Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

UFC 127: Penn vs Fitch


Μία βραδιά που θα έκρινε τον επόμενο διεκδικητή του welterweight τίτλου.

Ξεκινάμε με τους Kyle Noke vs Chris Cammozi: εντυπωσιακή νίκη απο τον Αυστραλό με rear naked choke στο ενάμισι λεπτό του πρώτου γύρου.

Chris Lytle vs Brian Ebersole: ο βετεράνος Lytle ηττήθηκε απο έναν Ebersole ο οποίος δοκίμασε κυριολεκτικά τα πάντα. Νωρίς στο 1ο γύρο πιάστηκε από ένα guilotine choke το οποίο έδειχνε να του ξεριζώνει το κεφάλι και ξανά προς το τέλος του γύρου, αλλά αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει.Στο δεύτερο γύρο πέτυχε ένα δυνατό γόνατο στο πρόσωπο του Lytle, μία αγκωνιά, ένα D'arce choke και ένα πολύ καλό slam. Με όλα αυτά κέρδισε ξεκάθαρα τον γύρο. Στο τρίτο γύρο ο Ebersole αμύνθηκε στα guilotine chokes του Lytle και πέτυχε καλύτερο stand up παιχνίδι απο τον αντίπαλό του. Δίκαια πήρε τη νίκη ο Ebersole και μάλλον τελειώνουν τα όνειρα του Lytle για διεκδίκηση τίτλου.

Η ώρα είχε έρθει για τον δικό μας George Sotiropoulos. Πολλοί ενοχλήθηκαν απο την επιλογή αντιπάλου στο πρόσωπο του Denis Siver θεωρώντας οτι ο George άξιζε μία πιο δυνατή πρόκληση που θα τον έφερνε πιο κοντά στο τίτλο. Τελικά, ο Siver μας διέψευσε όλους. Ρίχνοντας τον Ελληνοαυστραλό δύο φορές knock down στο πρώτο γύρο με δύο δυνατά αριστερά hooks. Στο δεύτερο γύρο ο George έδειξε πολύ πιο ξύπνιο παιχνίδι στο stand up, αλλά αυτό που πραγματικά έλαμψε ήταν η άριστη, σχεδόν αδιαπέραστη άμυνα στα takedown από τη πλευρά του Γερμανού Siver. Στο τρίτο γύρο o Sotiropoulos έδειχνε πλέον οτι εκτός απο ειδικός στα submission έχει πολύ καλό footwork και head movement. Το πρόβλημα ήταν οτι δεν κατάφερε ούτε ένα takedown. Ένα - ένα ο Siver τα απέκρουσε. Δίκαιη νίκη για τον Γερμανό.

Στον αγωνα του Michael Bisping με τον Jorge Rivera, τα αίματα είχαν ήδη ανάψει απο τις δηλώσεις του Μεξικάνου για την οικογένεια του Βρετανού. Ξεκινώντας, ο Rivera έδειξε καλύτερο stand up παιχνίδι βρίσκοντας πάντα στόχο με το δεξί του δυναμίτη. Απο την άλλη ο Bisping πέτυχε 3 takedown και φάνηκε μόνο έτσι να μπορεί να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Κάπου εκεί είδαμε και το πιο παράνομο χτύπημα της βραδιάς. Ενώ ο Rivera ήταν γονατιστός, ο Bisping του έριξε γονατιά κατευθείαν στο πρόσωπο.

Στο δεύτερο γύρο είδαμε τον Bisping να στριμώχνει τον αντίπαλό του στο φράχτη και να ξαμολά έναν οχετό από δεξιές γροθιές hooks, cross, τα πάντα όλα, κάνοντας το διαιτητή να σταματήσει τον αγώνα. Ήταν ο Rivera ακόμα ζαλισμένος απο το παράνομο γόνατο??? Ποτέ δε θα μάθουμε. Άλλη μία νίκη για τον Βρετανό.

Στο main event της βραδιάς o Θρύλος BJ Penn αντιμετώπισε τον χρόνια αήττητο Jon Fitch. Νωρίς ο Penn πίεσε τον αντίπαλό του ενάντια στο φράχτη και πέτυχε το takedown. Μία περίεργη επιλογή ενάντια στον "grinder" που πάντα φθείρει τους αντιπάλους του στο έδαφος. Εκεί είδαμε μία γρήγορη προσπάθεια για rear naked choke από το Χαβανέζο, ο οποίος έδειξε να ελέγχει εύκολα τον πιο μεγαλόσωμο Fitch. Στο δεύτερο γυρο είδαμε δυναμική αρχή και απο τους δύο μαχητές. Πολύ καλό dirty boxing στο φράχτη, με το οποίο φάνηκε να νικάει ο Penn, o οποίος πέτυχε το takedown κατάφερε να ελέγξει πολύ καλά τον αντίπαλο του. Τελικά, ο Fitch τον γύρισε και ξεκίνησε ένα πολύ δυνατό αλλά υπομονετικό ground and pound για ολόκληρο το τελευταίο λεπτό του γύρου. Αυτό ίσως να στοίχησε το γύρο στον Penn, γυρίζοντας τον σε ισόπαλο. Ο τρίτος γύρος ήταν δύο καλά takedown απο τον Fitch και εγκυκλοπαιδιακό ground and pound για ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΥΡΟ!!! Η αποφαση των κριτών ήταν ισοπαλία πλειοψηφίας (με έναν μόνο κριτή να δίνει τον αγώνα στον Fitch). Δεδομένου, οτι ο νικητής θα ήταν ο επόμενος contender για να παίξει με το νικητή του GSP vs Shields, αναρωτιέμαι τι να σημαίνει αυτός ο αγώνας για τη συνέχεια της welterweight division. Παράδειγμα για κάθε μαχητή ο BJ Penn στη συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα, είπε πως θεωρεί οτι έχασε τον αγώνα και οτι είναι ανοικτός για rematch.

Στην υπόλοιπη κάρτα:

Ross Pearson νίκησε Spencer Fisher με unanimous decision (30-27, 29-28, 29-28)
Alexander Gustafsson νίκησε James Te Huna με submission (rear-naked choke) - Round 1, 4:27
Riki Fukuda νίκησε Nick Ring με unanimous decision (28-28, 29-28, 29-28)
Anthony Perosh νίκησε Tom Blackledge με submission (rear-naked choke) - Round 1, 2:45
Tiequan Zhang νίκησε Jason Reinhardt με guillotine choke - Round 1, 0:48
Mark Hunt νίκησε Chris Tuchscherer με TKO (punches) - Round 2, 1:41
Curt Warburton νίκησε Maciej Jewtuszko με unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)

6 σχόλια:

  1. τι να πω που δεν ξερετε ηδη?
    δικαιη νικη του σιβερ, ...μα ουτε ενα μονο ενα take down σε τοσες προσ/θιες ,δεν ξερω ,ισως να ταν αδιαβαστος λιγο οδικος μας, και αλλοι βεβαια πολλοι αδιαβαστοι, φωναζα απο εδω τα κενα που εβλεπα (και σιγουρα δεν ημουν ο μονος)
    στους πιο πολλους αγωνες, πολλα βασικα λαθη απο πολλους μαχητες. το πιρσον βσ φισερ μ αρεσε γιατι ειχε ενεργια ως το τελος, αν και οπως το περιμενα ηταν κλασικο ματς κικ μποξ. και τελος ο bj του 2ου & 3ου γυρου ΔΕΝ ηταν ο ιδιος αλλα μαλλον καποιος σωσιας του. αυτα.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω ξέρω οτι όποτε πανηγυρίσουμε πριν απο αγώνα (βλ. Fedor - ΣΩ-ΤΗ-ΡΟΠΟΥΛΟΣ) όλο χάνουμε. Θέλει αλλαγή στρατηγικής το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χα χα χα δικιο εχεις πρεπει να αλλαξουμε τροπαρι, αφου στοπα ειμαι γκαντεμης, στον επομενο ιβεντ θα ειμαστε (ταχα μου)με τον αντιπαλο. το left hook του σιβερ το δες? ουτε ο soto .δυναμιτης φιλε, ο σιβερ μου θυμιζει τον ιγκορ το βουτσατσιν μωρε στα καλα του ομως οταν σαρωνε τα AFC με χαρακτηριστικο του (οπως ο σιβερ) τα απανωτα fluries απο γροθιες (αν και λιγο ατεχνος) που ισοπεδωνε καθε αντιπαλο (μεχρι που του εσβησε τα φωτα ο κρο-κοπ).παντως αφησε κι αυτος ιστορια ηταν πολυ θεαματικος παικτης ο ιγκορ. για τον bj ανησυχω τι γινετε? θα χει επιστροφη η οχι? αυτα για τωρα.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βοβτσαντσιν φίλε κουβανέ ήταν πολύ μπροστά! Θυμάμαι συνέντευξη Gary Goodridge που είχε πει "Δε θυμάμαι τη γροθιά του Vovchanchyn, απλά κάποια στιγμή ξύπνησα με το πρόσωπο στο έδαφος...". Ο Κρόκοπ τότε σκότωνε (τώρα σκοτώνεται ο κακομοίρης.

    Για Πενν τι να πώ? Θα δούμε. Κρίμα πάντως, στο πρώτο γύρο τα πήγε πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντως εγώ φχαριστήθηκα και τον Hunt. Knock out τον συνάδελφο του Λεσναρ, χέρια αστραπή.

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα συμφωνήσω!! Τα τελευταία χρόνια με έχει στενοχωρέσει με τα κακά αποτελέματα με Mousasi, Manhoef και τον προηγούμενό του αγώνα στο UFC. Τώρα ήταν ο παλιός καλός Hunt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή