Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Supercamp: Fedor Emelianenko & Shane Carwin


Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Fedor Emelianenko να προπονείται με τον Shane Carwin για το επερχόμενο τουρνουά του Strikeforce. Η γνωριμία μεταξύ των δύο μαχητών ξεκίνησε όταν ο Carwin δήλωσε στο Twitter οτι υποστηρίζει τον Fedor στον αγώνα του με τον Fabricio Werdum, κάτι που λίγοι μαχητές του UFC παραδέχονται δεδομένης της κακής σχέσης του Fedor με τον πρόεδρο του UFC Dana White. Λίγους μήνες αργότερα ο Emelianenko έστειλε μύνημα υποστήριξης στον Carwin όταν ο τελευταίος έχασε μέσα από τα χέρια του τον αγώνα τίτλου εναντίον του Brock Lesnar.

Πρόσφατα ο Emelianenko δέχθηκε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμάσία του για το τουρνουά και ο ίδιος είπε οτι σκοπεύει να μείνει στη Ρωσία όπως πάντα, αλλά δε θα το πείραζε να προπονηθεί και με τον Shane Carwin.

Ο Shane Carwin με τη σειρά του δήλωσε οτι σκοπεύει να ταξιδέψει στο προσεχές μέλλον για σκοπούς προπόνησης, και αν όλα πάνε καλά ίσως και στη Ρωσία.

Τα οφέλη για τον Carwin είναι προφανή: submissions και sparring με τον κορυφαίο μαχητή sambo του κόσμου. Στα + είναι και οι σκληροπυρηνικές αλλά και πιο αγνές μέθοδοι προπόνησεις του Ρώσου καθώς και η έμφαση που δίνει στο cardio, ένα κομμάτι στο οποίο ο Carwin αποδείχθηκε αδύναμος στον αγώνα του με τον Lesnar. O Fedor σε περιόδους αγώνων τρέχει 15 μίλια την ημέρα.

Από την άλλη, ο Emelianenko θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κλασικό αμερικάνικο στυλ ΜΜΑ, δηλαδή τα πάντα θα βασίζονται στο wrestling, τη πυγμαχία και το ground and pound. Τεχνικά, δε νομίζω οτι μπορεί να επωφεληθεί ιδιαίτερα ο Ρώσος, αλλά σίγουρα θα νιώσει πως είναι να παλεύεις με έναν body builder 120 κιλών με πολλά μετάλια κολεγιακής πάλης. Επιπλέον, θα κάνει την εικόνα του ακόμα πιο γνώριμη στο κοινό της Αμερικής, η οποία αποτελεί την πιο ενεργή αγορά ΜΜΑ.

9 σχόλια:

  1. ο εμελιανενκο !!! φιλε τι μαχητης ειναι αυτος?
    σχεδον ανικητος , αν δεν εβλεπα το ματς με τον βερντουμ θα πιστευα οτι δεν χανει με τιποτα, αλλα μου θυμισε οτι ειναι θνητος . φυσικα εχει τεραστιο αβανταζ να κερδισει το στραικφορς

    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω θα επανέλθει δριμύτερος. Το να μπαίνεις στο κλουβί αήττητος για τόσα χρόνια λογικά εκτός απο αυτοπεποίθηση σου δίνει και πολύ μεγάλη πίεση , οτι πρέπει να συνεχίσεις να νικάς για να ικανοποιήσεις όλους αυτούς που ζητωκραυγάζουν. Στον αγώνα με τον βερντούμ ήταν λίγο επιπόλαιος, να πάει στο έδαφος με τον jiujitsu master, πρίν καλά καλά ιδρώσει. Ή θα δούμε έναν πιο προσεκτικό Fedor απο εδώ και μπρός ή θα τον πάρει απο κάτω. Ελπίζω το 1ο. Είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Se auto to athlima o monos tropos na meineis anikhtos einai na mhn agwnizesai. O Werdum ton ksegelasai, meta to knock down o thodwrhs phge gia to tko, alla o Werdum den htan kan fazzed kai perase to triangle apo to pouthena. O Thodwrhs eixe thn eikairia na posture up kai na to apofygei alla logo yperbolikhs autopepoithisis ksanaphge gia to tko. 10 xronia anikhtos, apenanti sthn afrokrema einai katorthwma pou dyskola kapoios tha epanalabei.

    Twra sxetika me to Shane, dyskola tha proponithoun mazi an kai symfwnw oti that htan kalo kai gia tous dyo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mia paraklisi, kserw oti sthn ellada ginontai agwnes pankratiou nomizw tha htan endiaferon (an yparxei prosbash kai diathesh fysika) an mathainame kai kapoia nea sxetika me egxwria events.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και welcome.
    Η όποια ενημέρωση για το Παγκράτιο έρχεται λίγο δύσκολα, αν και υπάρχουν κάποια site που ασχολούνται, είναι δύσκολο να βρείς ολόκληρους αγώνες μαγνητοσκοπημένους προκειμένου να υπάρξει λιγη κουβέντα πάνω στο αντικείμενο. Δεδομένου και του οτι τα πρωταθλήματα λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα πλέον, για να παρακολουθήσεις ολόκληρο πρωτάθλημα πρέπει να ταξιδέψεις. Δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι αρκετός για κάτι τέτοιο.

    Μάλλον θα τα έχεις ήδη βρεί αλλά για αποτελέσματα πρωταθλημάτων, και κάποιες παρουσιάσεις των αθλητών εγώ μπαίνω εδώ:

    http://www.pangration.org

    Είναι απίστευτο πάντως πως το αρχαίο αυτό ολυμπιακό άθλημα ήρθε πάλι στην επικαιρότητα μετά απο 2.000 χρόνια σαν ΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Euxaristw gia thn apanthsh.

    An den yparxei kati kalytero apo auto to site ... ti na pw krima. Krima sth xwra pou gennhse to athlima na mhn yparxei stoixeiwdes endiaferon, kai krima gia ta paidia pou agwnizontai metaksy syggenwn k filwn (an patane kai autoi).

    Mia apo tis prwtes organwseis onomazontan king of pancrase, me teleutaio katoxo titlou ton josh barnett. Pankratio didasketai se polles sxoles sth califorinia.

    Sth ousia to pankration den fytrwse ksafnika, ptyxes tou opws h pygmaxia kai h palh htan hdh diadedomenes. Enw polles anatolitikes polemikes texnes exoun tis rizes tous sto pankratio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ετσι. Το θέμα του παγκρατίου είναι πολύ επίκαιρο. Μιλάμε για ένα ολυμπιακό άθλημα εν έτει 500 π.Χ.

    Στην Αμερική συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν lobby για να συμπεριληφθεί το ΜΜΑ στα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στη Βραζιλία. Αν και ακούγεται οτι ίσως τελικά προωθηθεί το Brazilian Jiujitsu αντί του ΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mages as mh xexname oti se auto to tournua tha agonisth kai o oveerem o opoios sta teleutaia paixnidia tou den eixe antipalo..!fysika fedor ypostirizw alla pistevw oti o rossos kindinevei na faei ko gia 1h fora sth kariera tou tou.episeis apo to turnua tha kratisw kai to onoma tou barnet pou einai enas polu sklhrotraxilos maxhths!!kai pistevw oti mporei na kanei ti zhmia se opoiondipote!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου φίλε,

    για τον Barnett θα συμφωνήσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Για μένα είναι απο τα 4 φαβορί. Εχει παλαίψει με τους πάντες, και το ενεργητικό του μιλάει απο μόνο του.

    Για τον Overeem, σίγουρα θεωρώ οτι είναι απο τους κορυφαίους στον κόσμο, σίγουρα είναι ο κορυφαίος heavyweight striker σε όλο το ΜΜΑ, αφου κέρδισε και το Κ-1 GP. Αλλά ώς ΜΜΑ heavyweight δεν έχει αντιμετωπίσει κορυφαίο ανταγωνισμό ακόμα (και πάλι λέω στο ΜΜΑ, όχι στο Κ-1). Οι τελευταίοι 10 αγώνες του είναι ενάντια σε αντιπάλους εκτός Top 10, με πιο βαρυσήμαντο ίσως τον Mark Hunt, άντε και τον Rogers.

    Αυτο το Grand Prix θα είναι η ευκαιρία του να αποδείξει αν είναι άξια ο πρωταθλητής Strikeforce. Αγώνες ενάντια στον Duffee, τον Thompson και τον Buentello, κατα τη γνώμη μου, δε λένε και πολλά. Αν τα πάει καλά εδώ, δε θα χωράνε αμφιβολίες, και το οτι ήθελε να συμμετέχει, ενώ θα μπορούσε να επαναπαυθεί και να περιμενει, λέει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή