Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

UFC & Strikeforce: Εξαγορά


Ο πρόεδρος του UFC, Dana White, δήλωσε σήμερα πως το UFC έχει πλέον εξαγοράσει το Strikeforce.

Ο οργανισμός Strikeforce απο το San Jose της California, ο οποίος ξεκίνησε με αντικείμενο το kickboxing το 1987, μπήκε στο χώρο των μικτών πολεμικών τεχνών το 2006. Απο τότε έχει καταφέρει με ηγέτη τον πρόεδρο Scott Coker να τραβήξει για λίγο το βλέμμα των οπαδών του αθλήματος απο τον μεγαλύτερο οργανισμό, το UFC. Αυτό φαίνεται πως δεν άφησε ασυγκίνητους τον Dana White και τον Lorenzo Fertitta (πρόεδρος και ιδιοκτήτης του UFC), οι οποίοι αποφάσισαν να αγοράσουν τον ανταγωνιστή τους.

Ας δούμε λίγο τι σημαίνει η συναλλαγή αυτή για τους δύο οργανισμούς. Στο strikeforce παραμένει επικεφαλής ο Scott Coker, ως διευθύνων σύμβουλος αλλά όχι ώς ιδιοκτήτης. Άρα παραμενει υπεύθυνος για την επιλογή των ταλέντων και τις διαπραγματεύσεις με κανάλια και αθλητές. Τα συμβόλαια του Strikeforce, τόσο με τα τηλεοπτικά δίκτυα όσο και με τους μαχητές παραμένουν ώς έχουν. Οι αθλητές του Strikeforce θα παραμείνουν στη θέση τους, ακόμα και οι Josh Barnett και Paul Daley, τους οποίους ο Dana White έχει δηλώσει οτι δε θα τους δεχτεί στο UFC. Κάποιοι απο τους αθλητές του UFC θα μεταφερθουν στο Strikeforce εμπλουτίζοντας τις κατηγορίες κιλών οπου υπάρχουν ελλείψεις.

Σε γενικές γραμμές, οι δύο οργανισμοί θα μείνουν επιχειρησιακά ανεξάρτητοι, απλά το ρευστό πλέον θα ρέει σε μία τσέπη. Αυτή της μητρικής εταιρείας Zuffa LLC, ιδιοκτησίας των αδελφών Fertitta.

7 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι αν οι αθλητές του SF θα μπορούν να έχουν μη δεσμευτικά συμβόλαια, δηλαδή να συμμετέχουν και σε Κ-1, και όπου αλλού θέλουν. O White στο UFC δεν επιτρέπει γενικά τίποτα απο αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ερώτηση.

    Το μόνο που διαβασα πάντως είναι οτι πλέον θα επιτρέπονται οι αγκωνιές στo Strikeforce.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Barnett που ήταν στα μαχαίρια με το ufc τώρα γλείφει σα τρελός. Λέει σέβεται πολύ τον Dana white, και πάντα τον θεωρούσε πολύ "μεταλ". Ουυυυυυυυυυυυυ!!

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Paul Daley λέει δε θα παλαίψει με τον Diaz, δε γουστάρει να δουλεύει για τη Zuffa.

    Και είχε μια σκασίλα ο κόσμοπς του ΜΜΑ.

    Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. geia sas mages den to iksera oti iparxi kai elliniko forum gia to mma apo oti eida kai ta post einai poli kalo...ti douleia exei to ufc me to strikeforce?den exo parakoulouthisi kai polla event tou strikeforce giati den mou kinoun to ediaferon kai poli i athlites tous ektos apo liga onomata opos cyborg i zaromskis...den ginete na vlepis ena event me 10 agones kai oi 10 na telionoun me ko i submision,einai les kai vlepeis wwe...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βλεπω που λες το σαββατο βραδυ το ματς με το ζαμπιδη και τον γκιουναρ, ρε τι ασχετοι ηταν στα πρωτα τραπεζια απο κατω, λες και ηταν στα μπουζουκια και περιμεναν να βγει το ονομα με τις χορευτριες. σα να παω εγω στην οπερα, τι να παω να κανω ενω δεν ξερω απ αυτα ειμαι βλαχος,για αυτο ΔΕΝ παω. ασε που στη ροη του αγωνα ο σκηνοθετας διαλεγε να δειξει σελεμπριταδες, και στα μισα του αγωνα ελεγε το τρεχων σκορ αυτο δεν τ οχω ξαναδει. παντως ο ζαμπιδης δεν ειναι αυτος που ηταν, εχει παιξει με φοβερους αντιπαλους στο παρελθον αυτος τωρα ηταν πολυ ευκολος (για ζαμπιδη).
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου κουβανέ! Πρίν κανένα 6μηνο στην Ιαπωνία πάντως τα πήγε πολύ καλά. Εφτασε ημιτελικά του Κ-1 Max με τον Petruzian και εκεί έχασε με απόφαση κριτών η οποία ήταν τραβηγμένη. Είχε βγεί ο Bas Rutten στο Inside MMA, μια αμερικάνικη εκπομπή, και σχολίασε οτι ο Ζαμπίδης αδικήθηκε στην απόφαση αυτή και έπρεπε να πάει τελικό.

    Στον πιο πάνω φίλο, καλωσήρθες φίλε. Το Strikeforce έχει μερικά πολύ καλά ματς να προσφέρει ειδικά στο heavyweight, εκεί έχει 5 απο τα τοπ 10 ονόματα στο ΜΜΑ. Στις υπόλοιπες κατηγορίες υστερεί. Έχει πάντως πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή