Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

UFC TUF 13 Finalle


Για όσους παρακολουθούν το αμερικάνικο reality ή όσοι θέλουν να ξέρουν αν ο Pettis θα πάρει το επόμενο title shot, το περασμένο Σάββατο ήταν μία σημαντική βραδιά.

Το event άνοιξε με τον αγώνα δύο αθλητών που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του show, τον Chuck O'Neil και τον Chris Cope. O Chris Cope με όπλα τη μαύρη ζώνη του στο Tae kwon do και τη σιδερένια θέλησή του έχει ήδη πάει πολύ καλύτερα απο οτι πολλής κόσμος ανέμενε όταν τον πρωτοείδε. Για τρείς γύρους είδαμε τον Cope να υπερέχει σε κίνηση και σε stand up game, βρίσκοντας στόχο συχνά πυκνά και αποφεύγοντας τον όποιο κίνδυνο. Δίκαιη η νίκη του με απόφαση των κριτών.

Στη κατηγορία των light heavyweight o Kyle Kingsbury κέρδισε τον Maldonado με μία αμφιλεγόμενη απόφαση κριτών. Στο πρώτο γύρο κυριάρχησε το clinch του Kingsbury αλλά σύντομα ο Μaldonado απάντησε με γροθιές στο κορμί του αντιπάλου του κερδίζοντας έτσι λίγη απόσταση. Ο 2ος και ο 3ος γύρος κρίθηκαν απο το stand up game, το οποίο κάποιοι θα έλεγαν οτι το κέρδισε ο Maldonado, αλλά οι κριτές είχαν άλλη άποψη.

Στα middleweights ο Ed Herman συνάντησε ο Tim Creuder. O Herman στον πρώτο γύρο έπιασε το κεφάλι του Creuder απο πίσω και έριξε δύο γρήγορα δεξιά uppercut. Αυτό σήμανε και το τέλος του αγώνα.

Στα ελαφρά βάρη είχε στραμένο το βλέμμα του εκείνο το βράδι όποιος έχει παρακολουθήσει το δράμα του Pettis μετά την συγχώνευση του WEC με το UFC και την ενοποίηση των τίτλων σε όλες τις κατηγορίες. Ο πολυτάλαντος νεαρός ήταν επίσημα ο Νο 1 contender της lightweight division, μέχρι που ήρθε η τραγική εκείνη ισοπαλία μεταξύ των Edgar και Maynard. Προκειμένου να μείνει έξω για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα ο Pettis δεχτηκε τον αγώνα με τον Clay Guida, τον γνωστό υπερκινητικό grinder παλαιστή.

Για τρείς γύρους είδαμε τον Guida να πετυχαίνει τα takedowns όποτε ήθελε. Το δικό του ιδιόμορφο footwork τον βοήθησε να μείνει εκτός κινδύνου απο το πολύ καλό stand up του Anthony Pettis, o οποίος δοκίμασε άλλη μια καταπληκτική κλωτσιά 360 μοιρών που νρήκε ξυστά τον Guida. Σε κάθε takedown του Guida ο Pettis φαινόταν να έχει ένα απο τα πιο ενεργά guards στο άθλημα. Συνεχόμενες αγκωνιές, γροθιές και πολλάπλές προσπάθειες για submission άφησαν τον Guida με έναν δυνατό πονοκέφαλο και εμάς σε εγρήγορση για ένα armbar ή και triangle choke.

Τελικά, φαντασία ενατίον πάλης σημειώσατε 2. Ο Guida κράτησε τον αντίπαλό του αγκαλιά όποτε χρειάστηκε εξουδετερώνοντας το παιχνίδι του και πήρε την ομόφωνη απόφαση. Είναι αλήθεια πως το αμερικάνικο στυλ ΜΜΑ έχει τη βάση του στο wrestling. Είναι επίσης αλήθεια όμως πως στην εποχή της Pride FC τέτοιοι αγώνες θα είχαν διακοπεί απο τον διαιτητή ώστε οι αθλητές να ξανασηκωθούν όρθιοι και ο κόσμος να δεί ένα καλύτερο θέαμα. Όπως προτιμά ο καθένας.

Τέλος πάμε στον τελικό του TUF. Ο Tony Ferguson μπήκε στο παιχνίδι με ένα πολύ καλό stand up αλλά πολλοί θεωρούσαν οτι θα υστερούσε σημαντικά στο έδαφος ενάντια στον πιο all round Ramsey Nijem. Με το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο μαχητές μπήκαν πολύ δυναμικά, ανταλλάζοντας γροθιές και σκοράροντας takedowns (ο Ferguson). Στο 3:54 του πρώτου γύρου ο Nijem πιάστηκε σε ένα αριστερό hook το οποίο τον έβγαλε knock out. Με λίγο ground and pound ο Tony Ferguson στεφθηκε ως απόλυτος μαχητής.

5 σχόλια:

  1. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ !
    ε οχι και νικη στον καραφλα πως τον λενε κινσμπουρι νομιζω, το χαλαμε παιδια το χαλαμε.
    πολυ καλο ντερτι μποξινγκ απο το χερμαν !
    και για τελος ο πετις οπως εχουμε ξαναπει πολυ καλος στο ορθιο κ στο παιχνιδι εδαφους ομως δεν εχει καθολου αμυνα στις ριψεις πρεπει να δουλεψει πανω σ αυτο και να μαθει το παλεστικο prawl , παντως εκμεταλευεται απροσμενα καλα τα μακρια του ακρα στο παιχνοδι εδαφους κ επισης τον ελεγχο των καρπων του αντιπαλου.
    νομιζω οτι ειναι το μελλον του αθληματος.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sprawl εγραψα πιο πανω αλλα δεν μου πηρε το s !
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o guida poli simpathitikos re mages alla proxthes xalase mia wraia maxi,den mporo na katalavo giati o dietitis den tous sikose opos ekane o allos sto kingsbury-maldonado o guida mono kati xtipimata me ton omo ama katalava kala erixne kai pou kai pou kamia agonia,o pettis pragamatika einai to neo asteri tou mma ektos ama paei kata strava...telos ama goustarete rixte mia matia sto videaki pou eftiaksa gia ton aperxomeno agona fedor vs hendo. http://www.youtube.com/watch?v=CchPVCVUXuM ..leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλός ο αγώνας μεταξύ Pettis-Guida,άξιζε την νίκη ο carpenter,αλλά αυτό το πράγμα με τους wrestlers έχει αρχίσει να με εκνευρίζει!Έχουν μάθει όλοι,πετυχαίνουν ένα takedown και μετά την πέφτουν άνετοι πάνω στον αντίπαλο,ίσα ίσα για να τον κρατήσουν κάτω,χωρίς κανένα σχεδόν ground and pound.Όπως και να 'χει όμως,είναι σημαντική η νίκη του Guida,αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να πάρει title shot αυτή την στιγμή.Αν κερδίσει ο Miller τον Henderson,τότε αξίζει αδιαμφισβήτητα αυτός το title shot.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Leonidas, to knock out tou Hendo ston Bisping htan epiko, de tha mporouse na leipei.

    Paidia symfwnw me to oti to wrestling otan den exei mpoliko ground and pound h' kai kanena submission attempt einai vareto, alla tha prepei na vroun kai tropo oi alloi na antapekselthoun. Einai auto pou lene "katastrofiko podosfairo" otan mia omada kleinetai pisw kai stekontai oloi mprosta sto terma mh fane goal. E, to idio kanoun kai merikoi palaistes.

    Kostas "Rua"

    ΑπάντησηΔιαγραφή