Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

UFC 133: Evans vs Ortiz


Μία βραδιά χωρίς κανέναν αγώνα τίτλου, αλλά με πολύ δράση από όλους τους αγωνιζόμενους. Στο κοινό βρέθηκε ο συνταξιούχος αστέρας του NBA και των NY Knicks, Charles Barkley καθώς και ο πολλάκις πρωταθλητής πυγμαχίας, Bernard Hopkins.

Στο main event της βραδιάς είδαμε τον “Sugar” Rashad Evans ενάντια στον Tito “The Huntington Beach Bad Boy” Ortiz, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Phil Davis. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Evans κατέχει εδώ και 14 μήνες τη θέση του νο 1 διεκδικητή για τον LHW τίτλο, αλλά μία σειρά από ατυχίες τον έχει αποτρέψει από το να παίξει για τη ζώνη. Αυτή ήταν η πρώτη του μάχη μετά την φυγή του από το camp του Craig Jackson, καθώς και μετά από τον τραυματισμό του καθώς έκανε sparring με τον Diego Sanchez πριν προλάβει να διεκδικήσει τον τίτλο ενάντια στον Shogun. Από την άλλη ο βετεράνος Tito Ortiz, με τους 25 αγώνες στο οκτάγωνο, προέρχεται από ανέλπιστη νίκη ενάντια σε έναν τοπ 5 LHW τον Ryan Bader.

Στον πρώτο γύρο, τα δύο πρώτα λεπτά έδειξαν την υπεροχή στην ταχύτητα του Evans ο οποίος βρήκε ελαφρά στόχο 2 φορές. Εκεί ο Tito πήγε για τον takedown αλλά τελικά πίεσε στο φράχτη για 1 λεπτό. Ο Evans ελευθερώθηκε και έριξε πολλές δυνατές γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι του Ortiz, για να ολοκληρώσει με ένα πολύ ωραίο takedown και λίγο ground and pound.

Στο δεύτερο γύρο, ο Ortiz έπιασε σε ένα πολύ σφιχτό guillotine τον Evans κάνοντας το πλήθος να παραληρεί. Τελικά ο Evans απελευθερώθηκε και βρέθηκε θέση crucifix παραδίδοντας λίγο ground and pound. Στη συνέχεια ο Ortiz βρέθηκε γονατιστός μπροστά στον Evans και έφαγε μία γονατιά στο διάφραγμα. Εκεί διπλώθηκε στο έδαφος και ο Evans τον τέλειωσε με ground and pound. O “Sugar” τώρα θα συναντήσει τον νικητή του Rampage vs Jones για τον light heavyweight τίτλο.

Vitor Belfort vs Yoshihiro Akiyama

Ο δυναμίτης από τη Βραζιλία ενάντια στον Ιάπωνα judoka. Δύο πολύ διαφορετικοί μαχητές, με τον spinter Belfort που τα δίνει όλα από το πρώτο δευτερόλεπτο και τον «ντούρο» Akiyama ο οποίος δείχνει πάντα ακούραστος και βαστάει μέχρι το τέλος. Ως γνωστόν ο Belfort είναι να μη μυρίσει αίμα. Μόλις δεί τον αντίπαλό του να ζαλίζεται από ένα χτύπημα, όλοι ξέρουμε οτι θα ακολουθήσει ο όλεθρος. Τον είδαμε να το κάνει με τον Matt Lindland, τον είδαμε να το επαναλαμβάνει και με τον Rich Franklin…. ε, τον είδαμε και χθές με τον Akiyama. Στον πρώτο γύρο μετά από ένα 2λεπτο κατά το οποίο οι δύο μαχητές έψαχναν τις αποστάσεις τους, με jabs από τον Ιάπωνα και hi-kicks από τον Βραζιλιάνο, ο Belfort βρήκε ξυστά και ζάλισε τον αντίπαλό του με ένα overhand αριστερό. Εκεί τον ακολούθησε με “υπερβολική” δύναμη αφήνοντάς τον αναίσθητο. Προσπαθώντας να καταλάβω ποια γροθιά τον άφησε αναίσθητο έβαλα το replay 5-6 φορές. Τολμώ να πω ότι ήταν μία παράνομη γροθιά καθαρά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Θα έπρεπε να έχει δωθεί ένα no contest ή disqualification? Αυτό θα το αφήσω για όποιον θέλει να εκφράσει μία άποψη. Να υπενθυμίσω ότι και στον αγώνα του με τον Rich Franklin, ο κατά τα άλλα συμπαθέστος βραζιλιάνος κατηγορήθηκε από το camp του Rich για χτυπήματα πίσω από το κεφάλι αφού είχε προηγηθεί το ΚΟ.


Dennis Hallman vs Brian Ebersole

Ο βετεράνος Hallman (81 αγώνες ΜΜΑ) μπήκε στο οκτάγωνο με το πιο μικροσκοπικό βρακάκι που έχει φορέσει ποτέ μαχητής του UFC, κλέβοντας έτσι την προσοχή των θεατών από το τριχωτό βέλος στο στήθος του Ebersole. Ο συνδυασμός του μπλέ μαγιό που φορούσε ο Hallman με το άγριο takedown attempt με το οποίο ξεκίνησε τον αγώνα, για λίγο με έκανε να νομίζω ότι βλέπω gay porn. Όπως και να’χει ο Αμερικάνός κατάφερε να πάει στο έδαφος τον Ebersole και τον κράτησε εκεί για δύομιση λεπτά. Εκεί ο Ebersole τον γύρισε και έριξε μοναδικό ground and pound με γροθιές και αγκώνες ώσπου ο Hallman έδειξε να χάνει τις αισθήσεις του. ΤΚΟ νίκη για τον Ebersole στον πρώτο γύρο.


Rory McDonald vs Mike Pyle

O βετεράνος με τα πολύ δυνατά submissions, Pyle, ενάντια στον γρήγορα ανερχόμενο Καναδό με τα all round skills, Mc Donald. Τελευταία φορά που είδαμε τον Pyle κατάφερε να σταματήσει Hathaway, έναν άλλο γρήγορα ανερχόμενο αθλητή. Θα ήθελε να το επαναλάβει ενάντια στον Mc Donald, ο οποίος να αναφέρουμε ότι μάχεται ερασιτεχνικά από τα 15 του (πλέον επαγγελματίας στα 22).

Δυστυχώς για τον ίδιο δεν το κατάφερε. Νωρίς στο πρώτο γύρο ο 22χρονος έριξε τον αντίπαλό του knockdown και σύντομα τον ακολούθησε κάτω για ground and pound. Το σκηνικό επανελήφθη στο 4ο λεπτό, και εκεί ο Pyle δέχτηκε ένα αριστερό hook από το guard. Εμφανώς ζαλισμένος υπέκυψε στη βροχή από χτυπήματα χωρίς να απαντήσει. Νίκη με ΤΚΟ για τον Καναδό Rory Mc Donald.

Konstantinos Philipou vs Jorge Rivera

O Κύπριος μαχητής από τη σχολή του Matt Sera, Κώστας Φιλίππου ενάντια στον Μεξικάνο βετεράνο Rivera. Ο 1ος γύρος αναλώθηκε κυρίως με clinch και έδαφος υπέρ του Κύπριου, ενώ είδαμε και λίγο μοιρασμένο stand up στο τελευταίο λεπτό. Στο δεύτερο γύρο, και οι δύο μαχητές ξεκίνησαν με κεραυνούς στα χέρια και ο Φιλίππου ήταν ο πρώτος που βρήκε στόχο στέλνοντας στο έδαφος τον Rivera. Εκεί τον ακολούθησε για ground and pound αλλά δεν ήταν αρκετά δυνατό ώστε ο διαιτητής να σταματήσει τον αγώνα. Ο Rivera απάντησε γυρίζοντας τον αντίπαλό του και ρίχνοντας μερικά χτυπήματα ενώ στη συνέχεια σηκώθηκαν. Ο Rivera έριξε κάτω στον Φιλίππου και ο τελευταίος απάντησε με ένα omoplata το οποίο όμως δεν τέλειωσε. Ο 3ος γύρος ήταν μπρός-πίσω με τον Rivera μάλλον να έχει το πλεονέκτημα, καθώς ο Φιλίππου μάλλον είχε ξεμείνει από cardio. Νίκη με απόφαση κριτών (split) για τον Κώστα Φιλίππου.

Και τα αποτελέσματα της δεύτερης κάρτας:

Alexander Gustafsson νικ. Matt Hamill με TKO (punches) - Round 2, 3:34
Chad Mendes νικ. Rani Yahya με unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Ivan Menjivar νικ. Nick Pace με unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Johny Hendricks νικ. Mike Pierce με split decision (28-29, 29-28, 29-28)
Mike Brown νικ. Nam Phan με unanimous decision (29-27, 29-28, 29-28)
Rafael Natal νικ. Paul Bradley με unanimous decision (30-27, 29-28, 29-28)

17 σχόλια:

  1. Οι πιο εντυπωσιακοί fighter της βραδιάς για μένα με σειρά προτεραιότητας: Evans, Ebersole, Belfort, MacDonald.
    Βλέπω μεγάλα πράγματα από τον MacDonald..!!!
    Παμε RIO τώρα!!!!



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει...τι να λέμε,το πουλέν μου ο McDonald με δικαίωσε και πάλι!!St Pierre ετοιμάσου....!!Κατά τ'άλλα,φοβερός Evans,τελείωσε άλλον έναν αντίπαλο,άξιος top contender κατά την γνώμη μου.Ο αγώνας Ebersole-Hallman,κάτι σαν freak show μου έκανε,ο ένας με το σώβρακο και ο άλλος με το βέλος στο στήθος!Διάβασα παρεμπιπτόντως ότι ο Dana White θα απαγορέψει τα σλιπάκια μετά από το συγκεκριμένο ματς!Εκπληκτικός και ο Mendes,δώσ΄τε του title shot τώρα!Όσο για τον Belfort,συμφωνώ με Kimura,το χτύπημα που βγάζει KO τον Ιάπωνα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έπειτα ακολουθούν άλλα 2 παράνομα.Δεν έπρεπε να μετρήσει σαν κανονική νίκη με τίποτα.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙΙΙ ΡΕ ΒΙΤΟΡ !!!
    ειμαι οπαδος του μπελφορτ απο την πρωτη στιγμη που μπηκε στο κλουβι οταν ηταν δλδ 19 χρονωνε !
    παραδεχομε αυτο που λετε οτι ηταν το χτηπημα αντι/κο (το αλλο του φρακλιν δε το θυμαμε)αλλα παιδια σκεφτειτε οτι τη στιγμη εκεινη η αδρεναλινη χτυπαει κοκκινο και αν μυρισεις αιμα δεν μπορεις να σταματησεις, ετσι λοιπον πιστευω οτι δεν το εκανε επητειδες αλλα απο κεκτημενη ταχυτητα ,γιαφτο λοιπον οχι δεν θα πρεπει να τιμωριθει.
    ορτιζ-εβανς, νταξι δεν πιανετε ο εβανς τουλαχιστον οχι απο τον ορτιζ.σε ολο το ματς ειχε τον πληρη ελεγχο του αγωνα και τον τελιωσε με φοβερη γονατια που οπως ειπε του φωναξε η γωνια του, παντως μπραβο κ στον ορτιζ που δεν εψαξε δικαιολογιες κ ειπε στα ισια ναι με εδειρε ειναι καλυτερος μου!
    καλα αυτος ο χαλμαν ηταν διπλα σε μια πισινα εκανε μπανιο κ τον φωναξαν να παλαιψει την επομενη φορα θα παει με στρινγκ.κι ο εμπερσολ δεν παει πισω ειχε κανει κι αυτος ενα κατασκευασμα ενα βελος που εδειχνε τη φατσα του? το νταβανι? δεν ξερω θα σας γελασω.
    μεντες-γιαγια εκπληκτικος ο μεντες.
    γκουσταφσον-χαμιλ (συγνωμη αλλα) αμφοτεροι αμπαλοι.ο συμπαθης χαμιλ επεξε, μαλλον δεν επεξε ποτε, ο δε αλλος κρεμανταλας θελω να τον δω με καποιον καλο στραικερ να δω ποσες θα μετρησει.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελα εγω ειμαι παλι, λοιπον οπως σου 'λεγα τον ιαπωνα τον φοβομουνα πολυ ειναι καμικαζι αυτος τον θυμασε με τον μπισμπιγκ τον αγγλο πως εμπενε? α ναι πηγε να επαναλαβει την φροντ κικ οπως ο σιλβα αλλα δεν μασησε ο βιτωρας!
    ο καλυτερος αγωνας ηταν χεντριξ-πιρς(που ειχε στη γωνια του τον ακατανομαστο) ηταν μια μαχη μεταξυ δυο λυσασμενων πιτμπουλ κ πολυ θεαματικη (ΤΕΛΕΙΟ σπρολ απο πιρς) η οποια ομως ηταν με σπλιτ ντισισιον δυστιχως.
    και επειδη ο αχιλεας ειναι "μεσα" μαλλον πηγε να το στησει με τον "μακαρο" αλλα παλι δεν τα καταφερε να χασει, γιατι αυτο προσπαθουσε σιγουρα (για τον δικο μας λεω τον κυπριο) καταλαβες κυριε μου? μπορουσε να τελειωσει το ματς 2 η 3 φορες αλλα τιποτα εκει που τον "ειχε" αντι να του κανει ενα πνιξιμο απο πισω η γκιλοτινα η μαλαματινα η οτι τεσπα, αλλα και την ομωπλατα την αφησε μιση παρ ολο που του φωναζα απο εδω εγω !ΝΑΙ ειμαι ΚΑΙ προπονητης!!!(αχ ρε ελλαδα ταλεντο που χανεις) λολ.
    ο μετζιβαρ πολυ καλος παρ ολο που παραλιγο να το χαλασει στο τελος. καλα λεει ο τζι ες πι μην το αφηνετε στους κριτες ρεεε.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου κουβανε! Να ξέρεις όταν έγραφα αυτο για τον Belfort σκεφτόμουνα όχι ρε γαμώτο θα τον στενποχωρέσω τον κουβανό! Εντάξει, έχω όμως και στο νού μου οτι αυτό που κάνουν οι περισσότεροι όταν δέχονται βροχή είναι να γυρίζουν το κεφάλι για να την φάνε απο πίσω και να σταματήσει ο αγώνας προσωρινά με παρατήρηση στον αντίπαλό. Απλά, κάποια στιγμή πρέπει να το ξεκαθαρίσουν. Τον θέλουν τον κανόνα ή όχι? Ο Φιλίππου ωραίος, αλλά μάλλον κουβαλάει πολλούς μύς και κουράστηκε. Με λίγο cardio ακόμα θα είναι πολύ καλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχαχα κουβανέ κλαίωωωω!!!Χαααχαχαχαχαχα!!!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό event!! Το γαμάτο είναι οτι όποιος και να κερδίσει τώρα στο Rampage vs Jones θα κάνει πολύ καλό αγώνα με τον Evans. Αυτοί οι τρείς έχουν κάνει ένα τρίγωνο μίσους!! Ο ένας μισεί τον άλλον!! Θα πουλήσει πολύ, και γουστάρω πολύ να δώ τον αγώνα.

    Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω με τον προλαλήσαντα. Και οι δύο αγώνες θα τα σπάνε. Δυστυχώς νομίζω οτι θα δούμε την καταστροφή του Rampage όμως. Ο Jones δείχνει και μάλλον είναι ασταμάτητος...

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πωπω ο Fedor και ο μ@λ@κ@ς ο μάνατζερ του,νομίζω ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να χαλάσουν το όνομα του!Ακούγεται ότι ο επόμενος αγώνας θα είναι για την M1-Global και μαντέψτε με ποιον θα αγωνιστεί,μάλλον...με τον Kevin Randleman...ρε μας δουλεύετε?!Έτσι θα δείξετε ότι ο Emelialenko μπορεί ακόμα να σταθεί σε υψηλό επίπεδο?Με τον Randleman που δεν μπορεί πλέον να κερδίσει ούτε στις μικρές οργανώσεις που παίζει?Κρίμα πραγματικά...καλύτερα να αποσυρθεί,παρά όλο αυτό το τσίρκο.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @G_mos:
    Πες τα ρε φίλε!!! Αυτοί οι ΗΛΙΘΙΟΙ managers του, καθώς και όλη η αρρώστια που τον περιβάλλει και του ρουφάφει το αίμα και ζει τόσα χρόνια από αυτόν, τον κατέστρεψαν! Ο άνθρωπος θα μπορούσε να γυμνάζεται στα καλύτερα gyms του κόσμου και κάθεται για τους βλάκες γύρω του και γυμνάζεται με ανθρώπους από τους οποίους δε μαθαίνει ΤΙΠΟΤΑ!!! Πόσο καλύτερος fighter θα ήταν ο Fedor αν έκανε κάποια camps στα Extreme Couture, Jackson's Submission Fighting, Black House...! Όπως επίσης, πόσα παραπάνω λεφτά, δόξα και καταξίωση θα είχε αν δεν άφηνε τις βδέλες γύρω του να κανονίζουν τα fights του. Όλοι το έχουνε πει. Ο Fedor είναι πολύ καλός τύπος, αλλά οι γύρω του είναι ασυνενόητοι.

    http://www.youtube.com/watch?v=_EZ_lxgJRFA
    Αυτός ο άνθρωπος με εξοργίζει προσωπικά, δεν ξέρω...


    Ανέβηκαν και τα predictions για το UFC Live 5... Ρίχτε καμιά ματιά παιδιά :)


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ισως θα πρεπει να σκεφτουμε το ενδεχομενο οτι και ο ιδιος φταιει. Αφου η μ-1 γκλομπαλ σχεδον του ανηκει, τις αποφασεις τις παιρνει και ο ιδιος. Απλα κρυβεται μην παθει οτι επαθε και ο κρο-κοπ. Αν και τελικα το επαθε. Θοδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @GSP: Συμφωνώ και εγώ με τον Θόδωρα...σίγουρα κατά έναν μεγάλο βαθμό επηρρεάζεται από τους μανατζερ του,αλλά αν τον κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν αυτοί,τότε ο Fedor είναι άπλά χαζός.Αυτό που είναι σίγουρα γεγονός είναι ότι δεν εξέλιξε το παιχνίδι του,έμεινε προσκολλημένος στα χρόνια της Pride και αυτό το πλήρωσε,όπως το πλήρωσε και ο Cro-Cop.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΒΓΑ !
    οταν εισαι επαγ/τιας αθλητης σιγουρα θα εχεις μανατζερ το θεμα ειναι ποσο λαμογιο θα ειναι (γιατι οπως ξερεται ο χωρος βριθει απο λαμογια) θα 'ναι πολυ η λιγο? αυτο το ρισκαρεις η το επιλεγεις απο εμπειρια ομως. αν βλεπετε και στο χωρο του ποδοσφαιρου τι γινεται κ ποσες καριερες πανε στραφι .
    ολοι δεν θυμαστε τον ανεκδιηγητο ντον τζονσον(μαλι φωτια) μανατζερ του ταισον ,του 'χε πιει το αιμα με το καλαμακι !
    κραταω την τελευταια φραση του τζι_μος οτι εμεινε κολλημενος με το πραιντ και τον προσπερασαν ολοι!
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ρε κουβανέ τι μου θύμισες! Αυτός με το μαλί φωτιά δε λεγόταν Don King? Ο Don Johnson νομίζω ήταν ο ηθοποιός που έπαιζε στο Miami Vice ρε συ! Χαχα!! Ο Tyson έχει βγάλει σύνολο σαν πυγμάχος σε όλη του τη καριέρα 300 εκατ δολάρια. (και σήμερα είναι χρεοκοπημένος). Μόνο για τον αγώνα με τον Lenox Lewis πήρε 50 εκατομύρια (ή μήπως για τον Holyfield?). Άσχετο έτσι?

    Να πώ και γώ τη γνώμη μου. O Fedor σίγουρα είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του. Αυτό που λένε όλοι απο τότε που διαλύθηκε η Pride είναι οτι έπρεπε να έρθει στο UFC για να δοκιμαστεί με τους καλύτερους heavyweights του κόσμου και οτι δεν το έκανε γιατί φοβόταν. Η γνώμη μου είναι οτι πρίν λίγα χρόνια αυτό δεν ίσχυε. Δηλαδή δε νομίζω οτι την εποχή που πρωταθλητές του UFC ήταν ο Mir, o Tim Sylvia και ο Randy Couture, ο Fedor έπρεπε να έρθει στο UFC για να δοκιμαστεί ενάντια στους κορυφαίους. Δεν υπήρχαν τότε κορυφαίοι. Τώρα στην εποχή των JDS και Velasquez (ο Carwin για μένα πάντα ήταν προϊον hype) δε νομίζω οτι θέλει να έρθει στο UFC καθότι έχει και οικογένεια να σκεφτεί ο άνθρωπος. Εν ολίγοις, και μετά το φιάσκο Werdum vs Overeem σίγουρα οι κορυφαίοι heavyweights είναι στο UFC. Εξαίρεση φυσικά ο Barnett και ο Overeem. Πώς θα τα είχε πάει ενάντια στον Lesnar όταν του έγινε η πρόταση απο το UFC????? Μετά τους τελευταίους του αγώνες δε γνωρίζω. Αν και, αν κρινω απο το γεγονός οτι όταν ο Lesnar φάει ξόφαλτση πέφτει κάτω και κάνει τη χελώνα, μάλλον θα κέρδιζε ο Fedor με τη γνωστή βροχή απο hooks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα,

    κουβανέ η ατάκα με τα αυγά και την ομελλέτα είναι απο το Goodfellas?

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1000 ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΝΤΟΝ ΚΙΝΓΚ ΗΤΑΝ !
    εχεις δικιο ρε κιμουρα , στ 'ορκιζομαι οτι κατι δεν μου 'βγαινε με τ 'ονομα φευγοντας ελεγα ρε δεν ηταν τζονσον αλλα ...
    Μανο σωστοοοοοοος
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή