ ήταν στα high του, ίσως εκεί είχαμε καλό χτύπημα). Το άθλημα προχώρησε και τα ταλέντα βγήκαν στην επιφάνεια, τι να πούμε.

    Σχετικά, με τη προσφορά του πρώιμου UFC και του Pride στην εξέλιξη του αθλήματος, θεωρώ πως με τον τρόπο τους ήταν ισάξια. Τα πρώτα UFC κυκλοφορούσαν σε αντεγραμμένες κασσέτες VHS στο Μοναστηράκι το 95-96. Είχα πάρει το UFC 1 (και ενα Pancrase με Bas Rutten), και θυμάμαι νομίζω έναν sumo fighter είχε φάει μπουκέτο και είχε φύγει δόντι στον αέρα, με τις κυρίες στη πρώτη σειρά να κρύβουν μάτια απο αηδία. Ήταν, πραγματικά bloodsport, ούτε γάντια, ούτε γύροι,ούτε κανόνες, μόνος κανόνας το last man standing. Μπορεί να τα βρεί κάποιος σήμερα και σε torrents. Απο την άλλη το Pride ήταν υπερπαραγωγή και πολύ πιο διεθνές. Στο Bob Sapp (ήταν ακόμα επικίνδυνος) vs Nogueira είχαν γεμίσει στάδιο 80.000 κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ?
    ελα σονεν, σωστα ειπες ηταν δυσκολο να το δεις αλλα δικο μου λαθος παραλειψα να πω οτι ειχα βρει καποιες κασετες στην αθηνα 2 χρονια μετα το ιβεντ, εκτοτε εψαχνα κ εβρισκα (σε κασετες παντα)οτιδηποτε μμα ιβεντ οπως το wcc, afc, free fight στην ολανδια pancrace στην ιαπωνια (αυτα ηταν σε ρινγκ κ επαιζαν τρελες σφαλιαρες λολ).
    μαλιστα εχω ακομα αυτες τις κασετες .
    μπορω ανετα να χτισω εναν τοιχο μ 'αυτες!
    κιμουρα θυμασε αυτον τον αγωνα με το γοριλα το σαπ εναντια στο νογκερα, ο σαπ τον ειχε slamαρει τυπου wwf αλλα φυσικα εχασε .
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είχε κάνει την κίνηση του Undetaker που τον σηκώνεις και τον σκάς με το σβέρκο κάτω. Με το που ξεκίνησε ο αγώνας. Ιδού και το link: http://www.youtube.com/watch?v=xgtk91BWK9s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χαχαχαχαχ τι μου θυμησε Γιαννη. Tombstone piledriver baby! Αυτο μαγκες ειναι επικινδυνο scripted καθως το κεφαλι ενω δεν ακουμπαει κατω (ακουμπανε τα γονατα αυτου που το κανει) τρανταζετε το σωμα. Ο Χογκαν απο τετοιο σακατευτηκε σε ενα ματς με τον νεκροθαφτη. Φτηνα την γλυρωσε ο Νογκ. Αυτο ηταν πριν παει στο Βεγκας με τον αδερφο του να ταισει λεοφορειο καροτα νομιζοντας οτι ειναι αλογο.

    Οι κασσετουλες παντως σκασανε σε μαγαζακια με βιντεοκασσετες στην ομονοια προς τα τελη του 90 αλλα δεν ηξερα οτι παιζανε στο μοναστηρακι 95. Καλη φαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ετσι!!! Hogan , Undertaker!!!! Πριν ενα-δυο μήνες πέθανε ο Macho Man Randy Savage φίλε. Rest in Peace Randy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Sonnen:

    τα έμαθες? Ο Okami ζήτησε απο το Σοννεν να μη παρευρεθεί στο Ριο, γιατί κάποιος σπόνσορας θα του έκοβε τη χρηματοδότηση. Ασε που λέει οτι υπάρχει νόμος κατά της σπίλωσης της ταυτότητα της χώρας, οπότε μπορεί και να τον συλλάβουν αν πάει (mmajunkie.com.

    Καλά η συνέντευξη Σοννεν με το καρότο είναι όλα τα λεφτά. Το τρομακτικό ήταν οτι φαινόταν να το εννοεί. Εδωσε και αλλή μία πολύ αστεία συνέντευξη στο UFC Q&A (θα το βρείς στο UFC.com/media) , μιλάμε για πολύ γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα εμαθα τα εμαθα.. Αλλοι λενε οτι φοβηθηκε να παει αλλα η επισημη τοποθετηση ειναι ο σπονσορας που απειλησε τον Οκαμι οτι θα "τραβηξει" την χορηγια.

    To ειδα το Q&A Live. Δεν το εχανα με τιποτα.. Τσεκαρε ενα αστειο βιντεακι. Καποιος πηρε κομματια απο την πρωτη συνεντευξη και τα εκανε σε καρτουν :)

    http://www.youtube.com/watch?v=jHAGXlIyprQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κιμουρα και ακομα πιο τρομακτικο ειναι οτι μερικοι το πιστεψαν κιολας, οτι οι νογκειρα ταιζαν το λεοφωριο καροτα !!!
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή