Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

UFC Fight Night 26-3-2011: Davis vs Nogueira


Antonio Rogerio Nogueira vs Phil Davis

Ο βετεράνος Rogerio Nogueira μπήκε στην αρένα με το "who is who" του βραζιλιάνικου ΜΜΑ. Στη γωνία του ήταν ο αδερφός του, Rodrigo, και ο middleweight πρωταθλητής Anderson Silva. Απέναντί του το ανερχόμενο ταλέντο με άριστο βιογραφικό στη κολεγιακή πάλη, Phil Davis.

Στο πρώτο γύρο είδαμε τον Davis να πηγαίνει συνέχεια για high kicks, πιθανότατα για να αποπροσανατολίσει τον Nog και στη συνέχεια να πάει για το takedown. Ο Nogueira απαντούσε διαρκώς με hooks, βρίσκοντας στόχο ή και ξύνοντας τον αντίπαλό του, κερδίζοντας το φόβο του Davis. Στο πρώτο γύρο, οι προσπάθειες του Davis για takedown απαντήθηκαν όλες επιτυχώς απο τον Βραζιλιάνο, κάτι που εξέπληξε το κοινό. Φαίνεται οτι ο Rogerio είχε έρθει διαβασμένος.

Μέχρι τα μισά του 2ου γύρου είδαμε λίγο απο τα ίδια με τον Davis να πηγαίνει για high kicks αλλά να μη πετυχαίνει takedown. Κάπου στη μέση του γύρου τα πράγματα άλλαξαν όταν τελικά κατάφερε να πάει τον Rogerio στο έδαφος και να χτυπάει με πολύ δυνατό ground and pound (γροθιές και γόνατα) τον αντίπαλό του στο φράχτη. Αυτό σίγουρα ήταν αρκετό για να γυρίσει το γύρο υπέρ του.

Στο τρίτο γύρο ο Αμερικανός ξαναπέτυχε το takedown και κράτησε τη μάχη όλη στο έδαφος χωρίς όμως να πετυχαίνει ιδιαίτερη ζημιά.

Ο αγώνας έληξε και οι κριτές έδωσαν τον αγώνα με ομόφωνη απόφαση στον Phil Davies. Ένα παράδοξο ήταν οτι όλοι οι κριτές έδωσαν τον αγώνα με 30/27, δηλαδή και τους τρείς γύρους στον Αμερικάνό, όταν κατά την άποψη πολλών, ο πρώτος γύρος ήταν όλος του Nogueira.

Στην υπόλοιπη κάρτα:

Dan Hardy vs Anthony Johnson

Με ένα αριστερό high kick, το οποίο έμελλε να είναι και το μοναδικό αξιομνημόνευτο highlight του αγώνα, o Anthony Johnson έστειλε τον Hardy στο έδαφος. Απο εκεί και πέρα είδαμε 3 πανομοιότυπους γύρους, κατα τους οποίους ο Αμερικάνός συνεχώς σκόραρε το takedown και έλεγχε τον Βρετανό με το βάρος του. Ο Hardy προσπάθησε να απαντήσει με 4 προσπάθειες για υποταγή, 3 kimura και 1 triangle, αλλά καμία δεν πέτυχε. Στο τέλος του τρίτου γύρου ο Johnson κλείδωσε το σώμα του Hardy απο πίσω με τα πόδια και με ένα γύρισμα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για arm triangle και στη συνέχεια σπάσιμο λαιμού (neck crunk). Ενας βαρετόε αγώνας μα μία δίκαιη απ΄φαση για τον Anthony Johnson, ο οποίος αν είχε χάσει 45 λίβρες για τον αγώνα, δεν έδειξε σημάδια κόπωσης.

Leonard Garcia vs Chan Sung Jung

Στο 1ο γύρο οι δύο μαχητές ήταν πολύ προσεκτικοί ανταλλάσοντας jabs και hooks κατα βούληση. Όταν ο Κορεάτης πέτυχε το takedown επέβαλλε το ρυθμό του κρατώντας τη μάχη στο έδαφος. Στο 2ο γύρο ξεκίνησαν σκεπτικοί και οι δύο μαχητές. Όταν η μάχη πήγε στο έδαφος o Jung πήρε την πλάτη του Garcia και μετά απο μία δυνατή αγκωνιά πέτυχε ένα κεφαλοκλείδωμα twister κάνοντας τον Leonard να παραιτηθεί. Νίκη με submission για τον Κορεάτη Chan Sung Jung.

Amir Sadolah vs Damarques Johnson

Ο πρώτος γύρος ήταν πολύ ανταγωνιστικός με τους δύο μαχητές να επιδεικνύουν πολύ καλό stand up αλλά και grappling. Στο δεύτερο γύρο ο Sadolah στρίμωξε στο φράχτη τον Johnson σε μία βροχή απο κροσέ. Ενα λεπτό αργότερα είδαμε ένα πολύ δυνατό ground and pound το οποίο έδειχνε οτι ο Sadolah θα τελειώσει τον αγώνα επιτόπου. Έτσι και έγινε, μόλις ο Amir πήρε θέση full mount, άδειασε πάνω στον αντίπαλό του ότι είχε. Νίκη με υποταγή λόγω χτυπημάτων για τον Sadolah.

Στη δεύτερη κάρτα της βραδιάς:
Mike Russow νίκησε τον Jon Madsen με TKO (doctor's stoppage) - Round 2, 5:00
Mackens Semerzier νίκησε τον Alex Caceres με submission (rear-naked choke) - Round 1, 3:18
O John Hathaway νίκησε τον Kris McCray με split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Michael McDonald νίκησε τον Edwin Figueroa με unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Christian Morecraft νίκησε τον Sean McCorkle με technical submission (standing guillotine choke) - Round 2, 4:10
Johny Hendricks νίκησε τον T.J. Waldburger με TKO (punches) - Round 1, 1:35
Aaron Simpson νίκησε τον Mario Miranda με unanimous decision (30-27, 30-27, 30-26)
Nik Lentz νίκησε τον Waylon Lowe με submission (guillotine choke) - Round 3, 2:24

6 σχόλια:

  1. Άλλος ένας βετεράνος της Pride χάνει απο ένα απο τα νέα ταλέντα του Αμερικάνικου ΜΜΑ. Στενάχωρο αυτό. Ο Anderson θα κρατάει τη σημαία της Βραιλίας για πολλά χρόνια πιστεύω.

    Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν αυτή η νέα γενιά φέρνει φρέσκα κόλπα στο παιχνίδι, τότε είναι καλά. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως είδαμε έναν wrestler που έπαιξε πολύ safe χωρίς καθόλου φαντασία, ίσα ίσα για να πάρει τη νίκη. Και δυστυχώς το κατάφερε. Γενικά, ο Davis είναι καλός και μάλλον θα έχει μέλλον στο ΜΜΑ. Αλλά αυτό το takedown και μετά ξαπλώνω πάνω στον αντίπαλο για να περάσει η ώρα και να λήξει ο γύρος με εμένα απο πάνω, μου σπάει τα νεύρα. Ο Nogueira έδειξε πολύ περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κριμα για τον μικρο nogueira. Φαινοταν σε καλη φορμα. Τωρα που παει με 2 ηττες σερι. Αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι εκανε ρε ο κορεατης τι τελειο twist μπραβο ρε!
    ημουν μεσα στο μυαλο του με το που μπλοκαρει το αρ. ποδι λεω τωρα απο μεσα μου το χερι σου κατω απο το δεξι του μπρατσο και πισω απο το λαιμο του ...ευτυχως με ακουσε και ειδου!! και μετα μου λες δεν υπαρχει ενσυναισθηση.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορυφαίο το ζόμπι απο τη Κορέα. Στο προηγούμενο αγώνα τον είχαν αδικήσει με τον Garcia.

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalo to zompi kalos kai o allos agonas alla ta dio telftea hardy-johnson kai davis-noguiera htan ligo kourastika..ton hardy ton exoun pari ligo xampari oloi oti ama minoun orthioi o tipos einai dinamitis kai ton pane oloi kato pou einai anisxiros an kai opos kai me to gsp den paradidete me tipota,telospanton enas minas einai akoma gia na doume gsp,aldo,machida,handeron pou pistevo oi agones tha einai enas kai enas...afta apo mena leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή