Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Greek Fighting Championship 1


Τη περασμένη Παρασκευή στο κλειστό γήπεδο Tae kwon do στο Π. Φάληρο έλαβε χώρα η πρώτη επίσημη διοργάνωση αγώνων ΜΜΑ σε κλουβί στην Ελλάδα. Ακολουθεί μία περιγραφή των αγώνων και ελπίζουμε σε συνέχεια για την προσπάθεια της GFC. Αναλυτικά:

Amir Golipour vs Μάνος Νίκος

Ο παλαιστής απο την Περσία με τους 200+ αγώνες στην ελεύθερη πάλη έδειξε στον πρώτο γύρο οτι το έδαφος του ανήκει. Νωρίς όρμηξε για το takedown και εκεί κυριάρχησε επί του Έλληνα με πολύ δυνατό ground and pound. Είδαμε και μία προσπάθεια για armbar απο τον Μάνο, η οποία όμως δεν ευδοκίμησε. Στο δεύτερο γύρο είδαμε μία παρόμοια εξέλιξη με ένα πολύ δυνατό body slam απο τον Golipour. Κατά τη διαρκεια των γύρων ο Μάνος δοκίμασε και δυο leglocks. Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητή των Golipour.

Τριαντάφυλλος Μαρούγκας vs Μανώλης Δημητρίου

Ένας αγώνας στη κατηγορία των ανοιχτών κιλών, με τον ένα μαχητή στα 87 και των άλλο στα 95 κιλά. Ο 20χρονος Δημητρίου κλείδωσε ένα guilotine choke στη πρώτη προσπάθεια του Μαρούγκα για takedown. Αν και το takedown ήταν εντυπωσιακό, το πνίξιμο ήταν πολύ σφιχτό, με αποτέλεσμα το πρόσωπο του Μαρούγκα να αλλάζει χρώμα και ο αθλητής να παραιτηθεί πρωτού χάσει τις αισθήσεις του.

Zyrabi Zarage vs Γιάννης Κατσαρός

Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν με βροχή απο τυφλά χτυπηματα στοχεύοντας για το πρόσωπο. Ο Zyrabi από το MMAGYM βρήκε στόχο πρώτος στέλνοντας τον Κατσαρό στο ταπί με knock down. Αμέσως, έπεσε πάνω του για ανελέητο ground and pound. Νικητής στο πρώτο λεπτό με ΚΟ ο Zarage.

Valentin Nikolov vs Αντώνης Χριστοδούλου

Στα 71 κιλά, ο Βούλγαρος Nikolov ξεκίνησε με takedown πηγαίνοντας σε halfguard και πιάνοντας ένα σφιχτό guilotine. Ο Antony σηκώθηκε και έριξε κάτω με τη σειρά του τον Nikolov πιέζοντας στο κλουβί τον αντίπαλό του και δίνοντας ground and pound. Στο 2ο γύρο είδαμε τεχνικό grappling με τους δύο μαχητές να αγωνίζονται για να πάρουν θέση κυριαρχίας. Ο Anthony κέρδισε θέση full mount 2 φορές και πέτυχε καλό ground and pound και απόπειρα για choke. Στο 3ο γύρο είδαμε κυρίως πάλη απο τους δύο αθλητές, με τον Χριστοδούλου να ελέγχει το γύρο μέχρι το τέλος. Νικητής με απόφαση κριτών ο Έλληνας.

Rudy Demoulin vs Χρηστος Πετρούτσος

Δύο απο τους πιο έμπειρους μαχητές της βραδιάς. Στο πρώτο γύρο οι 2 αθλητές είχαν απο ένα καλό takedown, και οι δύο κατάφεραν να ξανασηκωθούν. Ένα λεπτό πριν το τέλος του γύρου ο Έλληνας πιάστηκε σε ένα guilotine choke. Στο 2ο γύρο, νωρίς ο Χρήστος νίκησε μία stand up μάχη ριχνοντας τον αντίπαλό του κάτω. Ο Demoulin τον γύρισε, και ο έμπειρος Χρήστος τον έπιασε σε ένα πολύ καλό armbar παίρνοντας έτσι μία πολύ εντυπωσιακή νίκη με υποταγή.

Sebastien Thirion vs Νίκος "Nitro" Σοκόλης

Στο πρώτο γύρο o Έλληνας νίκησε σε όλα τα επίπεδα τον Γάλλο. Στο stand up και στο έδαφος ο Νίκος κυριάρχησε με άφθονο ground and pound και με προσπάθεια για πνιγμό, σημειώνοντας και πολύ καλό swip από guard σε full mount. Στο 2ο γύρο είδαμε άλλη μια προσπάθεια guillotine καθώς και armbar και τρίγωνο από τον Νίκο από θέση με πλάτη στο έδαφος. Γυρίζοντας τον αντίπαλό του ο Σοκόλης, τέλειωσε τον αγώνα με πολύ δυνατό ground and pound. Νίκη με ΚΟ για το Νίκο Σοκόλη.

Μία πολύ καλή πρώτη προσπάθεια από τη GFC. Ελπίζουμε και σε συνέχεια.

16 σχόλια:

  1. kathe arxi kai diskoli,oi protoi agones den mporo na po oti me enthousiasan alla oi dio telefteoi htan para poli kali..ntaksei theli poli douleia afto pou me pirakse pantos einai ta trapezia giro apo to klouvi me fagita pano kai pota,giati re pousti kathe fora oti ginete stin ellada prepei na ginete les kai einai mpouzoukia mpenan oi athlites kai diaskizan trapezia mono na epileksi kapios kana tragoudi tis vandis elipe kai tha htan mpouzoukia 100%...kai mia erotisi paidia kseri kaneis kana gimnastirio mma pros peristeri,xaidari,egaleo i ditika genika giati psaxno edo kai kana xrono apo internet kai mono kati glifada kai marousi vrisko...afta apo mena leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Λεωνίδα. Εχεις δίκιο για τα τραπέζια, ετσι ήταν και στο Ζαμπίδη. Για κάποιο λόγο που δε καταλαβαίνω έτσι είναι σε όλη την Ευρώπη. Στην Ολλανδία στα Κ-1 events έχουν τραπέζια γύρω απο το ρίνγκ και τρώνε κάτι φιλέτα μοσχάρι και δίπλα τους ο άλλος σφάζεται.

    Γενικά πάντως ήταν καλή διοργάνωση ειδικά για πρώτη τους φορά. Και οι μαχητές ήταν επαγγελματίες στη συμπεριφορά και οι διαιτητές ήξεραν τι έκαναν. Στο προτελευταίο αγώνα που νίκησε με armbar ομολογώ ενθουσιάστηκα.

    Αυτό που με χάλασε ήταν οτι έγραφαν μηδενικό ιστορικό γι'αυτούς που είχαν παλαίψει σε ρινγκ και όχι σε κλουβί. Αυτό δε το καταλαβαίνω. Και στο UFC οι αγώνες απο την Pride (η οποία ήταν σε ρινγκ) μετρούσαν κανονικά. Πιστεύω θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αυτό, γιατί μειώνουν την εικόνα των μαχητών.

    Αυτό που λές στο Μαρούσι πρέπει τώρα να έχει ανοίξει και στο Νέο Ηράκλειο, το έχουν στο site τους (MMAGYM). Γενικά, έχε υποψη σου οτι πολλές σχολές kick boxing πλεον κάνουν και ΜΜΑ/grappling αλλά μπορει΄να μην έχουν site. Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά πολύ καλή προσπάθεια, συνεχίστε να στηρίζετε το ΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Nitro τον έστειλε αδιάβαστο τον Γάλλο. Και γώ δεν το κατάλαβα αυτό με το ρίνγκ. Δε μπορεί να βάζεις στο main event έναν αθλητή όπως τον Σοκόλη και να λές οτι δεν υπάρχουν στατιστικά.

    Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μιλατε ρε παιδια οτι εχουμε ιβεντ στην αθηνα ,αν το ξερα θα ερχομουν να το δω (γιατι ειμαι απο επαρχια) αλλα το μαθα τωρα απο εσας οτι εγινε.
    κιμουρα γιατι δε λες τιποτα απο πριν ?
    α και κατι αλλο αυτος ο κωστας ο φιλιπου τι μερος του λογου ειναι ξερεις αυτος που επαιξε στο ufc προχτες (και μη μου απαντησεις με τη γνωστη ρηση* αλιμονο σου)
    *ποιος φιλιπου? αυτος που σε γ@$^&ι οταν λειπου (το ω γινετε ου πιοιτηκη αδεια)
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελα κουβανέ, κάτι μου θυμίζει αυτό το όνομα. Νομίζω ήταν στο προηγούμενο Ultimate Fighter αλλά δε κατάφερε να μπεί στο σπίτι. Γενικά, δε ξέρω και πολλά για αυτόν. Αμα ξαναακούσω για event θα σου πώ. Το έδειξε στο ΣΚΑΙ το Σάββατο κατα τη 1¨00 το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο φιλιπου αυτος ειχε παιξει τωρα στο ufc 128 και εχασε μαλιστα απο τον νικ κατονε. εσυ το ειχες αναρτησει, δεν το θυμασε?
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελα Κουβανε, δεν ημουν εγω ρε συ. Ο φιλιππου ειναι κυπριος, εχει καλο ρεκορ σε μικροτερες διοργανωσεις. Απο τον κατονε εχασε, αλλα του ειπαν οτι παλευει τελευταια στιγμη, αντικαταστατης του Dan Miller ο οποιος αντικατεστησε τον ακιγιαμα εναντιον του μαρκουαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σατανα κιμουρα τα παντα ξερεις για αυτο και γω δεν ρωταω αλλον απο σενα.
    φχρστωωω
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλα κουβανέ,

    έχει πολύ πράμα στο site του wikipedia. Αν χτυπήσεις το όνομα στο search σου βγαζει πολύ πράμα + όλο το ιστορικό του μαχητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακούγεται για 2ο GFC στις 4 Ιουνίου. Τρέλαααααα!!!!!

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παντως εδω στην ελλαδα αν πεις σε καποιον , ξερεις αυτος μπηκε στο κλουβι θα σου πει γιατι για να κελαηδησει? χα χαααααααααα
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. opios exei paixei mma agona se episimi diorganosi kai oxi me stimenoys agones me boylgaroys kai genika g katigorias athlites boreite na deite toys agones toy (apotelesmata) st www.mmauniverse.com
    evala sokolis nikos kai dn m ebgale kati...
    periergo!
    Sebastien Thirion...Name: Sebastien Thirion
    Weight Category: Unknown

    Total Fights: 4
    Professional MMA Record: 2-2-0

    Gender: Male

    Country: France
    entaxei 4 agones exei aytos 2 nikes kai 2 htes!

    petroutsos christos..Total Fights: 13
    Professional MMA Record: 3-9-0
    Japanese Hybrid MMA Record: 0-1-0

    dn einai kai o top mma fighter alla toylaxiston to prospathei!
    pantos sto onoma Rudy Demoulin to mmauniverse dn m ebgale tipota!! kai ayto periergo!!!

    prota na chekarete kyrioi me stoixeia kai meta na ekferetai gnomi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή πότε ένας αγώνας είναι στημένος και πότε είναι επίσημος? Εσύ έχεις στοιχεία ώστε να αποκαλείς αγώνες στημένους?

    Εμένα δε θα μου έκανε εντύπωση αν απλά οι τύποι του mmauniverse δεν έχουν ακουστά τις διοργανώσεις και γι'αυτό δε γράφουν τα αποτελέσματα. Έτσι και αλλιώς, είναι πολύ νωρίς για να φανεί απο τώρα ποιοι είναι οι αληθινοί μαχητές στις μικρές διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού ΜΜΑ. Και ειδικά στο ελληνικό ΜΜΑ η πληροφορια δε ρέει εύκολα, χωρίς κάλυψη απο τον τύπο.

    Στο GFC λένε οτι βάζουν μόνο ιστορικό αγώνων σε κλουβί. Ε, αυτό δεν έχει νόημα. Ο Σοκόλης έχει παίξει μόνο σε ρίνγκ, αυτο δε σημαίνει οτι δεν έχει αγώνες.

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όποιος θέλει και ενδιαφέρεται για ΜΜΑ, μπορεί να ρίξει μια ματιά και στο δικό μας blog:
    http://4sportsaction.blogspot.com/
    Ένας απλός φίλαθλος του ΜΜΑ είμαι και γράφω άρθρα για αυτό... Αν θέλετε κοιτάξτε το... Το blog περιέχει και άλλα θέματα επίσης... Μπράβο για το δικό σας blog! Είναι πολύ καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή